اردال: حاکمیت تاکتیکی و استراتژیکی در 2012 در دست گریلاها بود

اردال: حاکمیت تاکتیکی و استراتژیکی در 2012 در دست گریلاها بود

دکتر باهوز اردال, عضو شورای فرماندهی «نیروی مدافع خلق, ه.پ.گ» گفت که در پی «عملیات‌های انقلابی» که گریلاها در سال 2012 انجام دادند, توطئه حزب اردوغان و دولتش با نام «طرح تامیلها» با شکست مواجه شد. وی افزود:«نیروی گریلا در سال 2012 حاکمیت تاکتیکی و استراتژیک را در دست گرفت».

در سال 2012 در شمال کردستان و ترکیه جنگها و نبردهایی شدید میان گریلاهای کرد و ارتش ترکیه روی داد. گریلاها در رویارویی با توطئه‌های ترکیه به منظور «نابودی» به راهکار نوین «ضربه بزن و مستقر شو» متوسل شدند و مناطق بسیاری را تحت کنترل درآوردند. دکتر باهوز اردال, عضو شورای فرماندهی نیروی «ه.پ.گ» به پرسش‌های خبرنگار سرویس ترکی خبرگزاری فرات در خصوص نبردهای سال 2012 پاسخ داد و گفت که بر اثر نبرد گریلاها بسیاری از برنامه‌ها و توازنات به هم خوردند.

اردال ضمن اشاره به تحولات و پیشرفت‌های دو سال گذشته در خاورمیانه, خاطرنشان ساخت که پیش از آن تخمین زده می‌شد که جنگ و درگیری‌ها در کردستان و ترکیه شدت گیرد, لذا دولت اشغالگر ترکیه و اردوغان این مرحله را فرصتی برای نسل‌کشی کردها دانستند.

اردال اذعان داشت که دولت آ.ک.پ قوه قضائیه, مطبوعات و سرمایه‌ها را به چنگ انداخته, در انتخابات سال 2011 کماکان 50 درصد آرای را به خود اختصاص داد و اعلام کرد که بر سر راه تداوم حاکمیتش تنها یک مانع وجود دارد و آن هم خلق‌کرد و جنبش مبارزاتی آزادیخواهانه آن است. اردال همچنین افزود که ترکیه در پائیز سال 2011 توطئه «سریلانکا ـ تامیل» را مطرح ساختند و خواستند خلق‌کرد و جنبش آزایخواهانه آن را نابود سازند.

وی همچنین ضمن اشاره به توطئه آنها به نام «تامیل‌ها» گفت:«هدف نخست آنها انجام حملاتی برای نابودی گریلا؛ دوم قتل‌عام خلق‌کرد و سوم هم واداشتن عرصه بین‌المللی به سکوت در برابر فعالیت‌های دیپلماتیک‌شان علیه کردها»بود. اردال تصریح کرد که ارتش ترکیه شبانه‌روز از منطقه بوتان گرفته تا درسیم حملاتی برای نابودی کامل نیروی گریلا صورت داد و خواستند با انجام قتل‌عام روبوسکی اراده خلق‌کرد را بشکنند.

دکتر اردال همچنین یادآور شد که می‌خواستند ضرباتی سنگین و جبران‌ناپذیر به گریلاها در شمال و جنوب کردستان بزنند. می‌خواستند با این حملات جنبش خلق‌کرد را فروپاشند و به تسلیمیت وادارند. وی افزود:«می‌گفتند ما با این کار پیروز خواهیم شد, نمی‌گذاشتند در نوروز کردها به خیابان‌ها بیایند». اردال گفت که فراتر از تمامی این مسایل تحمیل انزوایی شدید بود علیه رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان.

باهوز اردال به قتل‌عام روبوسکی اشاره کرد و گفت که اردوغان و فرمانده ستادکل ارتش با انجام قتل‌عام خلق‌کرد درصدد ارعاب خلق‌کرد برآمدند. وی گفت باید عاملان این جنایت که همانا اردوغان و نجدد اوزر است, محاکمه شوند.

