افزایش نگرانی‌ها از وقوع جنگ: پاکستان ۱۱۰۰ مدرسه دینی را در کشمیر بست

پاکستان در اقدامی پیشگیرانه در برابر تلافی نظامی احتمالی هند، ۱۱۰۰ مدرسه دینی را در منطقه کشمیر به مدت ۱۰ روز تعطیل کرد.

این تصمیم پس از درگیری‌های مرزی و شایعات جنگی مداوم در منطقه مورد مناقشه کشمیر بین هند و پاکستان اتخاذ شد.

ارتش‌های دو کشور هفت روز است که در امتداد خط کنترل (LoC)، مرز بالفعل در کشمیر، به تبادل آتش می‌پردازند و تنش‌ها روز به روز افزایش می‌یابد.

هند، پاکستان را مسئول حمله ۲۲ آوریل در منطقه پاهالگام تحت کنترل خود می‌داند که در آن ۲۶ غیرنظامی کشته شدند. هیچ گروهی هنوز مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، در حالی که پاکستان ارتباط خود با این حادثه را رد می‌کند.

پس از دستور «تلافی نظامی» نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در روز سه‌شنبه، پاکستان اعلام کرد که «اطلاعات موثقی» در اختیار دارد و انتظار حمله از سوی هند در آینده نزدیک را دارد.

در پی این تحولات، تمام مدارس دینی در کشمیر پاکستان تعطیل شدند. با این حال، در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰۰ مدرسه دولتی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

آمریکا خواستار کاهش تنش‌ها شده است. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، مقامات دو قدرت هسته‌ای را به کاهش تنش‌ها و حفظ صلح در جنوب آسیا دعوت کرد. با این حال، سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، اظهار داشت که عاملان این حمله باید به دست عدالت سپرده شوند، در حالی که شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، هند را به «تحریک» و «افزایش تنش‌ها» متهم کرد.

اختلاف کشمیر بین دو کشور همسایه که از سال ۱۹۴۷ چندین بار با یکدیگر جنگیده‌اند، بار دیگر منطقه را در معرض خطر درگیری‌های شدید قرار داده است. اکنون چشم‌ها به اقدام احتمالی هند دوخته شده است.