حکم دادگاه مریوان که حدود دو هفته پیش به گرداندن یک مجرم با لباس زنانه در سطح شهر منجر شد اعتراضات گسترده ای را در میان مردم به دنبال داشته است . در راستای این اعتراضات گروهی از فعالان کرد کمپینی بنام " زن بودن ابزار تحقیر و تنبیه هیچ کس نیست " راه اندازی کردند که بازتاب گسترده ای در رسانه های جهانی داشت . مسئول شعبه امنستی اینترنشنال در سوئد نیز به این اقدام نیروهای دولتی ایران اعتراض کرده و آنرا نمونه ای بارز از نقض حقوق زنان در ایران دانسته است .
طی روزهای گذشته نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران با توجه به حکم عجیب دادگاه مریوان لباس زنانه بر تن یک مجرم کردند و وی را در خیابانهای شهر گرداندند.
به دنبال این اقدام اعتراضات گسترده ای به پیشاهنگی کردها به وقوع پیوست و خصوصا پوشیدن لباس زنانه کردی توسط مردان که در چارچوب کمپینی سازمان یافته انجام گرفت توجه افکار عمومی را در داخل و خارج به خود جلب کرد .
این موضوع که در بسیاری از مطبوعات و رسانه های جهانی بازتاب یافت حالا مورد اعتراض سازمان حقوق بشری عفو بین الملل نیز قرار گرفته است .
در همین ارتباط الیزابت لوفگرن مسئول امنستی اینترنشنال در سوئد اعلام کرد از آنجا که فعالیت سازمان آنها در ایران ممنوع است کمی دیر به این موضوع پی برده اند ولی با این حال خبر دارند که در ایران زنان بطور مداوم مورد اهانت و توهین قرار می گیرند.
الیزابت لوفگرن خاطرنشان می کند علاوه بر مجازات شلاق و سنگسار در ایران مردم با شیوه های دیگری از تحقیر و توهین روبرو هستند .
مسئول امنستی در سوئد حکم دادگاه مریوان را از نمونه های آشکار حمله و فشار علیه زنان در ایران دانسته و آنرا محکوم کرده است .