چیدَم دوغو: ارزشهایمان را منحل نمیکنیم
چیدَم دوغو، عضو شورای اجرایی کژک، با بیان اینکه پکک با شهدایش ارزشهای بزرگ، اخلاق، فرهنگ و فلسفه زندگی آفریده است، گفت: «بدون شک این ارزشهایمان را منحل نمیکنیم.»
چیدَم دوغو، عضو شورای اجرایی کژک، با بیان اینکه پکک با شهدایش ارزشهای بزرگ، اخلاق، فرهنگ و فلسفه زندگی آفریده است، گفت: «بدون شک این ارزشهایمان را منحل نمیکنیم.»
چیدَم دوغو، عضو شورای اجرایی کنفدرالیسم زنان کوردستان (کژک)، با اشاره به اینکه ارزشهای خلق شده در طول ۵۲ سال، تضمینکننده تداوم قدرتمندترین، صحیحترین، زیباترین و آزادترین شکل آن خواهند بود، تاکید کرد: «به عنوان گریلاهای پکک، به ویژه رفقایی که در این کنگره شرکت کردهاند، مسئولیت ما بیشتر است.»
دوازدهمین کنگره پکک در روزهای ۵ تا ۷ می در مناطق حفاظتی مدیا برگزار شد. بیانیه پایانی و تصمیمات اتخاذ شده در این کنگره در ۱۲ می با افکار عمومی به اشتراک گذاشته شد. چیدَم دوغو، عضو شورای اجرایی کژک، که در این کنگره سخنرانی میکرد، سخنان خود را با ادای احترام به رهبر آپو که پکک را به عنوان رمانی که به پایان نرسیده، نوشته و هم زندگی کرده و هم زندگی بخشیده است و با گرامیداشت یاد شهدا آغاز کرد.
ارزشها، اساس دوره جدید هستند
چیدَم دوغو، عضو شورای اجرایی کژک، گفت: «ما کنگره پایان دادن به فعالیتها تحت نام حزب کارگران کوردستان (پکک) را برگزار میکنیم، اما پکک با شهدای بزرگش ارزشهای بسیار بزرگی را نیز آفریده است. در واقع، اخلاق بسیار بزرگی را آفریده است. فرهنگ بسیار بزرگی را آفریده است. فلسفه زندگی آزاد را آفریده است. ما در حالی که به فعالیتها تحت نام پکک پایان میدهیم، بدون شک این ارزشهایمان را منحل نمیکنیم. این ارزشهای ما، اساس روندی را تشکیل میدهند که در دوره پیش رو با نوسازی و بازسازی خود ادامه خواهیم داد. میخواهم قطعا بیان کنم که این ارزشهای بزرگمان، شهدای قهرمانمان همیشه زنده خواهند ماند. بحثهای کنگره ما و ارادهای که از آن برمیآید نیز در عین حال بیانگر همین امر خواهد بود.
ما اینجا شکست نخوردهایم
رهبری در فراخوان ۲۷ فوریه گفته بود: 'شما نیز باید مانند هر جامعه معاصر که به زور از بین نرفته یا سرکوب نشده است، خود را منحل کنید. 'ما نمیتوانیم بحثهای پایان دادن به فعالیتها تحت عنوان پکک را بر این اساس قرار دهیم که دشمن که اغلب به عنوان جنگ ویژه آن را پیش میبرد و ارزیابی میکند، میگوید شما شکست خوردید، آنها شکست خوردند، تصفیه شدند، ما آنها را تصفیه خواهیم کرد و غیره. دولت ترکیه مصرانه تلاش میکند تا آن را به سطح یک برد و باخت بکشاند، اما ما میدانیم که پایان دادن به فعالیتها تحت نام پکک واقعیتی است که در نظمی بسیار متفاوت از نظم برد و باخت پدید میآید. ما اینجا شکست نخوردهایم. پکک در پایان عمر ۵۲ سالهاش به دلیل شکست خود را منحل نمیکند.
