حضور زنان شرق کردستان در راهپیمایی «آزادی برای اوجالان»
زنان شرق کردستان هم در راهپیمایی طولانی کردها در اروپا شرکت کردند. «چیله حسنزاده» اهل استان اورمیه شرق کردستان گفت با شناخت اندیشههای اوجالان و جنبش آزادیخواهی, توانسته خود را بشناسد.
زنان شرق کردستان هم در راهپیمایی طولانی کردها در اروپا شرکت کردند. «چیله حسنزاده» اهل استان اورمیه شرق کردستان گفت با شناخت اندیشههای اوجالان و جنبش آزادیخواهی, توانسته خود را بشناسد.
زنان شرق کردستان هم در راهپیمایی طولانی کردها در اروپا شرکت کردند. «چیله حسنزاده» اهل استان اورمیه شرق کردستان گفت با شناخت اندیشههای اوجالان و جنبش آزادیخواهی, توانسته خود را بشناسد. وی افزود:«من نه تنها اوجالان را رهبر خود میدانم, بلکه درعین حال, وی را معلم زندگی خود میدانم».
مانهایم
گروه راهپیمایان کرد که از شهر برن سوئیس بسوی استراسبورگ درحرکت هستند, اکثرا زنانی از هر چهاربخش کردستان میباشند. «جنبش زنان کرد در اروپا» سازماندهی این راهپیمایی طولانی را با شعار «آزادی برای اوجالان و کردستان» برعهده گرفته است. دو تن از زنان شرق کردستان به نامهای «چیله حسنزاده» مقیم فنلاند و «آنام» مقیم سوئد که عضو «جامعه زنان آزاد شرق کردستان, کژار» هستند, در راهپیمایی شرکت کردهاند. حسنزاده با خبرگزاری فرات مصاحبهای انجام داد.
شناخت جنبش آزادیخواهی
حسنزاده بیان کرد که پدرش در دهه 80 پیشمرگه بوده, به همین دلیل خانواده وی مدام با فشارها و سرکوبگریهای رژیم ایران روبرو میشد . وی گفت بخاطر چنین وضعیتی, برای نخستین بار پدر خود را در 8 سالگی دیده است. حسنزاده افزود که در دهه 90 میلادی بخاطر فشارهای رژیم در شرق کردستان, ناچار شده به کشور فنلاند پناهنده شود. وی افزود:«آنچه من در کودکی از سر گذراندم را هیچگاه فراموش نمیکنم. پس از پناهندگی به اروپا, در مورد وقایعی که برایمان روی داده بود فکر کردم. تا 18 سالگی هیچ گزینهای برای انتخاب نداشتم. یا در مقابل سیستم حاکم تسلیم میشدم, یا با هویت واقعیم به حیات ادامه میدادم. تصمیم گرفتم که هویتم را زنده نگه دارم و جنبش آزادیخواهی کردستان را بشناسم».
اوجالان, هویت نوین
حسنزاده در ادامه گفت واقعهای که در اروپا بیش از همه بر وی تأثیرگذار شده, مسئله اسارت اوجالان طی توطئه بینالدولی بود. وی گفت:«درست در دورهای که من تازه خود و خلقم را میشناختم, این واقعه روی داد که تأثیر زیادی بر من داشت. از آن روز پی بردم که چندین دولت نمیگذارند مسئله کرد حل و کردها به آزادی برسند. با مشاهده این وضعیت بیشتر در فعالیتهای مبارزاتی سهیم شدم. جنبش آزادیخواهی کردستان و اوجالان حقیقتا هویتی نوین برای ما هستند. غیر از پ.ک.ک, هم در شرق و هم در دیگر بخشهای کردستان بسیاری احزاب دیگر هم فعالیت میکنند. اما هیچیک از آنها همانند پ.ک.ک نتوانسته خود را از ذهنیت مردسالاری سیستمهای حاکم رها سازند. زن هنوز هم برای آنها حکم یک خدمتکار صرف را دارد».
اوجالان معلم زندگی من است
حسنزاده بیان کرد که شرایط زندگی برای یک زن در اروپا همانند شرایط خاورمیانه, سخت است. وی گفت:«رهبر اوجالان برای زنان نه تنها یک رهبر, بلکه معلم زندگی است. با فلسفه خود تاریخ نابود شده زنان را بازآفرینی کرد. خود من بعنوان یک زن با توسل به فلسفه رهبر اوجالان همه روزه شخصیتم را میسازم».
حسنزاده اظهار کردکه سیستمی که توسط جنبش آزادیخواهی و اوجالان به ارمغان آورده شده, به تمامی سیستمهایی که هویت زنان را به رسمیت نمیشناسند, پایان خواهد داد. وی یادآور شد:«جهان با آزادی زنان بیش از پیش برای تداوم حیات زیبا خواهد شد».
آزادی اوجالان, آزادی زنان است
حسنزاده همچنین اظهار داشت که راهپیمایی طولانی با شعار «آزادی برای اوجالان و کردستان» از 4 فوریه با پیشاهنگی زنان از شهر برن آغاز شده و همچنان ادامه دارد. از هر لحاظ هم مهم است. وی خاطرنشان ساخت که ذهنیتهایی که موجودیت فیزیکی زنان را به رسمیت نمیشناسند, نمیتوانند به لحاظ ذهنیتی هم آن را بپذیرند. لذا فلسفه اوجالان به این سیستمها پایان میدهد. حسنزاده افزود:«ما به آزادی اعتقاد داریم و با آزادی اوجالان, زنان را هم به آزادی خواهیم رساند. کردهای هر چهاربخش کردستان بسوی آزادی گام برمیدارند. در شرق کردستان هم چنین خواهد شد. ما زنان سال 2015 را به سال آزادی رهبر اوجالان مبدل خواهیم کرد».
حسنزاده در خاتمه پیروزی کوبانی را به تمامی ملت کرد تبریک گفت و یادآور شد که زنان و شهروندان شرق کردستان باید همانند سال 99 برای آزادی اوجالان به پا خیزند. از تمامی زنان شرق کردستان خواست که در گردهمایی بزرگ روز 14 فوریه در شهر استراسبورگ در کنار کردهای دیگر بخشهای کردستان هماننده همیشه حضوری گسترده و پرشکوه داشته باشند.