"پویا عزیزی" روزنامهنگار، طی گفتگویی با کانال تلویزیونی "freedom" در برنامه "هیل سوم" شرکت نمود و به بررسی نقشه راه جامعه آزاد و دمکراتیک روژهلات کردستان (کودار) درخصوص انتخابات پیشروی ایران پرداخت
وی در مورد عوامل و زمینههای نقشهراه کودار گفت: "عدم انسجام و پراکندگی اپوزیسون ایرانی، ناکارآمد بودن اصلاحطلبان، اعتدالیون و اصولگرایان، وضعیت بحرانی اقتصادی و اجتماعی، نارضایتی داخلی و فشارهای خارجی همه وهمه باعث شده است که ارائه راهکاری دمکراتیک و رادیکال وغیر خشونتآمیز ضروری باشد که با کمترین هزینه جامعه را از بحران موجود خارج کند".

عزیزی با اشاره به اینکه کودار با نظرگاه خط سوم تسلیم مداخله نیروهای فرامنطقهای، منطقهای و سیاستهای حکومت ایران نمیشود، گفت: "بحران موجود را دولتها ایجاد میکنند؛ دولتهایی که بر سرکار هستند و قدرت را در دست دارند. اگر امیدوارباشیم دولت ایران تغییرات دمکراتیک را بدون پروژههایی که نیروهای اپوزسیون به آن تحمیل میکنند ایجاد کند چنین چیزی امکان ندارد. همچنین دولتهای استیلاگر درپی موازنه قدرت بین دولتهای خاورمیانه و گسترده کردن بحراناند که منافع خود را تأمین کنند. بنابراین اگر دمکراسی ایجاد شود یا نیروهای مردمی سرنوشت خود را بدست بگیرند، منافع آنها در خطر میافتد". از همینرو میتوان گفت: "دلبستن به اصلاحطلبان و جناحهای دولتی و کشورهای سلطهگرا مانند: آمریکا و متحدانش دمکراسی به همراه ندارد". وی همچنین تأکید کرد: "خط سوم با ایجاد نهادهای دمکراتیک از پایین به بالا، درپی سازماندهی دمکراسی در جامعه است. خط سوم به این واقعیت اشاره دارد که دمکراسی، آزادی و تامین حقوق برابر خلقها، اتنیکها و تنوعات از سازماندهی پایین جامعه و توسط خود جامعه حاصل می شود. نه از بالا به پایین".
این روزنامهنگار همچنین درباره سیاست تحریم انتخابات گفت: "این استدلال که شرکت در انتخابات به سیستم مشروعیت میبخشد درست است؛ اما این سیاست جواب نخواهد گرفت. تحریم یک سویه انتخابات در حالی که اپوزسیون نهادهای مقاومت در اجتماع ندارد، طبیعتاً از سوی مردم نیز پاسخ نخواهد گرفت. بهتر این است با ایجاد یک جبهه همگون، فارغ از اینکه احزاب در انتخابات شرکت میکنند یا نه، یا انتخابات مشروعیت دارد یا ندارد بر سر یک پروژه دمکراسی عمومی برای تغییر به توافق برسند تا مردم نیز با آنها همراه شوند".
پویا عزیزی در پایان این گفتگو در مورد کمیسیونهای پیشنهادی کودار گفت: "کودار نقشهی راه خود را در ادامه سیاستهای قبلی یعنی ایجاد جبهه دمکراتیک خلقهای ایران و جبهه دمکراتیک خلق کرد پیشنهاد داده و تلاش کرده است که بین احزاب و اپوزسیون کرد و ایرانی یک همگرایی ایجاد کند. این همگرایی است که میتواند این نقشه راه را معنا بدهد. یعنی اگر کودار بتواند آن جبههها را به وجود بیاورد و دیگر احزاب هم فارغ از سیاستهای کلاسیک بتوانند به یک سیاست مدرن دمکراتیک روی بیاوردند، این کمیسونها معنا پیدا میکنند و فضای تئوریک وارد مبحث عملی میشود". وی در پایان اذعان داشت که:
"میزان توانایی این جبهه است که میتواند این کمیسیونها را تحمیل کند و جمهوری اسلامی نیز دیگر نمیتواند در برابر این جبهه و خواستههایش سکوت کند".