اولین بار است که چنین واقعیتی رخ میدهد
من میخواهم اینجا به طور ویژه تاکید کنم؛ این کنگره واقعا از هر نظر یک کنگره تاریخی است. همانطور که رهبری گفت، تا آنجا که من میدانم، پکک تنها سازمانی است که مانند هر جامعه معاصر دیگری، با اراده خود وارد روند تغییر و تحول میشود. شاید برای اولین بار در هزاران سال گذشته چنین واقعیتی در خاورمیانه رخ میدهد. رهبری نیز در آخرین دیدگاههای خود به این موضوع اشاره میکند. در ارزیابیهای قبلی نیز وجود داشت. در واقع، خاورمیانه و کوردستان به دلیل اینکه خود را بر اساس روندهای موجود تغییر نداده و بازسازی نکردهاند، همیشه عقب مانده و همیشه شکست خوردهاند. به همین دلیل، به عنوان جنبشی که در خاورمیانه و کوردستان رشد کرده و توسعه یافته است، برگزاری این کنگره با اراده خودمان - نه با اجبار کسی، نه با اجبار دشمن، نه با اجبار نیروهای خارجی - بلکه کاملا با اراده خودمان و با دستورات رهبر آپو، بسیار ارزشمند و بسیار معنادار است. من معتقدم که نتایج آن تاثیر منطقهای بسیار زیادی خواهد داشت. پکک با پایان دادن به فعالیتهای تحت نام خود، پیشتاز این امر میشود. این نیز واقعا وضعیتی است که باید به عنوان یک موفقیت بزرگ برای رهبر آپو ارزیابی شود.
پکک برای همه ما مانند یک مادر است
بدون شک واقعیت پکک مانند رمانی پایان نیافته است. در این رمان آنقدر مسائل برای ارزیابی، بررسی و درک وجود دارد که بعدا به طور جامعتری توسط ما مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. درک صحیح ما از اینکه چه چیزی را به پایان میرسانیم و چگونه پس از این ادامه خواهیم داد، بسیار مهم است. من میتوانم از منظر روند رشد شخصی خود نیز بگویم. سالها با رفقایمان در یک سازمان زندگی و کار کردیم و یکدیگر را شناختیم. پکک برای همه ما مانند یک مادر بود. چگونه صحبت کنی، چگونه راه بروی، چگونه با انسانها ارتباط برقرار کنی، چگونه سازماندهی کنی، چگونه از خود دفاع کنی، چگونه بجنگی، رفتارت چگونه باید باشد، عشق چگونه باید باشد، احترام چگونه باید باشد، دوستی چگونه باید باشد، رفاقت چگونه باید باشد... همه اینها را آموختیم. شاید بسیاری از ارزشهای اخلاقی اساسی را که در یک خانواده، یعنی از مادران، پدران و خانوادههایمان نیاموختیم، در پکک آموختیم و تجربه کردیم. پکک اینها را به ما آموخت. البته نه تنها به گریلاهایش، بلکه به مردم و خلقها نیز این را گفت. مهمتر از همه، به زنان این را گفت. یک زن چگونه باید زندگی کند، یک زن چگونه باید نیروی ذاتی خود را بشناسد، یک زن چگونه باید خود را بیان کند، اینها البته وقتی واقعیت کوردستان و واقعیت خاورمیانه را در نظر میگیریم، واقعا چیزهای معجزهآسایی هستند. ما کمی عادت کردهایم. در این سازمان زندگی میکنیم. شاید برخی چیزها از نظر فرهنگی به عادت تبدیل شدهاند، اما در واقع معجزهآسا هستند.
اخلاق آزادی را آفرید
بنابراین، درک صحیح این موضوع برای ما بسیار مهم است. پکک این اخلاق را آفرید. اخلاق آزادی را آفرید. فلسفه آزادی را آفرید. در ما کیش آزادی را به وجود آورد. اولین انتقادات و ارزیابیهای جامع رهبری از سوسیالیسم، تا آنجا که در ذهن من مانده، مربوط به سال ۱۹۸۷ است. ارزیابی زن و خانواده نیز مربوط به سال ۱۹۸۷ است. همه اینها ارزیابیهایی هستند که به دوره کنگره سوم مربوط میشوند. وقتی به همه اینها نگاه میکنیم، میبینیم که در واقع چیزی فراتر از رئال سوسیالیسم است. نحوه برخورد با زن، نحوه برخورد با انترناسیونالیسم، نه فقط یک سوسیالیسم ملی، بلکه جهانیسازی خودِ سوسیالیسم، رویکرد به طبیعت، رویکرد به زن، در سال ۱۹۸۷ به طور بسیار جامع مورد ارزیابی قرار گرفت و بر این اساس، پس از کنگره سوم، اولین جنبش زنان ما تاسیس شد. اینها واقعیتهایی هستند که به عنوان اولین جرقهها و نشانههای غلبه بر رئال سوسیالیسم، هم در تئوری و هم در عمل، پدیدار شدند.
