شورای زنان ک‌ج‌د تشکیل جلسه داد: مبارزه زنان به انزوا و جنگ پایان خواهد داد

مَرال دانیش بَشتاش، یکی از سخنرانان جلسه شورای عمومی زنان ک‌ج‌د با بیان اینکه مبارزه سازمان‌یافته زنان باید گسترش یابد، گفت: «مبارزه 'ژن، ژیان، آزادی' پایان انزوا، جنگ و زن‌ستیزی را به همراه خواهد داشت.»

شواری زنان ک‌ج‌د

شورای زنان کنگره دموکراتیک خلق‌ها (ک‌ج‌د) سیزدهمین دوره اولین جلسه شورای عمومی زنان را در ساختمان مرکزی کنگره در بَی‌اوغلو برگزار کرد.

مرال دانیش بشتاش، سخنگوی ک‌ج‌د گفت: «در این عصر که ما به مبارزه خود ادامه می‌دهیم، نظام سرمایه‌داری تحت تأثیر بحرانی که سرمایه‌داری در آن ظهور یافته است، جنگ، فقر و خشونت، فاشیسم را تغذیه می‌کند. در حالی که تاثیرات سیاست‌های اسلامی معتدل و نئولیبرالیسم همچنان در جغرافیای ما افزایش می‌یابد و ما در آستانه جنگ جهانی سوم هستیم؛ اهمیت نقش‌ زن در محور مبارزه برای بدن، کار و هویت به اوج خود رسیده است. سرمایه جهانی در دست مردان است. زنان در این نظام علیه نظام مردسالار و سرمایه‌داری قیام می‌کنند که برای گسترش جنگ، ویرانی و فاشیسم استفاده می‌شود.»

مرال دانیش بشتاش با جلب توجه به جنگ جاری روسیه و اوکراین در خاورمیانه اظهار داشت که زنان بیشتر در جنگ کشته می‌شوند. مرال دانیش بشتاش با تاکید بر اینکه قرن بیست و یکم قرن زنان خواهد بود، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «زنان به عنوان مهمترین بازیگران این قرن در روند بازسازی صلح، زندگی آزاد و عادلانه حرف خود را تثبیت خواهند کرد. آنچه قرن بیست و یکم را به قرن زنان تبدیل خواهد کرد، مبارزه‌ای است که زنان در سطح ملی و بین‌المللی علیه سیاست‌های ویژه جنگ، فقر زنان و حمله به دستاوردهای زنان ما انجام خواهند داد. در این زمینه، شورای زنان ک‌ج‌د نقش بسزایی در پذیرش نقش پیشاهنگی جنبش‌های زنان کوردستان و ترکیه، حفظ نگرش وحدت‌بخش، پیگیر و مصمم ما در هر زمینه و انعکاس وحدت افکار و کنش‌های ما در عرصه عمومی و سیاسی دارد. شورای زنان ک‌ج‌د ما، که صدها سال تمرین و تجربه ما با هم و چند صدایی زنان در روند بازسازی را به بهترین شکل منعکس خواهد کرد؛ با ارزش‌ترین گنجینه ما این است که ما را از سنت‌های مختلف مبارزه زنان در یک زمینه مشترک در وحدت مبارزه گرد هم می‌آورد.»

«مبارزه سازمان‌یافته زنان باید افزایش یابد»

مرال دانیش بشتاش با اشاره به اینکه مبارزه سازمان‌یافته زنان باید گسترش یابد، گفت: «غصب اراده توسط قیم‌ها که علیه خط ریاست مشترکی مدیریت‌های محلی صورت گرفت، آشکارترین شکل حمله نه تنها به اراده مردم، بلکه به هویت سیاسی زنان است. بسیاری از دستاوردهایی که ما با مبارزه برای حق زندگی، برابری و آزادی به دست آورده‌ایم، عملاً و رسماً در نتیجه سیاست‌های زن‌ستیزانه غصب شده‌اند. در چنین فضایی، تنها زنانی که در خط مقدم مقاومت می‌کنند، نه تنها در عرصه کارگری و زنان، بلکه در عرصه محیط زیست، جوانان و بسیاری از عرصه‌های دیگر، تنها می‌توانند اجتماعی شدن صلح را برقرار کنند. در این روزهایی که در مبارزات زنان بیش از همه به اتحاد، همبستگی و تشکل نیاز داریم، به همه رفقای زن خود که در برابر انواع ظلم و هجمه مقاومت می‌کنند و در کنار هم مبارزه را رشد می‌دهند، درود می‌فرستم. در این روند، اساسی‌ترین وظیفه مجلس زنان ک‌ج‌د ما، فریاد زدن خواسته‌های زنان برای صلح، آزادی و برابری با مبارزه مشترک و گسترش مبارزه مشترک و سازمان‌یافته با همبستگی زنان خواهد بود. می‌دانیم که مبارزه 'ژن، ژیان، آزادی' به انزوا، شکنجه، جنگ، فقر، مجازات و زن‌ستیزی پایان خواهد داد.»

پس از پایان این سخنرانی، جلسه به صورت غیرعلنی ادامه یافت.