به گزارش تلویزیون دولتی ایران، پزشکیان این قانون را بهطور نهایی تصویب کرده و به اجرا گذاشته است. این تصمیم در پی جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل در ماه ژوئن اتخاذ شده و اکنون به مرحله اجرا درآمده است.
شورای نگهبان، که مسئول بررسی قوانین در ایران است، در روز پنجشنبه ۲۶ ژوئن اعلام کرد که این طرح را تصویب کرده است. پیشتر، در ۲۵ ژوئن، تلویزیون دولتی گزارش داده بود که ۲۲۱ نماینده مجلس به این طرح رأی مثبت دادهاند، یک نفر رأی ممتنع داده و هیچکس مخالفت نکرده است.
ایران از سال ۱۹۷۰ عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) است که استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تحت نظارت آژانس را تضمین میکند. در سال ۲۰۱۵، پس از سالها مذاکره، ایران توافقی را با قدرتهای جهانی امضا کرد که در ازای کاهش تدریجی تحریمها، نظارتهای گستردهتری بر برنامه هستهای ایران اعمال میکرد.
اما این توافق موسوم به «توافق وین» در سال ۲۰۱۸ توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، بهطور یکجانبه لغو شد.
جمعه گذشته، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اظهارات رافائل گروسی، مدیرکل آژانس را که خواستار بازدید از تاسیسات هستهای بمبارانشده ایران شده بود، مورد انتقاد قرار داد. گروسی گفته بود: «این قوانین آنهاست، پارلمان آنهاست، اما اینجا با پیامدهای حقوقی مواجهیم. یک توافق بینالمللی باید در اولویت باشد. نمیتوان برای عدم اجرای یک توافق بینالمللی به قانون داخلی استناد کرد.»
ایران همچنین از قطعنامهای که آژانس در ۱۲ ژوئن صادر کرده و در آن ایران را به عدم پایبندی به تعهدات هستهای متهم کرده بود، انتقاد کرده و آن را بهانهای برای حمله اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هستهای خود میداند.