اردال یادآور شد که دولت اردوغان و حزبش همراه با مزدوران خود مدام از انجام قتل‌عامی شبیه قتل‌عام تامیلها علیه خلق‌کرد دم می‌زدند. وی گفت:«آنها قتل‌عام روبوسکی را انجام دادند, اما باید قتل‌عام تامیلها توسط سریلانکا را بخوبی بیاد بیاورند, آنگاه مسئله را درک خواهند کرد».

وی افزود:«آنها بسیار مغرور بودند و می‌خواستند با این توطئه خود به نتایجی دست یابند. در زمستان مدام از این قتل‌عام می‌گفتند و آن را تحسین می‌کردند. برای انجام چنین قتل‌عامی به تبلیغات دست می‌زدند. حتی به بسیاری قبولانده بود که تا هنگام تابستان پ.ک.ک نابود خواهد شد».

باهوز اردال گفت که دولت اردوغان و حزبش تحولات و پیشرفت‌های موجود در منطقه را به اشتباه درک کرده‌اند و نیروی گریلا را ضعیف تصور کرده‌اند. لذا در محاسبات خود دچار اشتباهاتی بزرگ شدند. اردال تأکید کرد که این دولت حتی آتش‌بس و جنگ کنترلی 9 سال اخیر را اشتباه درک کرده بود. اردال مقاومت گریلاها را ستود.

اردال اذعان داشت که «عملیات‌های انقلابی» گریلاها در سال 2012 توطئه آنها موسوم به «عملیات تامیلها» را خنثی ساخت. وی افزود:«گریلاها در سال 2012 حاکمیت تاکتیکی و استراتژیکی را در دست داشتند».

وی ضمن اشاره به نتایج جنگ و درگیری‌ها در سال 2012 گفت:«از همان اوایل توطئه آنها به نام «تامیلها» که ارتش ویژه اردوغان و نیروهای ویژه با استفاده از تکنولوژی مدرن جنگ می‌خواستند آن را عملی سازند, خنثی شد. هم‌اکنون آنها دیگر هیچ الگویی برای انجام قتل‌عام ندارند. همچنین آنها خواستند نیروهایی ویژه حقوق بگیر بجای سرباز عادی بکار گیرند که آن نیرو هم در رویارویی با گریلاها شکست خورد. آنها نه تنها نتوانستند به عملیات نظامی در کوهستانها دست زنند بلکه حتی دیگر نمی‌توانستند از پایگاه‌ها خارج شوند. چه بسا مسئله سوم این بود که نیروی گریلا کنترل مناطق مختلف را در دست گرفت». اردال در ادامه گفت که گریلاها درس خوبی به اردوغان و ارتش ویژه مزدبگیر او دادند.

وی افزود که این مقاومت گریلاها نتایج سیاسی مهمی را در پی داشت و حتی مقاومت‌های مردمی نوروز و 14 ژولای را از جمله آن نتایج مثبت برشمرد. وی گفت:«خلق‌کرد آشکارا اثبات نمود که غیر از یک رهبر آزاد و یک کردستان آزاد هیچ چیز دیگری را قبول نمی‌کند».

اردال در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به اشخاص کردی که در حزب اردوغان جای می‌گیرند, گفت که بقول یک ضرب‌المثل «اگر کرم درخت از خود او نباشد, نمی‌پوسد» گفت مدام خواسته‌اند با بکارگیری کردهای مزدور و خائن , خلق‌کرد را دچار تفرقه سازند تا به منافع خود برسند. وی افزود:«کسانی که در کردستان در حزب اردوغان مسئولیت‌هایی برعهده گرفته‌اند, همانا سنگ بنای سیاست‌های نسل‌کشی کردها توسط آن حزب هستند». اردال گفت که آنکه دستور قتل جیلان اونکول , یحیا منکشه, دیرن بوستان, انور توران و دهها کودک دیگر کرد را صادر کرده, حکومت اردوغان و حزبش است و گفت که کردهای عضو حزب اردوغان در این کشتارها دست دارند».

اردال به یکی از نمایندگان کرد عضو حزب آ.ک.پ به نام «غالب انساری‌اوغلو» اشاره کرد و گفت که اردوغان هراندازه در آنکارا برضد کردها سخن می‌گوید, او هم در شهر آمد به همان اندازه به جنگ روانی آنها دامن می‌زند.

