«هنر زن با ظهور رهبر اوجالان توسعه یافت»

مزگین چولاق عضو شورای هماهنگی جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی شمال و شرق سوریه اظهار داشت که قبل از انقلاب روژاوا، زنان هنر خود را نمی‌شناختند؛ اما با ظهور رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، قدرت زنان در عرصه هنر خود را نشان داد.

مزگین چولاق

جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی از ابتدای سال ۲۰۱۶ با هدف ترویج فرهنگ و هنر تأسیس شده و بیشترین تلاش را برای پیشرفت زنان و کودکان در عرصه فرهنگ و هنر پیش می‌برد.

جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی کنش‌ها و پروژه‌های زیادی را برای احیای همه فرهنگ‌هایی که دهه‌هاست از یاد رفته انجام داده است. در زمینه هنر زنان، مزگین چولاق عضو شورای هماهنگی جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی شمال و شرق سوریه با خبرگزاری فرات صحبت کرد.

مزگین چولاق فعالیت‌های جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی را در راستای پیشبرد فرهنگ و هنر زنان اعلام کرد و گفت: «ما روی فرهنگ و هنر زنان در شمال و شرق سوریه کار می‌کنیم. همانطور که می‌دانیم زنان پایه و اساس جامعه هستند. شرایط بعد از انقلاب کاملا با قبل از انقلاب متفاوت است. قبل از انقلاب بسیاری از حقوق، به ویژه در عرصه فرهنگ و هنر، از زنان گرفته شده بود. همچنین کوردها نمی‌توانستند به آهنگ‌های کوردی گوش دهند، کتاب‌های به زبان کوردی را حق نداشتند بخوانند و شکنجه زیادی بر ما روا می‌داشتند. اما پس از انقلاب روژاوا، زنان آزادی خود را به دست آوردند. همانطور که می‌دانیم انقلاب روژاوا به عنوان انقلاب زنان شناخته می‌شود. این نشان دهنده مقاومت و آزادی زنان است. اکنون زنان خود را جزئی از فرهنگ و هنر می‌دانند و در هر عرصه هنری، زنان جایگاه ویژه و اصلی خود را دارند.»

مزگین چولاق با اشاره به اینکه زنان نیروی خود را از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان می‌گیرند، ادامه داد: «با ظهور رهبر آپو، زنان اکنون خود را می‌شناسند و آزادی خود را به دست آورده‌اند. رهبر آپو نقطه قوتی برای همه زنان جهان شد و این به زنان اجازه داد تا با هنر و فرهنگ خود یکی شوند.»

مزگین چولاق درباره راه‌اندازی جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی گفت: «پس از انقلاب روژاوا، جنبش هلال طلایی در سال ۲۰۱۶ و با هدف حضور زنان در همه زمینه‌ها و به ویژه در عرصه هنر تأسیس شد. در این جنبش، زنان در همه عرصه‌های هنری جایگاه خود را پیدا کردند. در ابتدا، جنبش هلال طلایی ما در کانتون عفرین که در حال حاضر تحت اشغال دولت ترکیه است، کوبانی، حسکه و قامشلو تأسیس شد. اما اکنون در تمام مناطق آزاد شده هلال طلایی فعال است.»

همه خلقها جایگاه خود را دارند

مزگین چولاق با بیان اینکه نظام خودمدیریتی با سیستم ملت دموکراتیک شامل همه ملیت‌ها می‌شود گفت: «به همین دلیل همه ملیت‌ها با فرهنگ و هنر خود در جنبش فرهنگی زنان هلال طلایی شرکت می‌کنند. ما همه ملیت‌ها را در جنبش هلال طلایی خود می‌پذیریم. زیرا آنها نیز در نظام ملت دموکراتیک زندگی می‌کنند. در این زمینه چالش اصلی این بود که هر ملتی فرهنگ متفاوتی دارد و این واقعیت وجود داشت که برخی زنان خجالت می‌کشیدند فرهنگ خود را در مقابل دیگران نشان دهند. ما در این زمینه سختی‌های زیادی داشتیم، اما با بحث زیاد و بازدید با زنان در خانه‌ها، بر آنها غلبه کردیم. مهم نیست تا به حال چه قدم‌هایی در راستای پیشرفت برداشته‌ایم، باز هم برای آزادی همه زنان به گام‌های پیشرفته‌تری نیاز داریم. اکنون جنبش هلال طلایی در جامعه و در کل دنیا پذیرفته شده است.»

زن هنرمند بخشی از خودش را پیدا کرد

مزگین چولاق سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «دشمن در شمال و شرق سوریه جنگی سیاسی می‌کند، جنگی ویژه با جوانان ما برای دور شدن از فرهنگ، هنر و طبیعت. ما تلاش زیادی داریم تا همه جوانان را به حقیقت خود بازگردانیم. پروژه‌هایی مانند فیلم «آواز گیس قرمز» ساخته‌ایم. در پایان از همه جوانان، کودکان و همه می‌خواهم که از فرهنگ و هنر خود صیانت کنند؛ به‌ویژه زنان باید به کار و فعالیت خود ادامه دهند و خود را بخشی از هنر بدانند.»

شایان ذکر است که هلال طلایی که با عنوان هلال حاصلخیز هم شناخته می‌شود در ادبیات سیاسی و ژئوپولتیک، به مناطقی اطلاق می‌شود که از رشته کوه زاگرس در روژهلات کوردستان شروع شده و با عبور از رشته کوه توروس در باکور کوردستان، شرق عراق، باشور کوردستان، روژاوای کوردستان، سوریه، لبنان و فلسطین به مصر ختم می‌شود. با عبور رودهای کارون، دجله، فرات و نیل از این جغرافیا، مهم‌ترین تمدن‌های بشری در طول تاریخ در آن ظهور و توسعه یافته‌اند. رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در کتاب‌های «از دولت کاهنی سومر به سوی تمدن دموکراتیک» و «مانیفست تمدن دموکراتیک» به تفصیل در مورد جایگاه پیشرو این منطقه و نقش بسیار مهم آن در پیشبرد تفکر و تاریخ بشر بحث کرده است.