تصویر

در شهر بِرن سوئیس، به احکام اعدام در ایران اعتراض صورت گرفت

در شهر بِرن سوئیس به صدور حکم اعدام علیه فعالین کورد پخشان عزیزی و وریشه مرادی، اعتراض صورت گرفت.

در شهر برن سوئیس به احکام اعدام دادگاه‌های ایران برای وریشه مرادی و پخشان عزیزی، فعالین کورد، اعتراض صورت گرفت.

کنش اعتراضی به فراخوان جامعه زنان آزاد شرق کوردستان (کژار) و حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک)، در میدان Bahnhofplatz انجام شد. در این کنش دولت ایران به لغو احکام اعدام فراخوانده شده و همچنین از جامعه بین‌الملل درخواست شد که در قبال احکام اعدام حساسیت نشان دهد.

حکیم حَتوتی به نمایندگی از پژاک، پیام آزاد به نمایندگی از کژار، و گلستان سعدون، سخنگوی حزب اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د) در سوئیس، به نمایندگی از مرکز جامعه دموکراتیک کورد، سخنرانی کرده و خواستار لغو حکم اعدام شدند.

در سخنرانی‌ها اعلام شد که پخشان عزیزی و وریشه مرادی به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده‌اند.

همچنین در بخشی از سخنرانی‌ها اعلام شد: «۲۳ ژوئن ۲۰۲۴، دادگاه انقلاب تهران برای پخشان عزیزی حکم اعدام صادر کرد و این حکم در روز ۸ ژانویه ۲۰۲۵ از سوی دیوان عالی کشور تایید شد. پخشان عزیزی که مددکار اجتماعی است، به قربانیان داعش در شمال و شرق سوریه کمک کرده است.» همچنین از سازمان‌های حقوق بشری و به ویژه سازمان عفو بین‌الملل درخواست شد که پخشان عزیزی فورا آزاد شود.

در این کنش اعلام شد که وریشه مرادی، عضو کژار نیز روز ۱ اوت ۲۰۲۴ از سوی دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد.

در سخنرانی‌ها اعلام شد که وریشه مرادی پیشتر در سوریه فعالیت کرده و سال ۲۰۱۴ در جریان درگیری‌های کوبانی مجروح شد. همچنین تصریح شد: «نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان عفو بین‌الملل، خواستار لغو احکام اعدام شده‌اند. ما قوه قضاییه ایران را به انجام درخواست سازمان‌های بین‌المللی، فرا می‌خوانیم.»