پیوستن جوانان به صفوف گریلا

اردال ضمن اشاره به تأثیرات عمیق عملیات‌های انقلابی گریلاها بر خلق‌کرد, گفت:«نیروهای گریلای ما با مقاومت خود در سال 2012 باردیگر اثبات کردند که تنها نیروی واقعی مدافع خلق هستند و مدام تابع رهبر آپو و ادامه دهنده راه شهدا و خلق هستند». اردال افزود که این عملیات‌ها تأثیراتی مثبت بر خلق‌کرد داشت و گفت:«بدون‌شک این مقاومت‌های باشکوه تأثیراتی عمیق بر جوانان کرد داشته. جوانان کرد از این مقاومت حمایت کرده و به صفوف گریلاها پیوسته‌اند که بسیار بی‌سابقه است.

تشکیل نیروی عظیم مدافع خلق کرد

اردال همچنین در ادامه به مسئله «خلع سلاح پ.ک.ک» پرداخت و گفت درحالی که دولت اردوغان برای خرید تسلیحات بیشتر میلیون‌ها دلار اختصاص می‌دهد, تسلیحات جدیدی تولید می‌کند و نیروی ویژه مزدبگیر تشکیل می‌دهند و از طرفی هم از ما می‌خواهند که سلاحهایمان را برزمین بگذاریم, آن, نشان دهنده سیاست‌های اشغالگرانه ترکیه است.

اردال گفت که باید در برابر این تلاش‌های دولت ترکیه یک نیروی عظیم دفاعی برای کردستان تشکیل داده شود و افزود:«مذاکرات صورت بگیرد یا نه, باید در مرحله کنونی صفوف گریلاها نیرومندتر گردد. باید جوانان تشویق شوند تا به گریلا ملحق شوند تا نیرویی عظیم مدافع خلق تشکیل شود. برای جلوگیری از حملات و خطراتی که خلق‌کرد و رهبری ما را تهدید می‌کند, این امر ضروری است».

دکتر اردال در ادامه سخنان خود خطاب به شهروندان کردی که در شهرهای بزرگ ترکیه ساکن شده‌اند, گفت که در شهرهایی همچو استانبول فرصت و شانسی برای ادامه حیاتی آزادانه ندارند و گفت که دیگر زمان آن فرارسیده که به کردستان بازگردند.

تدارکات گریلا برای سال 2013

دکتر باهوز اردال, از فرماندهان نیروی گریلا در خصوص تدارکات گریلاها برای سال 2013 گفت:«دولت و حزب اشغالگر اردوغان درصدد است در سال 2013 به سیاست‌های مشغول‌ساختن کردها ادامه دهد و خلق‌کرد را فریب دهند». اردال تأکید کرد که ارتش ترکیه از هم‌اکنون برای نسل‌کشی و نابودی خلق‌کرد و جنبش آن دست به نقل و انتقالات نیرو و مهمات نظامی به کردستان زده است.

وی افزود:«ما هم در رویارویی با آنها به تدارکاتی گسترده دست زده‌ایم. چه‌بسا مقاومت گریلاها در سال 2013 اثبات نمود که آیا گریلا می‌تواند در سال 2013 کاری از پیش برد یا نه».

اردال همچنین خاطرنشان ساخت:«خیلی‌ها ادعا می‌کنند که ما ضعیف هستی. ما هم به آنها می‌گوییم که خواب را بر قضات دادگاه, دادستانی, فرمانداران, استانداران, ارتش اشغالگر آنها در کردستان, پلیس سرکوبگر فاشیست آنها حرام خواهیم کرد. ما کردستان را برای آنها به دوزخ مبدل می کنیم و مسلما این اشغالگران تاوان همه چیز را پس خواهند داد».

اردال گفت:«ما کاری می‌کنیم که دیگر اردوغان نتواند هر بار با هزاران نیرو و خودروی زرهی به شهرهای کردستان از جمله آمد و جولمرگ بیاید».

در ادامه افزود:«همانند گذشته بازهم نیروی ه.پ.گ تحت فرمان رهبر آپو, جنبش ما و خلق‌مان خواهد بود و هر آنچه از دستش برآید را انجام خواهد داد».

دکتر باهوز اردال در خاتمه سال نو را به اوجالان و خلق‌کرد تبریک گفت. همچنین مقاومت زندانیان در زندان‌های کردستان و ترکیه را دورد گفت.