کتاب مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک, به نام «آناتومی یک جنگ» به زبان یونانی ترجمه شد. ترجمه یونانی این کتاب در روز 28 نوامبر در «موزه جنگ» معرفی شد, اما پس از اینکه ترکیه مطلع شد که کتاب کارایلان ترجمه و به عموم مردم معرفی میشود, از طریق سرکنسولگر خود یونان را تحت فشار قرار داد تا از این کار خودداری کند.
ساواس کالاندریس, عضو سابق سرویس مخفی استخبارات یونان که در جریان توطئه بینالمللی علیه رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان در کشورهای یونان و کنیا ایشان را همراهی میکردند, کتاب مراد کارایلان رئیس ک.ج.ک به نام «آناتومی یک جنگ» را به زبان یونانی ترجمه کرد.
معرفی این کتاب در موزه جنگ وابسته به وزارت دفاع یونان صورت گرفت. معرفی کتاب کارایلان در یونان, راه را بر ایجاد بحرانی دیپلماتیک میان ترکیه و یونان گشود. علیرغم تلاشهای دولتمردان ترکیه و ممانعتهای آنها, معرفی کتاب نامبرده انجام گرفت.
تنش میان یونان و ترکیه یک روز قبل از معرفی کتاب مذکور در موزه, از روز 27 نوامبر شروع شد.
مقامات یونان برای اینکه آتش خشم مقامات ترکیه علیه یونان را فرونشانند گفتند «یک بدشانسی بود». احمد داوود اوغلو, وزیر خارجه ترکیه در این زمینه به «دمیتریس آورماپولوس» وزیر خارجه یونان هشدار داد و ابراز نارضایتی کرد. دولت یونان هم برای اینکه ترکیه را راضی کند, اعلام کرد که در این زمینه به حسابپرسی دست خواهد زد. پس از گذشت دو روز اعلام کردند که حسابپرسی خاتمه یافته و 4 ژنرال برکنار شدهاند. وزارت دفاع یونان هم بیانیهای صادر کرد و گفت:«به دستور پانوس پایایونتوپولوس وزیر دفاع, پانایوتیس لازوس رئیس موزه جنگ و 3 ژنرال مسئول این موزه از کار برکنار شدهاند».
کالاندریس: بازهم توجه افکار عمومی یونان به مسئلهکرد جلب شد
«سیریزا» بزرگترین حزب مخالف در یونان مواضع دولت در قبال این مسئله را مورد انتقاد قرار داد. سیریزا مواضع دولت یونان را «کودتایی بزرگ علیه دموکراسی» عنوان کرد و گفت:«اما متأسفانه در جبههای که ما آن را اروپا مینامیم, چنین مسایلی که همانا با آزادی اندیشه و حقوق در ارتباط بوده و بنیان دموکراسی هستند, رد میشوند».
کالاندریس در مصاحبه با خبرگزاری فرات گفت که کتاب کارایلان باردیگر افکار عمومی یونان را به مسئله کرد جلب کرد. وی اذعان داشت که کتاب کارایلان با استقبال فراوان مردم مواجه شد. وی افزود:«برای اولین بار مسئله کرد پس از ربودن اوجالان بصورت گسترده مورد توجه افکار عمومی یونان قرار گرفت».