رهبری در گزارش سیاسی کنگره پنجم این واقعیت را به شکل بسیار قویتری فرمولبندی کرد. در واقع، آن گزارش سیاسی واقعیتی است که باید بارها و بارها به آن مراجعه کرد تا نحوه غلبه بر رئال سوسیالیسم مشخص شود. در آنجا بذرهای تمام مسائلی که امروز رهبری ارزیابی میکند، وجود دارد. از آن زمان تاکنون بر رئال سوسیالیسم غلبه میکند. همراه با این، پیدایش قویتر جنبش زنان، ارتش زنان، سازماندهی زنان، روندهای تغییر و تحولی که حزب باید در درون خود تجربه کند، همه اینها به طور جامع مورد بررسی قرار گرفته و تلاشهای بزرگی برای آن صورت گرفته است. پکک مادر ماست، یعنی پکک-ای که رهبر آپو آن را توسعه داده است، وقتی میگوییم ما را بزرگ کرده و تغذیه کرده است، منظورمان همین است.
همیشه چشماندازی را پیش روی ما قرار داده است
رهبر آپو، در عین حال، از نظر غلبه بر رئال سوسیالیسم و همچنین کاپیتالیسم، فئودالیسم، خانوادهگرایی، عشیرهگرایی و هرگونه ارتجاع در روابط زن و مرد، همیشه چشمانداز بسیار بزرگی را پیش روی ما قرار داده است. رهبر آپو سالها پیش از اینها فراتر رفته و برای اینکه ما نیز از اینها فراتر برویم، تلاش کرد. تمام تحلیلها در واقع محصول این تلاش برای غلبه بر این مسائل بودهاند.
ریشههایمان را عمیقتر میدوانیم
ما به فعالیتهای تحت عنوان پکک پایان میدهیم، اما ارزشهای خلق شده در درون پکک را عمیقتر ریشه میدوانیم. با بازسازی و ورود به یک دوره جدید، گامی تاریخی برمیداریم که این ارزشهای ریشهای پکک، تمام ارزشهایی که با شهدایمان، با تلاش فراوان، با عرق جبین فراوان و با سختیهای فراوان به دست آمدهاند، را با ریشههایی عمیقتر، بزرگتر و قویتر میکند. از این نظر، ما واقعا شاهد لحظات تاریخی هستیم.
ضمانت آن باز هم خود ما هستیم
از نظر پیشبرد سالم روند پس از این نیز، ضمانت تداوم قدرتمندترین، صحیحترین، زیباترین و آزادترین شکل ارزشهای خلق شده در طول این ۵۲ سال، باز هم خود ما، یعنی کسانی که زندهایم، خواهیم بود. به همین دلیل، مسئولیت ما به عنوان گریلاهای پکک، به ویژه رفقایی که در این کنگره شرکت کردهاند، در واقع بیشتر است. چگونگی پیشرفت روند پیش رو هنوز مشخص نیست. یعنی ما در یک آستانه تاریخی قرار داریم. چگونه از آن آستانه عبور خواهیم کرد؟ این روند چگونه پیش خواهد رفت؟ دشمن چگونه حمله خواهد کرد؟ چگونه جنگ ویژه به راه خواهد انداخت؟ چگونه حمله فیزیکی خواهد کرد؟ البته در مورد همه اینها ابهاماتی وجود دارد. خطراتی وجود دارد. ریسکهایی وجود دارد. اینکه ساختار حزب ما چگونه این روند را درک و تفسیر خواهد کرد، نکته مهمی است.
رهبری اینها را بیشتر توضیح خواهد داد
درک صحیح و پیشبرد صحیح این روند توسط ما، شرکت در روند پیش رو با عزم و اراده پکک در خط رهبر آپو، با آن آگاهی و آن روحیه؛ اتخاذ شکلی از مشارکت که خطرات و تهدیدات این روند را از بین ببرد؛ و تمرکز بر آنچه که سودمند است، از اهمیت تاریخی برخوردار است. رهبری دیدگاه ۷ مادهای را مطرح کرده است. رهبری، البته، اینها را بیشتر توضیح خواهد داد. بدون شک، این اولین بار نیست که رهبری اینها را ارزیابی میکند، اما دیدگاههایی وجود دارد که عمیقتر و چشمگیرتر شدهاند. نحوه تفسیر تاریخ، نحوه نگرش به زندگی، نگاه زنمحور، نگاه جامعهمحور، و همچنین نگاه مبتنی بر جامعه دموکراتیک، واقعا چیز کاملا متفاوتی است.»