نهاد زبان و آموزش غرب کردستان, اعلام کرد که در نظر دارند در سراسر غرب کردستان زبان کردی را در مدارس به شیوهای رسمی و بعنوان دروس اصلی آموزشی رسمی نمایند. لذا خلقکرد را به همکاری عمومی فراخواند. این نهاد گفت:«به این مناطبت تأیید آموزش زبان کردی توسط شورای عالی کرد غرب کردستان و همچنین مشارکت و همکاری هر خانوادهای بسیار حایز اهمیت است».
نهاد زبان و آموزش کردی در غرب کردستان طی بیانیهای مکتوب اعلام کرد که کردستان تجزیه و تقسیم شده و تحت ستم سیستم بردهداری است. همچنین زبان , فرهنگ و تاریخ خلق کرد هم بر اثر آن انکار شده است. در بیانیه مذکور خاطرنشان شده که با شروع مبارزات رهاییبخش ملی اوضاع خلق کرد تغییر یافته و در این راه قربانیهای زیادی ارزانی شده است.
در ادامه ضمن اشاره به هر چهار بخش کردستان آمده که مبارزات آزادیخواهانه تحت نام سیستم خودمدیریتی دموکراتیک پیشبرد یافته و بسوی پیروزی گام برمیدارد. همچنین اذعان شده که غرب کردستان هم در مرحله انقلاب قرار دارد و خلق کرد هم تحت مدیریت شورای عالی کردمتحد شده است. در هر عرصهای به سازماندهی خود پرداخته و گام به گام سیستم خودمدیریتی دموکراتیک را تحقق میبخشد. در چنین وضعیتی صاحبمندی از ارزشهای خود, وظیفه اساسی هر فرد کرد است.
در ادامه اذعان شده که برای پیشبرد زبان کردی و تدریس آن بصورت رسمی در مدارس معلمانی جهت این کار آموزش داده شده و آماده میگردند. همچنین از خلقکرد خواسته شده که در این راه به حمایت از نهاد آموزش زبان کردی بپردازند.