ترکیه از آمریکا نزدیکترین متحد خود در جنگ علیه پ.ک.ک طلب یاری کرد

ترکیه از آمریکا نزدیکترین متحد خود در جنگ علیه پ.ک.ک طلب یاری کرد

"نیروهای گریلا در دو ماه گذشته طی نبردهایی سنگین با ارتش ترکیه در شمال کردستان موفق شدند نواحی وسیعی از خاک کردستان را آزاد کنند و حاکمیت ترکیه را وارد بحران نمایند.دولت اردوغان و ارتش سازمان یافته و مجهز او در پی شکستهای مهلک در برابر جنبش آزادیخواه کردستان از ارباب غربی خود امریکا درخواست کمکهای بیشتر کرده است."

حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه که در پی شکستهای پی در پی ارتش در مقابل نیروهای گریلا وارد بحرانی جدی شده باز هم دست خود را بسوی دولت امریکا دراز کرده و خواهان یاری شده است .

مدتی پیش عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی گلایه آمیز گفته بود امریکا آنطور که باید به ما کمک نمی کند ، همزمان اردوغان نخست وزیر این کشور هم خواهان توجه بیشتر امریکا شده بود.

پس از این اظهارات بود که مبادلات سیاسی و نظامی بین این دو کشور افزایش یافت .

در همین خلال مارتین دمپسی فرمانده ستاد کل ارتش امریکا در سفری به آنکارا با نجدت اوزل فرمانده ستاد کل ارتش ترکیه دیدار کرد.

در این دیدار اوزل از دمسپی خواسته بود همکاریهای استخباراتی امریکا به ترکیه که از طریق هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی در اختیار ارتش ترک قرار می گیرد از 18 ساعت در روز به کل 24 ساعت شبانه روز افزایش پیدا کند.

وی همچنین از طرف امریکایی خواسته بود درخواست ترکیه برای خرید هواپیماهای پرداتور امریکایی پذیرفته شود.

از سوی دیگر امریکا هم در مقابل حمایتهای منطقه ای از ترکیه مطالباتی را طرح کرده بود که طبق آن ترکیه باید در افغانستان در سطح عملیاتی قبول مسئولیت کند و در سوریه نیز گروه القاعده را مورد حمایت قرار ندهد.

دمسپی در دیدار با رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز پیام مشابهی را منتقل کرد.

طبق گزارشها علاوه بر این دیدارها اردوغان در تماسی تلفنی با باراک اوباما به گفتگو نشسته است .

در این گفتگوی 40 دقیقه ای مهمترین موضوع مورد بحث بر سر چگونگی تعامل طرفین در مبارزه علیه حزب کارگران کردستان بوده است .

حمایت غرب و امریکا از ترکیه که داعیه دفاع از دمکراسی را دارند در حالیست که اکنون در راستای طرح حذف سیاسی کردها در ترکیه بیش از 8000 هزار فعال سیاسی-مدنی کرد در زندانها بسر می برند ، رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان ماههاست که تحت شکنجه شدید و انزوا قرار دارد ، مسئله کرد تماما از طریق سرکوب توسط قوای نظامی پیگیری می شود ، نمایندگان پارلمانی کرد تهدید به اخراج و محکوم به زندان می شوند و کماکان زبان و فرهنگ کردی به رسمیت شناخته نمی شود.

با نظر به اینکه ترکیه در راستای جلب حمایت و رفع مشکل کردها از پیش روی خود همواره حاضر به قبول طرحهای غرب و پیاده سازی آن در منطقه شده است باید منتظر تغییر سیاستهای اجرایی این کشور در قبال افغانستان ، گروه القاعده و دیگر کشورهای منطقه بود .