شخصیتهای کرکوک: از جامعه جهانی خواستاریم که مانعی برای تجاوزات ترکیه ایجاد کنند
شخصیتهای کرکوک علیه تجاوزات دولت اشغالگر ترکیه اعتراض کردند و از جامعه جهانی خواستند حد و مرزی برای تجاوزات و مداخلات ترکیه درنظر بگیرد.
شخصیتهای کرکوک علیه تجاوزات دولت اشغالگر ترکیه اعتراض کردند و از جامعه جهانی خواستند حد و مرزی برای تجاوزات و مداخلات ترکیه درنظر بگیرد.
عصر دیروز چهارشنبه در مرکز فرهنگی شهر کرکوک در باشور کوردستان حدود ۲۰ نفر از اهالی کرکوک که متشکل از روشنفکران؛ نویسندگان؛ سیاستمداران؛ روزنامهنگاران؛ معلمین و شخصیتهای اجتماعی و میهندوست بودند نارضایتی خود را از تجاوزات دولت اشغالگر ترکیه اعلام کردند.
شخصیتهای کرکوک در یک کنفرانس خبری نارضایتی عمیق خود را از تجاوزات دولت اشغالگر ترکیه و زیرپا نهادن استقلال کوردستان و عراق نشان دادند و از جامعه جهانی خواستند حد و مرزی برای این تجاوزات ترکیه درنظر بگیرد.
همچنین خواهان اجرای فوری ماده ۱۴۰ قانون اساسی عراق در مناطق کوردنشین خارج از چهارچوب حکومت اقلیم کوردستان شدند و تلاش برای تغییر بافت جمعیتی این مناطق و تعریب آنرا محکوم نمودند که توسط استاندار تحمیل شده کرکوک ادامه دارد و زمینهای کشاورزی شهروندان کورد و ترکمن را به عربها واگذار میکنند؛ بویژه در مناطق توپز آباد و ترکلان.
نمیخواهند در کرکوک قانون پس از سقوط رژیم بعث اجرایی شود
در این کنگره خبری عبدالرحیم حسن از طرف شخصیتهای کرکوک بیانیهای را قرائت کرد که در آن آمده بود: امید زیادی داشتیم که پس از سقوط رژیم بعث خلقهای عراق به حقوق قانونی و انسانی خود برسند؛ بویژه پس از بازنویسی قانون اساسی عراق در سال ۲۰۰۵ که همه خلقهای این سرزمین آنرا تایید کردند. اما در کرکوک کستانی هستند که نمیخواهند این قانون جدید در این شهر اجرایی شود که عبارتست از اجرای ماده ۱۴۰ قانون که به پایان یافتن کشمکش تاریخی هویت این شهر منجر میشود.
مدیریت کرکوک بر اساس تبعیض نژادی؛ ناعدالتی میکند
همچنین عبدالرحیم حسن درباره فساد اداری مدیران کرکوک در سایه استاندار تحمیلی آن گفت: باوجود درآمدهای هنگفت این استان؛ مشکل مصادره زمینهای شهروندان کورد و ترکمن بویژه در مناطق توپزآباد و ترکلان ادامه دارد. همچنین مشکل کمبود خدمات رفاهی پابرجاست و ناعدالتی و تبعیض در ارائه خدمات و امکانات به خلقهای ساکن در این استان وجود دارد. علت این نیز تبعیض مدیریت شهر و استاندار آن نسبت به خلق کورد و ترکمن است.
ترکیه روزانه به خلقهای عراق فشار میآورد
بعلاوه درباره تداوم تجاوزات و مداخلات دولت اشغالگر ترکیه و نقض حاکمیت حکومتهای اقلیم کوردستان و عراق؛ عبدالرحیم حسن گفت: علیرغم مشکلات داخلی؛ مشکل بزرگتری گریبان خلقهای عراق و کوردستان را گرفته است و آن نیز حملاتی است که روزانه توسط دولت اشغالگر ترکیه به خاک کوردستان انجام میگیرد. لذا از جامعه جهانی میخواهیم در برابر این تهاجمات دولت ترکیه و فشارآوردن به خلقهای عراق از راه بمباران شهرها و مناطق کوردستان و بستن مرزها موضع بگیرند و حدی برای آن بگذراند.
اعمال و اقدامات دولت اشغالگر ترکیه خصمانه است
بعلاوه نامبرده در ادامه صحبتهایش درباره تداوم تجاوزات دولت اشغالگر ترکیه به ماطق مختلف کوردستان اعلام کرد: ترکیه به حملاتش به خاک کوردستان ادامه میدهد که آخرین نمونه آن حمله به فرودگاه سلیمانیه بود. ما این اعمال دولت ترکیه را دشمنی با خلق کورد میدانیم و آنرا بهشدت محکوم مینماییم. نیز از سازمانهای حقوق بشری و مسئولین مربوطه در هر دو حکومت اقلیم باشور کوردستان و عراق میخواهیم که این حملات را متوقف کنند و دولت ترکیه را به عقب برانند.
اشغال خاک کشورهای دیگر؛ خط قرمز است
در پایان عبدالرحیم حسن از طرف شخصیهای کرکوک گفت: از مراکز بینالمللی و سازمان ملل متحد میخواهیم که از هر دو دولت ایران و ترکیه بخواهند سیاستهای خود را درباره خلقهای عراق و کوردستان مورد بازبینی قرار دهند؛ زیرا حمله به مناطق کوردستان و قتل افراد مدنی و اشغال خاک کشورهای دیگر خط قرمز مراکز بینالمللی است.