متن بیانیه ریاست مشترک پژاک به این شرح است:
"در ۴۴مین جلسه کمیته میراث فرهنگی یونسکو، هورامان به عنوان میراث فرهنگی جهانی نامزد و به تصویب کنگره مذکور رسید. ضمن تبریک این موضوح به ملتمان بخصوص در هورامان روژهلات کوردستان، آن را افتخاری بزرگ برای ملت و جامعه خود بخصوص در هورامان میدانیم.
تاریخ شاهد نقش اجتماعی و تمدنی هورامان در جهت حفظ طبیعت و محیط زیست، زبان و فرهنگ، آیین و باورمندی سرزمینمان در مقابل اشغالگران بوده و برای حفاظت از هویت و موجودیت خود همواره در مقابل اشغالگران ایستادگی و مقاومت کرده است و امروز نیز با اقتدار جهت حفظ هویت و مقابله با نسلکشی جامعه مقاومت و مبارزه میکند.جامعه هورامان هزاران سال است که زندگی خود را با طبیعت درهم آمیخته و با اتکا به توان و نیروی خود تلاش کرده است، زندگی و جامعه خود را مدیریت کرده و با تکیه بر نیروهای جامعه خود، ملزومات حیات اجتماعی و سیاسی خود را تداوم دهد.
اگرچه هورامان همواره هدف حملات غیرانسانی و نسلکشی قرار گرفته است، اما با مبنا قرار دادن فرهنگ و آداب و رسوم خود که همواره استقلال فکری و عملی این جامعه را تقویت کرده است. سنت خودسازماندهی، خوددفاعی و خودمدیریتی در جامعه هورامان برهانی قاطع بر این امر بود که در برابر سیاستهای تخریب، نسلکشی و انکار تسلیم نشدند. به همین دلیل است که توجه سازمانهای بینالمللی را به تمدن، تاریخ، هویت و فرهنگ خود جذب کرده است.
از سوی دیگر باید توجه داشت که بخش بزرگی از طبیعت، فرهنگ، هویت، زبان، جامعه و تاریخ کوردستان برای منافع دولت ملت توسط جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای اشغالگر غصب گردیده و در تلاش هستند تا بر خلاف واقعیتها، هویت آنرا به تحریف کشند. رژیم مرکزگرای ایران بر اساس تعریف ملت حاکم در تلاش بهرهبرداری از این واقعیت است. در این چارچوب طبیعت و اکولوژی، فرهنگ، جامعه و هویت خلقمان به سبب سیاستهای انحصاری در لوای توسعهی روژهلات کوردستان در معرض خطر و نابودی قرار دارد. لذا جامعه مدنی و سیاسی کوردستان و بخصوص هورامان باید نسبت به این سیاستها هشیارانه عمل کنند و اجازه ندهند دستاوردهای خلق کورد از میان رود و از موجودیت خویش صیانت به عمل آورند.
در پایان همچون ریاست مشترک حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) این دستاورد را به ملتمان در روژهلات کوردستان و بخصوص جامعه هورامان تبریک میگوییم."