مصاحبه با عباسی عضو «اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد»

مصاحبه با عباسی عضو «اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد»

شاهو محمودی عضو «اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد» با «محمد عباسی» عضو اتحادیه و دبیر فعلی انجمن اسلامی دانشگاه آزاد سنه در خصوص وضعیت کنونی دانشجویان و فعالیت‌هایشان مصاحبه‌ای انجام داده و دغدغه‌های اساسی آن را بیان می‌دارد.

متن کامل مصاحبه:

ـ مطالبات یک دانشجوی کرد از نظر شما چیست؟

وقتی از مطالبات می گوییم باید دنبال یک سری دغدغه باشیم که در قالب مطالبه آن را بیان بنماییم. با توجه به گستردگی دامنه ی دغدغه های دانشجویان،مخصوصا دانشجویان کورد نمی توان چند مطالبه را به عنوان مطالبات یک دانشجوی کورد بیان کرد اما می توان مطالبات را در چند جنبه و روش بررسی و تفسیر کرد.

1- مطالبات آکادمیک و صنفی دانشجویی 2- مطالبات ملی . 3 - مطالباتی که با توجه به گرایشات فکری - سیاسی و ... آنالیز میشود.

البته به نظر بنده مطالبات ملی در بین عموم دانشجویان کورد مانند فصلی مشترک وجود دارد . و معمولا تمام گروه های فکری دانشجویی در کوردستان نسبت به ظلم ملی معترض هستند و به نظر من می توان مسئله ملی را اصلی ترین مطالبه عمده دانشجویان کورد دانست.

ـ فعالیت های دانشجویان دانشگاه‌های کردستان را چگونه می‌بینید؟

2 ـ‌ در مورد تاثیرگذاری باید بگویم مسلما تاثیرگزار هستند.اما میزان تاثیرگزاری فعالیت ها متفاوت است.اصولا فعالیت دانشجویی سه روند روشنفکری،روشنگری و نقد را دارا و به همین دلیل دارای قدرت مضاعف میباشد. اساسا قدرت همیشه از ساختار قدرت ظاهر نمی‌شود, بلکه در قلمرو مفاهیم ، ایدئولوژی ها ، اندیشه ها ، فرهنگ ها و گفتمان ها نیز ظاهر می‌شود. در مورد جنبش دانشجویی در کوردستان باید بگویم این قدرت گفتمان است که فعالیت ها را تاثیرگذارتر می کند و بنا به تعریف فعالیت سیاسی و تاثیر منوط به کسب قدرت سیاسی و فعالیتی میباشد که این در کردستانات مشهود است.

ـ آیا بنظر شما رسانه ها در پیشبرد فعالیت ها نقش مثبت دارند یا منفی؟ استدلال شما چیست؟

به نظر من رسانه ها دارای قدرت بسار خوب برای ترویج گفتمان ها و مطالبات دانشجویی هستند. اما بارها مشاهده شده رسانه ها بیشتر به دنبال جنجال خبری و بازی با تیتر ها هستند. اگر رسانه تنها مطالبات واقعی دانشجویی را مخابره و رسانه ای بکنند و از دادن هر گونه جهت و سمت و سو به این فعالیتها خودداری کنند, می توانند در پیشبرد فعالیت های دانشجویی نقش مثبت و حتی اساسی داشته باشند. دانشجو, دانشجو است. فعالیت دانشجویی یک فعالیت صرفا دانشجویی است و به هیچ جریان دیگری چه چپ و چه راست نباید تعمید داده شود در غیر این صورت نه تنها به فعالیتهای دانشجویی کمک نمی‌کند, بلکه به آن ضربه می‌زنند.

ـ در پایان سخن اخر شما چیست؟

در پایان باید بگویم جنبش دانشجویی در حال حاضر شرایط سخت و بحرانی را پشت سر میگذارد.سیاست غیرفرهنگی مقابله با فعالیت های دانشجویی در دانشگاه ها باعث شده فعالین دانشجویی فضای یاس سیاسی را پشت سر بگذارند.  لذا در برابر اتفاقات محیطی یا برانگیخته نمی شوند یا کم رنگ ظاهر میشوند. اما جنبش دانشجویی زنده است و بعد از گذشتن از این حالت گذار و شکل گرفتن به بهترین نحو فعالیت خود را از سر می‌گیرد. فعالین تازه دانشجویی با دیدی بازتر و گسترده تر انجمن ها و کانون‌های دانشجویی را در دست گرفته اند و بنده فکر می کنم آینده روشنی در انتظار این موج جدید از فعالین باشد.

از شما یا هر رسانه ای دیگر که این افکار را رسانه ای میکند تشکر لازم را دارم و اضافه میکنم که واقعا اولین سایتی که میبایست اقدام به ترتیب‌دادن این مصاحبه‌ها می‌کرد سایت دانشگاهها می‌بود.