پژاک: خودسازماندهی خلقی برای حفظ محیط‌زیست در اولویت قرار گیرد

کمیته اکولوژی پژاک با صدور بیانیه‌ای در خصوص آتش‌سوزی‌های اخیر برخی از مناطق روژهلات کوردستان، آنرا ناشی از نگاه امنیتی دولت ایران خواند و برای حفاظت از محیط‌زیست مردم را به خودسازماندهی فراخواند.

کمیته اکولوژی حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) در رابطه با آتش‌سوزی‌هایی که اخیرا در مراتع و جنگل‌های مناطقی از جمله جوانرو و پاوه روژهلات کوردستان رخ داد بیانیه‌ای صادر کرد. این کمیته با تاکید بر دست داشتن عواملی مشکوک در وقوع این آتش‌سوزی‌ها از آحاد خلق روژهلات کوردستان و فعالین محیط‌زیستی خواست تا در این مورد موضع‌گیری کنند.

فراخوان کمیته اکولوژی پژاک به شرح زیر است؛

«با فرارسیدن تابستان، بار دیگر جنگل‌ها و مراتع در مناطق مختلف شرق کردستان طعمه حریق می‌شوند که عواملی مشکوک در آن دست دارند، لذا به خودسازماندهی خلقی برای مهار آتش‌سوزی‌ها و حفاظت از محیط‌زیست، نیاز هست. بیشتر این آتش‌سوزی‌ها به دلیل نگاه امنیتی نظام نابودگر ایران رخ می‌دهند که لازم است با موضع‌گیری خلق‌محور جلوی آن را گرفت.

از روز پنج‌شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ زنجیره آتش‌سوزی‌هایی در مراتع و جنگل‌های مناطقی در جوانرود و پاوه رخ دادند ولی نظام اکولوژی‌ستیز ایران کوچکترین توجهی به این وقایع نکرد. درپی تلاش سازمان‌های مردم‌نهاد محیط‌زیستی و فعالان محیط‌زیست این آتش‌سوزی‌ها مهار شده است. مشخص است که نگاه امنیتی رژیم و وجود دست‌های پنهان موجب وقوع آتش‌سوزی‌های عامدانه هرساله می‌شود. آتش‌سوزی در جنگل‌های جوانرود و پاوه در روزهای اخیر نیز به همین دلیل صورت گرفته و ادامه دارد. این سیاست‌ها و عملکردهای رژیم تنها با موضع‌گیری و فعالیت بی‌وقفه نیروهای خلقی و فعالین محیط‌زیستی و نیز با ایستار برحق سازمان‌های محیط‌زیستی مردم‌نهاد خنثی می‌گردد.

«کمیته اکولوژی حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)» ضمن محکوم‌کردن وجود دست‌های پنهان در این آتش‌سوزی‌ها و بی‌توجهی نهادهای حکومتی، از سازمان‌های محیط‌زیستی مردم‌نهاد، فعالین محیط‌زیست و اقشار و توده‌های خلق دعوت بعمل می‌آورد که برای مهار آتش‌سوزی‌ها بکوشند و سازماندهی خلقی خویش را بیش از پیش بعنوان یک حق دمکراتیک، تقویت نمایند. لازم است خلقمان بدون انتظار از رژیمی که خود عامل نابودی محیط‌زیست است، اقدام نمایند، لذا اصلی‌ترین راه برای مقابله با عوامل آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها و مراتع، رشد خودسازماندهی دمکراتیک خلقی است و لازم است همبستگی‌ها تقویت گردد.»