«هرگز سوریهای بدون حقوق زنان را نمیپذیریم»
فریحه محمد معصوم عمر و مونه یوسف اظهار داشتند که آنها هرگز سوریهای بدون حقوق زنان را نمیپذیرند و گفتند: «حقوق زنان در قانون اساسی جدید سوریه از نظر حقوقی و عدالت مهم است.»
فریحه محمد معصوم عمر و مونه یوسف اظهار داشتند که آنها هرگز سوریهای بدون حقوق زنان را نمیپذیرند و گفتند: «حقوق زنان در قانون اساسی جدید سوریه از نظر حقوقی و عدالت مهم است.»
در شمال و شرق سوریه، با اداره خودمدیریتی دموکراتیک، حقوق همه اقشار محافظت شده است و با آغاز انقلاب روژاوا، زنان جایگاه خود را در عرصههای نظامی و سیاسی به دست گرفتند و صاحب بزرگترین دستاوردها شدند.
فریحه محمد معصوم عمر، عضو اتحادیه وکلای شمال و شرق سوریه و مونه یوسف، مدیر مرکز جزیر مجلس زنان سوریه، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کردند و به حقوق زنان در قانون اساسی جدید سوریه اشاره کردند.
فریحه محمد معصوم عمر اظهار داشت که آنها به عنوان وکلا، جایگاه زن را در قانون اساسی جدید سوریه از نظر قانونی بررسی میکنند و گفت که این امر بزرگترین حق زن خواهد بود، زیرا در انقلاب روژاوا، بیشترین دستاوردها توسط زنان محافظت شد و در سنگرهای مقدم جنگ قرار گرفتند. فریحه محمد معصوم عمر گفت: «در این تحولات اخیر که در سوریه رخ داده است، ما به عنوان زنان به کارگاههای مشاورهای بسیار نیاز داریم. حق زن در سوریه مهمترین چیز است و هیچ کس نمیتواند این حق را از بین ببرد. از نظر حقوقی نیز لازم است که زن در قانون اساسی جدید سوریه جایگاه خود را داشته باشد، زیرا یک سوریه دموکراتیک بدون حقوق زنان ساخته نمیشود و پذیرفته نمیشود.»
مونه یوسف خاطرنشان کرد که زنان اخیراً در مرحلهای بسیار حساس قرار دارند و به قانون اساسی سوریه و اهمیت ارتباط آن با زنان اشاره کرد. مونه یوسف گفت: «با سقوط رژیم بعث، زنان وارد مرحله جدیدی شدند و در این مرحله، مشخص میشود که جرقه آزادی زنان روشن خواهد شد یا نه. ما به عنوان زنان نیز باید در این روند چشمان خود را در برابر سیاستهای کثیف باز کنیم و متحد شویم. زیرا حاکمیت جدید سوریه میخواهد که زنان در قانون اساسی جدید سوریه بدون حق بمانند. همچنین به عنوان زنان وظایف زیادی بر دوش ماست تا بزرگترین کار را برای مردم و جامعه خود انجام دهیم. به همین دلیل ما به اتحاد و یکصدایی زنان سراسر سوریه نیاز داریم. ما برای همه زنان سوریه مبارزه خواهیم کرد تا جایگاه آنها نیز در قانون اساسی جدید سوریه محافظت شود. باید جایگاه خود را در قانون اساسی جدید سوریه حفظ کنیم و اجازه ندهیم کسی بیاید و حقوق ما را پایمال کند.»
مونه یوسف سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «نزدیک به ۱۴ سال است که زنان در نهادها و سازمانهای جامعه جایگاه خود را دارند. همچنین در عرصههای نظامی نیز مهمترین نقش را ایفا کردهاند که این نشاندهنده مقاومت و مبارزه دهها ساله زن است. در قانون اساسی جدید سوریه، زن باید جایگاه خود را به عنوان یک عنصر اصلی داشته باشد، زیرا بیشترین دستاوردها در منطقه شمال و شرق سوریه به دست آمده است. باید در این دوره به زمان خود توجه کنیم و گامهای خود را با دقت برداریم، زیرا این موضوع آزادی ما را تعیین میکند. همچنین اهمیت دیدگاههای زنان در این روند بسیار مهم است، ما نیز باید به عنوان زنان متحد شویم تا این سیاستها را بشکنیم و در برابر این سیستم جهادی بایستیم. جایگاه زن را در قانون اساسی سوریه به جایگاه نخست برسانیم و سیستم ریاست مشترک را نیز به سیستم عمومی نهادها و ریاست سوریه تبدیل کنیم.»