فعالین زنان: از راه آموزش جامعه؛ برابری جنسیتی تامین میشود
فعالین زنان در پیامی به زنان میگویند: امیدواریم حامی هم باشید و همه زنان به رنجهای هم گوش بدهند و بههم کمک کنند. تاکید داریم که با آموزش جامعه؛ برابری جنسیتی تامین میشود.
فعالین زنان در پیامی به زنان میگویند: امیدواریم حامی هم باشید و همه زنان به رنجهای هم گوش بدهند و بههم کمک کنند. تاکید داریم که با آموزش جامعه؛ برابری جنسیتی تامین میشود.
عراق یکی از کشورهای خاورمیانه است که برابری زن و مرد در آن در بدترین وضع است و شرایط زنان بهدلیل جنگ و کشمکش در بدترین وضعیت است و عراق کشوری است که خلقهای ساکن در آن کمترین مبارزه و کشمکش را برای تامین برابری زن و مرد انجام میدهند. در زمینه سطح برابری زن و مرد؛ از میان ۱۵۶ کشور، عراق در رده ۱۴۶ام است. یعنی در رده ۱۰ کشوری که کمترین میزان از برابری زن و مرد را دارند.
درباره اوضاع زنان در عراق؛ تعدادی از فعالین امور زنان با خبرگزاری فرات گفتگو کردند.
زنان ارزش و اهمیت خود را بدانند
سحر القرهغولی نویسنده و مربی توسعه انسانی، درباره اوضاع زنان در عراق به خبرگزاری فرات گفت:
ما فعالین زنان نسبت به امور زنان یک دید مثبت و باز داریم و این نیز به تلاش زنان فعال در این عرصه بستگی دارد. ما درتلاشیم تا همگان متوجه باشند که زنان چقدر مایه افتخار و ارزش در جامعهاند و آنان باید ارزش خود را بدانند و به هؤیت خود مفتخر باشند، زیرا آنان نصف جامعهاند و نصف دیگرش را نیز آنها بهدنیا میآورند.
زنان را به حقوقشان آگاه میکنیم
درباره اقداماتشان در زمینه آگاهسازی زنان به حقوق خود، سحر القرهغولی مربی توسعه انسانی اظهار داشت: ما سعی کردهایم از راه برگزاری ورک شوپ و جلسات جمعی و سمینار به زنان کمک کنیم تا حقوق خود را بهعنوان یک زن و یک فرد در جامعه و نیز در سطح بینالمللی بشناسند.
از زنان میخواهیم قویتر باشند و ما حامی آنهاییم
فریده تایی عضو یک سازمان دفاع از زنان است و از راه خبرگزاری فرات یک پیام به زنان رسانده و گفت: پیام ما به زنان این است که بخوانند و به تلاشهایشان برای کسب اهدافشان ادامه دهند. شما شایسته بیشتر از اینهایید. امیدواریم برابری جنسیتی محقق گردد. درحال حاضر تلاشهای خوبی برای پیشرفت زنان وجود دارد. ما نیز بهعنوان فعالین زنان به آنان میگوییم قویتر باشید و ما نیز حامی شماییم.
اوضاع نامناسب زنان در عراق شرمآور است
درباره اوضاع نامناسب زنان در عراق مونا محمد فعال امور زنان اینگونه با خبرگزاری فرات اظهار داشت:
وضعیت زنان در عراق بهویژه در روستاها در پی یورش تبهکاران داعش و تجاوز به زنان و نداشتن سرپرست و کودکان بی نانآور و کودکان حاصل از تجاوز به زنان و فاقد شناسنامه، وضعیتی بسیار اسفبار و شرمآور است. این فرای وضعیت زنان ایزدی که تاکنون شمار زیادی از آنان بی نشان و اثر هستند.
این وضعیت یک نسل آسیبدیده و خطرناک بهوجود میآورد
مونا محمد در ادامه به تاثیر منفی این اوضاع بر نسلهای آتی عراق اشاره کرد و گفت: حکومت باید با همه این مسائل منفی و مخرب روبرو شود. حکومت باید مشکلات را دیده و راهکارهای مناسب را درپیش بگیرد. زیرا استمرار وضعیت نامساعد کنونی زنان و کودکان عراقی سبب پیدایش نسلهای آسیبدیده و خطرناک میشود که از جامعه و حکومت ناراضی بوده و مانند یک بمب ساعتی عمل میکند.
زنان باید از همدیگر حمایت کنند
درباره اقداماتشان در راستای بهبود اوضاع زنان در جامعه عراق؛ این فعال امور زنان اعلام کرد: ما برای بهبود اوضاع زنان دورههای آگاهسازی برگزار میکنیم و امیدواریم این دورهها در ایجاد هوشیاری و آگاهی در عراق مؤثر باشند و موجب بهبود اوضاع زنان شود. تمام زنان باید از هم حمایت کنند. زیرا درغیر اینصورت نمیتوانیم به هیچ از اهداف مورد انتظارمان برسیم.
از راه آموزش جامعه، برابری جنسیتی محقق خواهد شد
مونا محمد در پایان رو به مادران اظهار داشت: پیامی به همه مادران و زنان اعلام داشته و میگویم شما چه خانهدار باشید و چه در خارج از منزل شاغل باشید؛ امیدوارم همدیگر را دوست بدارید و از هم دفاع کنید. امیدوارم زنان به رنجهای هم گوش بدهند و همراه هم باشند. از مادران می خواهم به دخترانشان گوش دهند و آنان را بفهمند تا سیستم آموزشی جامعه بهبود یابد. امیدوارم مادران چگونه با پسران خود برخورد میکنند بههمان شیوه با دختران خود نیز برخورد نمایند تا مابین آنان فرقی نباشد و از راه آموزش، برابری جنسیتی تامین گردد.