شماره ماه فوریه «نوای ژن» منتشر شد

شماره ۲۳۹ ماهنامه زنان «نوای ژن» که در اروپا منتشر می‌شود، با تیتر «راه برون رفت از آشوب، پارادایم آزادی خواهانه» منتشر شد.

ماهنامه نوای ژن

این شماره با تمرکز بر توطئه بین‌المللی علیه رهبر آپو و مبارزه علیه این توطئه تهیه شده است. در این شماره مقالاتی از هاوین گونشر، روشن سامسات، الیف مرجان، زینب قزل ایرماک، برفین گونش، شروین نودم، نورحق گلبهار، دنگیر گونش و گولر ییلدیز به همراه مصاحبه‌هایی با فوزا یوسف، عضو دیوان ریاست مشترک حزب اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د) و مانو گونزالس، یکی از فعالان کمپین آزادی عبدالله اوجالان در آمریکای لاتین، به چشم می‌خورد.

روبرو شدن با واقعیت توطئه‌ها

هاوین گونشر، یکی از نویسندگان ماهنامه، در مقاله خود با عنوان «مدرنیته دموکراتیک رهایی خلق‌هاست»، آخرین پیام‌های رهبر آپو را در محور تحولات خاورمیانه تفسیر کرده است.

روشن سامسات در مقاله خود با عنوان «رویارویی با تاریخ و واقعیت توطئه‌ها» با تاکید بر اینکه توطئه بین‌المللی 15 فوریه تنها حمله‌ای به جنبش آزادی‌خواهی کوردستان و رهبری آن نبوده است، می‌گوید: «توطئه بین‌المللی دخالتی ریشه‌ای در خاورمیانه، ایجاد آشوب و جنگ و باز کردن فضا برای مداخلات در منطقه و گامی اساسی برای طراحی مجدد روابط و موازنه قدرت است.»

طرح‌های جدید در سالگرد سایکس-پیکو

زینب قزل ایرماک با تحلیل آخرین تحولات سوریه در مقاله‌ای با عنوان «این بار بمب ساعتی در دست صاحبانش منفجر خواهد شد»، گفت: «تلاش برای یافتن راه حل با نسخه مذهبی-فرقه‌ای پارادایم ورشکسته دولت-ملت چیزی نیست جز ساختار سرمایه‌داری که کار می‌کند و محکوم به تکرار تاریخ است.»

جهان روابط

در مقاله الیف مرجان با عنوان «جهان روابط: رهبر آپو» به ارزشی که رهبر آپو به روابط اجتماعی قائل بوده، پرداخته شده است. در این مقاله آمده است:

«وقتی صحبت از رهبر آپو به میان می‌آید، ما هم از یک کودک، هم از یک حکیم و فیلسوف، هم از یک رهبر، هم از یک انقلابی-سوسیالیست، هم از یک انترناسیونالیست و هم از یک مدافع آزادی زنان صحبت می‌کنیم. ما در مورد یک اندیشمند و زحمتکش صحبت می‌کنیم که ۳۵-۴۰سال است که روابط انسانی و اجتماعی را با ظرافت هنری، اخلاق و زیبایی و آگاهی در نظر گرفته است.»

مصاحبه از آمریکای لاتین

در این ماهنامه همچنین مصاحبه‌ای از دلبر آیدین با مانو گونزالس، یکی از فعالان کمپین آزادی عبدالله اوجالان در آمریکای لاتین، که در ماه نوامبر در آمریکای لاتین برگزار شد، منتشر شده است. گونزالس با تاکید بر اینکه ایده‌های رهبر آپو راهنمای مبارزات آنها بوده است، گفت: «اوجالان با مفهوم مدرنیته سرمایه‌داری به ما این امکان را داد که چیزی را که ما را در کل جهان تهدید می‌کند، به صورت یکپارچه ببینیم.»

یا راه حل یا خروج

برفین گونش، ضمن بررسی ژنئولوژی به عنوان شکلی از مقاومت در برابر توطئه، گزیده‌ای از دفاعیه پنجم رهبر آپو ارائه کرده است. در این گزیده، رهبر آپو با اشاره به بحران‌های ساختاری ایجاد شده توسط نظام دولت-ملت در خاورمیانه، می‌گوید: «مدرنیته دموکراتیک، ذهنیت ملت دموکراتیک و ساختار خودمدیریتی دموکراتیک مناسب‌ترین مدل برابری طلب، آزادی‌خواه و دموکراتیک و پارادایم جدید برای برون رفت از این وضعیت آشفته است.»

در صفحات کوردی، نورحق گلبهار به مبارزه علیه توطئه ۱۵ فوریه و شروین نودم به رویکرد مردم شمال و شرق سوریه در قبال ابعاد تداوم توطئه امروز، از طریق مقاومت تشرین، پرداخته‌اند.

فوزا یوسف: دستاوردهای مردم را حفظ خواهیم کرد

فوزا یوسف، عضو دیوان ریاست مشترک حزب اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د)، در پاسخ به سوالات نوای ژن، آخرین تحولات سوریه و تهدیدهای وارد شده به سیستم خودمدیریتی مردم در شمال و شرق سوریه را ارزیابی کرد. فوزا یوسف تاکید کرد که در برابر حملات تشدید شده در پی زلزله سیاسی و اجتماعی در سوریه، برای حفظ دستاوردهای مردم و زنان مبارزه می‌کنند.

تشرین: مدل جدید جامعه

گولر ییلدیز و دنگیر گونش نیز تحصن ادامه‌دار در سد تشرین را از منظر اکولوژیک مورد بررسی قرار دادند. دنگیر گونش در حالی که گفت «تشرین سپری در برابر اشغالگری است»، گولر ییلدیز نیز اظهار داشت: «این مردمی که در اطراف سد تشرین گرد هم آمده‌اند، نماد انسان/جامعه جدیدی هستند.»

در شماره فوریه روزنامه، پرتره‌های فاطمه احمد ابراهیم سودانی، یکی از فمینیست‌های برجسته عرب قرن بیستم و نودا کارکر، یکی از پیشگامان جنبش زنان کورد، و همچنین یادداشتی در مورد آسمین سید (زهرا انگای) که در ۸ اوت ۲۰۲۴ در غرب زاپ به شهادت رسید، در صفحه یادبود منتشر شده است.