برنامه جهانی غذا: قطع کمکهای آمریکا «حکم مرگ برای هزاران نفر» است
برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرد که از گزارشها مبنی بر قطع بیشتر کمکهای غذایی اضطراری توسط واشنگتن در ۱۴ کشور نگران است و میترسد که این امر «حکم مرگ برای هزاران نفر» باشد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرد که از گزارشها مبنی بر قطع بیشتر کمکهای غذایی اضطراری توسط واشنگتن در ۱۴ کشور نگران است و میترسد که این امر «حکم مرگ برای هزاران نفر» باشد.
این نهاد سازمان ملل در بیانیهای در حساب کاربری خود در X یادآور شد که بودجه برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) در سال ۲۰۲۵ در حال حاضر ۴۰ درصد کاهش یافته است. در این بیانیه آمده است که برنامه جهانی غذای سازمان ملل «از آخرین اطلاعیههای دولت آمریکا مبنی بر پایان یافتن بودجه کمکهای غذایی اضطراری در ۱۴ کشور، عمیقا نگران است.»
برنامه جهانی غذای سازمان ملل هشدار داد: «در صورت اجرا، این امر برای میلیونها نفری که با گرسنگی شدید و قحطی روبرو هستند، حکم مرگ خواهد بود.»
برنامه جهانی غذای سازمان ملل گفت: «ما در تماس با دولت آمریکا هستیم و خواستار ادامه حمایت از این برنامههای حیاتی هستیم.»
کاهشهای جدید فقط برنامه جهانی غذای سازمان ملل را تحت تاثیر قرار نمیدهد. صندوق جمعیت سازمان ملل متحد که متخصص در سلامت مادر و کودک است نیز به شدت آسیب خواهد دید.
به گفته صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در بیانیهای به خبرگزاری فرانسه، دولت آمریکا روز جمعه گذشته به صندوق جمعیت سازمان ملل متحد اطلاع داد که دو برنامه جدید به پایان رسیده است.
یکی از آنها ۲۴ میلیون دلار برای افغانستان و دیگری برای سوریه است. در ماههای اخیر، افزایش اعلامیههای مربوط به کاهش کمکهای بینالمللی، به ویژه از سوی ایالات متحده آمریکا، باعث نگرانی در میان سازمانهای غیردولتی و سازمانهای بینالمللی شده است.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تاکنون ۸۳ درصد از برنامههای آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده آمریکا (USAID) را کاهش داده است، آژانسی که بودجه سالانه ۴۲/۸ میلیارد دلاری، یا به عبارت دیگر ۴۲ درصد از کمکهای بشردوستانه جهان را مدیریت میکند. این رقم نشاندهنده دهها میلیون دلار کاهش است.