سرکان کوسه, عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان سوئد و رئیس کمیته حقوق بشر حزب چپگرای سوسیال دموکرات آن کشور بیان کرد که موج اعدامها و نقض حقوق بشر در ایران موجب نگرانی حزبشان شده و افزود که دولت سوئد برای متوقف ساختن روند اعدامها در ایران تلاش میکند و به آن تلاش ها هم ادامه میدهند.
سرکان کوسه, یکی از چهار پارلمانتار کرد که سال گذشته در جریان انتخابات 14 سپتامبر از سوی حزب سوسیال دموکرات سوئد کاندید و به پیروزی رسید, مسئله اعدامها و نقض حقوق بشر در ایران را مورد انتقاد قرار داد. وی در مورد سیاستهای دولت جدید سوئد در قبال ایران با خبرگزاری فرات مصاحبهای انجام داد.
کوسه اظهار کرد که ملت کرد صدها سال است تحت فشار, تبعیض اتنیکی, آسمیلاسیون, آوارگی , غارت اقتصادی و نسلکشی قرار دارد. وی افزود کردها برای تحقق دموکراسی, آزادی و عدالت, هنوز هم قربانی میدهند.
وی اذعان کرد که در ایران کارگران, زحمتکشان, کردها و ملتهای تحت ستم در سختترین دوره بسر میبرند و افزود:«رژیم پارانویید و قدرتطلب, همه روزه حقوق اساسی انسانها را نقض میکند. میزان شکنجهها افزایش یافته است, آزادی اندیشه کم شده است. وضعیت حقوق بشر در ایران فاجعهبار است».
کوسه بیان کرد که رژیم ایران برای سرکوب مبارزات مردمی, در صدد ارعاب اقشار کارگر, زحمتکش و ملتهای تحت ستم است, لذا روند اعدامها افزایش یافته است. وی افزود:«بنا به آمارهای اعلام شده از سوی سازمان ملل, از ژوئن 2013 تا ژوئن 2014 , در عرض یک سال 852 تن اعدام شدهاند. این تعداد نسبت به سال قل از آن بسیار زیاد است. چند روز پیش هم ایران سه جوان دیگر کرد را اعدام کرد».
کوسه خاطرنشان ساخت که نقض حقوق زندانیان, شکنجه و فشار علیه زندانیان در سراسر ایران طی انتشار گزارشها و اسناد زیادی تأیید شده است. وی افزود:«زندانیان زندان اورمیه در اعتراض به شکنجه و رفتارهای غیرانسانی بارها ناچار شدهاند اعتصاب غذا کنند. اعدام زندانیان, شکنجه و فشار علیه آنها را محکوم میکنیم و درخواست اساسی ما این است که ایران از این رفتارها دست بردارد».
کوسه افزود که ایران از جمله کشورهای معدودی است که پیمان سازمان ملل در مورد منع شکنجه را امضا نکرده است و گفت:«دولت سوئد هم از ایران میخواهد پیمان بینالمللی منع شکنجه را امضا کند و به یک کمیته سازمان ملل اجازه دهد که بر وضعیت زندانها نظارت کند».
کوسه اظهار کرد که دولت سوئد از طریق سازمان ملل و اتحادیه اروپا در زمینه روابط دوجانبه با ایران مسایلی از قبیل شکنجه, اعدام و نقض حقوق بشر را مطرح میسازد و افزود که دولت سوئد تلاش کرده که مسئولیت احمد شهید, گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران به مدت یک سال دیگر تمدید شود.
کوسه در خاتمه گفت بعنوان عضو حزب حاکم سوئد عضو کمیسیون روابط خارجی است و از مبارزات کارگران, زحمتکشان, کردها و اقلیتهای ایران پشتیبانی خواهد کرد.