قرار قتلعام کردها درنشست دیلوک ترکیه اخذ شد
قرار قتلعام کردها درنشست دیلوک ترکیه اخذ شد
قرار قتلعام کردها درنشست دیلوک ترکیه اخذ شد
مشخص شد که قرار حمله اخیر گروههای تبهکار به خلقکرد در غرب کردستان در نشست مخالفان سوری در شهر دیلوک ترکیه با حضور 70 تن از فرماندهان «ارتش آزاد سوری» اخذ شده است. قدرتهای غربی در قبال قتلعام کردها در استان حلب سکوت کردهاند و گفته میشود تدارک یک قتلعام جدید را میبینند.
از 31 ژوئیه تا 1 آگوست در شهرستانهای «تلحاصل و تلعران» از توابع استان حلب دست کم 70 شهروند مدنی قتلعام و قریب 350 تن هم ربوده شدند. در شهر دیلوک ترکیه هم در روز 26 ژوئیه نشستی برگزار شد و حمله به کردها پس از پایان این نشست, آغاز شد. 70 تن از فرماندهان ارتش آزاد سوریه با میزبانی «سازمان حمایتی بولبولزاده» در دیلوک گردهم آمدند.
این گروهها از سوی کشورهای آمریکا, فرانسه, ترکیه و غیره بعنوان گروههای مخالفان و قیامکنندگان سوریه معرفی میشوند. ترکیه و قدرتهای غربی از آن گروههای تبهکار ارتش ازاد پشتیبانی مالی و تسلیحاتی میکنند. «واحدهای مدافع خلق, ی.پ.گ» هم در حین درگیریها, اسناد زیادی برای اثبات این مدعا ضبط کرد. جبههالنصر و دولت اسلامی عراق و بلادشام که وابسته به القاعده هستند, گذشته از اینکه از حمایت ترکیه برخوردارند, نیروهای تقویتی هم برایشان فرستاده میشود. اعضای خارجی را با استفاده از پولهای هنگفت از طریق خاک ترکیه به آسانی وارد سوریه میسازند تا به جنایات جنگی دست زنند.
دشمنی با کردها هم توسط برخی از فرماندهان خود ارتش آزاد هم برزبان رانده شد. هرچند فرماندهان ارتش آزاد ادعا میکنند که دشمن کردها نیستند, اما دشمن حزب پ.ی.د هستند. آنها آشکارا صدها تن از شهروندان مدنی را شکنجه و قتلعام کردهآند.
«سرهنگ عبدالجبار الکیدی» رئیس شورای نظامی ارتش آزاد در استان حلب در نشست دیلوک ترکیه شرکت کرده و ادعا میکند که ترکمنها, کردها و اعراب در کنار هم و زیر سایه یک مجلس نظامی مبارزاتشان را ادامه میدهند. وی ادعا کرد که با مبارزاتشان از «حزب اتحاد دموکراتیک, پ.ی.د» و «پ.ک.ک» گذار خواهند کرد. بنا به گزارش خبرگزاری هاوار, سرهنگ الکیدی گفته:«کردها را از مناطق سوریه بیرون برانید و زمان نابودی آنها فرارسیده».
انتقال مرکز از اورفا به دیلوک ترکیه
در روز 17 ژوئیه دروازه مرزی شهرستان سریکانی با ترکیه از دست گروههای القاعده بازپس گرفته شد, دولت ترکیه مرکز گروههای مخالف سوری را از شهر اورفا به شهر دیلوک انتقال داد. این تغیر و تحول به این خاطر است که پس از از دست دادن دروازه مرزی, دیلوک نزدیک تر به استان حلب است و کارهایشان راحت تر انجام می شود.
خطر قتلعامی دیگر
3 روز پس از نشست گروههای مخالف سوریه که هم «القاعده و هم ارتش آزاد» در آن شرکت کردند, گروههای تبهکار در تلحاصل و تلعران حلب به کردها حمله و دست به قتلعام زدند. در این دو شهرستان قریب 40 هزار شهروند کرد ساکن هستند. همچنین شهرهای قبیصین, جرابلس و منبج از توابع استان حلب هم با خطر قتلعام کردها ربرو هستند.