بازداشت ۸ هزار و ۶۰۰ نفر در بنگلادش طی دو هفته

نیروهای امنیتی بنگلادش در عملیاتی که «تبهکاران» متهم به ارتباط با دولت شیخ حسینه، نخست وزیر سابق که تابستان گذشته سرنگون شد، را هدف قرار داده است، طی دو هفته بیش از ۸ هزار و ۶۰۰ نفر را بازداشت کردند.

اخیراً نرخ جرایم در داکا، پایتخت، به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است. به گفته پلیس، تعداد سرقت‌ها از ژانویه ۲۰۲۴ دو برابر شده است.

عملیات بازداشت در کشور نیز در چنین دوره‌ای رخ داد. جهانگیر عالم چودوری، رئیس وزارت کشور دولت موقت که از زمان فرار شیخ حسینه به هند پس از هفته‌ها قیام خونین روی کار بوده است، به پلیس دستور داد تا عملیات گسترده‌ای به نام «شکار شیطان» را تسریع بخشد.

به گفته پلیس، از زمان آغاز این عملیات در ۸ فوریه، بیش از ۸ هزار و ۶۰۰ نفر بازداشت شده‌اند.

جهانگیر عالم چودوری، اعضای حزب اتحادیه عوامی شیخ حسینه را مسئول افزایش جرایم دانست و آنها را به تلاش برای «بی ثبات کردن» کشور متهم کرد.

چودوری پس از یک جلسه اضطراری در مورد امنیت در صبح دوشنبه، در بیانیه‌ای به مطبوعات گفت: «عملیات شکار شیطان ادامه خواهد داشت و ما به مجرمان اجازه خوابیدن یا استراحت نخواهیم داد.» وزیر موقت افزود: «من به نیروها دستور دادم که گشت‌زنی‌ها را افزایش دهند.»

در مقابل افزایش نرخ جرایم، دانشجویان نیز با برگزاری تظاهراتی خواستار استعفای جهانگیر عالم چودوری شدند. دانشجویان با ابراز نارضایتی، اظهار داشتند که نمی‌فهمند با «شکار شیطان» واقعاً چه چیزی به دست آمده است، زیرا وضعیت در کشور به طور فزاینده‌ای بدتر می‌شود. تجاوزها، حملات و دزدی‌ها زندگی را غیرقابل تحمل کرده است.