لیتوانی خروج از پیمان منع مینهای ضد نفر را تصویب کرد
پس از رایگیری در پارلمان لیتوانی، تصمیم خروج از پیمان اُتاوا که استفاده از مینها را ممنوع میکند، رسمی شد.
پس از رایگیری در پارلمان لیتوانی، تصمیم خروج از پیمان اُتاوا که استفاده از مینها را ممنوع میکند، رسمی شد.
وزارت دفاع در بیانیهای اعلام کرد: «اکنون رسمی شد: لیتوانی امروز با تصمیمی که توسط پارلمان تصویب شد، از پیمان اتاوا خارج میشود.»
این وزارتخانه اعلام کرد که خروج ظرف شش ماه انجام خواهد شد.
۱۰۷ نماینده پارلمان لیتوانی این تصمیم را تایید کردند و سه نماینده رای ممتنع دادند. هیچ نمایندهای به این تصمیم رای منفی نداد.
در ماه مارس، لهستان و هر سه کشور حوزه بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) به دلایل امنیتی تصمیم خود برای خروج از پیمان اتاوا را اعلام کرده بودند.
وزرای دفاع این چهار کشور در بیانیهای مشترک گفتند: «ما برای دفاع از سرزمین و آزادی خود آماده اتخاذ تمام تدابیر لازم هستیم.»
این چهار کشور که با روسیه مرز مشترک دارند و متحد اوکراین هستند، میگویند که از زمان تصویب پیمان اتاوا، امنیت مناطق آنها کاهش یافته است.
پس از این چهار کشور، فنلاند نیز تصمیم به خروج از این پیمان گرفت. همچنین، برای اولین بار در ۱۶ آوریل، لتونی از این پیمان خارج شد.
پیمان اتاوا که در سال ۱۹۹۷ استفاده، ذخیره، تولید و انتقال مینهای ضد نفر را ممنوع میکند، توسط بیش از ۱۶۰ کشور امضا شده است. با این حال، روسیه، ایالات متحده آمریکا و چین این پیمان را امضا نکردهاند.
مینهای ضد نفر که به صورت دستی کار گذاشته میشوند یا با راکت و گلوله پخش میشوند، برای جلوگیری از ورود به مناطق خاص استفاده میشوند.
شایان ذکر است که انفجار این مینها خسارات زیادی به بار میآورد. مینهای ضد نفر اغلب پس از جنگ فعال باقی میمانند و مانع بازگشت مردم میشوند.