تصویر

«عفرین تسلیم تاریکی نشد، همچنان مقاومت می‌کند»

مشیره مَنله رشید اظهار داشت که مردم عفرین طعم آزادی را چشیده‌اند، به همین دلیل در برابر هر نوع حمله‌ای مقاومت کردند و حماسه مقاومت را نوشتند.

مشیره مَنله رشید، رئیس مشترک مجلس خلق کانتون عفرین-شهبا، برای خبرگزاری فرات (ANF) از پروژه اداره خودمدیریتی که در سال ۲۰۱۴ در عفرین توسعه یافت و وضعیت مردم عفرین در زمان اداره خودمدیریتی صحبت کرد. مشیره اظهار داشت که از آنجایی که این سیستم مطابق با منافع دولت ترکیه نبود، در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۸ حملاتی علیه منطقه عفرین آغاز کردند. اما مردم عفرین طعم آزادی را چشیده بودند و در برابر این حملات، حماسه یک مقاومت تاریخی و مقاومت دوران را نوشتند.

مشیره مَنله رشید، رئیس مشترک مجلس خلق کانتون عفرین-شهبا، در ابتدای سخنان خود، یاد همه شهدای مقاومت دوران را از سالگرد حملات دولت ترکیه به عفرین تا کنون گرامی داشت و به مقاومتی که امروز در سد تشرین به نمایش گذاشته می‌شود، درود فرستاد و گفت: «این حملاتی که در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۸ علیه منطقه عفرین انجام شد، نتیجه یک توافق سه جانبه بود. همچنین می‌توانیم بگوییم که ادامه توطئه بین‌المللی در عفرین انجام شد. روزی که دشمن می‌خواست عفرین را اشغال کند و آن را در تاریکی رها کند، با مقاومت شدیدی روبرو شد. از سال ۲۰۱۴ از زمان ایجاد پروژه اداره خودمدیریتی تا این لحظه، این مردم مقاومت می‌کنند. زیرا زمانی که اداره خودمدیریتی در سطح روژاوای کوردستان و به ویژه در عفرین ایجاد شد، حقوق همه مردم در آن محافظت می‌شد و سیستم خودمدیریتی مردم مستقر شد. این پروژه توسط رهبر عبدالله اوجالان ارائه شده بود. مشکلی که مردم همیشه با آن روبرو هستند، حاکمیت است. حاکمیت جوامع را مطابق میل خود به کار می‌گیرد و آنها را بی‌اراده می‌کند. دلیل ایجاد این پروژه این است.»

مشیره در ادامه سخنان خود اظهار داشت که مردم عفرین اکنون به خوبی طعم آزادی را می‌دانند چراکه در آن سیستم آزاد، حقوق و آزادی همه مولفه‌ها محافظت می‌شد و سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «به دلیل پروژه ملت دموکراتیک که در عفرین اجرایی شده بود، زمانی که مردم هر منطقه سوریه با یک بحران جدی مواجه می‌شدند، همه خلق‌های آن منطقه به عفرین روی می‌آوردند. با وجود اینکه از ابتدای انقلاب ۱۹ جولای، گروه‌های مسلح روزانه به عفرین حمله می‌کردند، اما مردم در برابر آنها ایستادند و نقش بزرگی در دفاع از سرزمین خود بر عهده گرفتند. بنابراین زمانی که مشکلات و بحران‌ها در همه جای سوریه شدید بود، مردم عفرین از خود دفاع می‌کردند و سیستم دموکراتیک خود را توسعه می‌دادند. زمانی که مردم می‌دیدند به منطقه حمله می‌شود، همه، از جوانان گرفته تا بزرگسالان، سلاح برمی‌داشتند و از منطقه خود دفاع می‌کردند. به همین دلیل شهر عفرین از اهمیت ژئواستراتژیک در سوریه برخوردار بود و همچنین ایجاد پروژه اداره خودمدیریتی و صلحی که در منطقه ایجاد شده بود، باعث می‌شد که همه به عفرین روی آورند.»

مشیره در ادامه سخنان خود به حملات دولت ترکیه به عفرین اشاره کرد و گفت: «به دلیل سکوت بین‌المللی، دولت ترکیه حملات شدید خود را به منطقه انجام داد. در برابر آن، مقاومتی ۵۸ روزه به رهبری زنان رخ داد. اساس آن مقاومت از خودسازماندهی زنان در ابتدای انقلاب می‌آمد. در این دوره بار دیگر خود را سازماندهی کردند و برای دفاع از ارزش‌ها و سرزمین خود، جای خود را در کنار مبارزان ی‌پ‌گ و ی‌پ‌ژ گرفتند. این امر در همه بخش‌ها رخ داد. در کنار آنها مادران سالخورده شهدا، هر روز در آن مقاومت تاریخی از شهدای خود استقبال می‌کردند. حملاتی که در آن زمان به عفرین انجام شد، حملات وحشیانه‌ای بود و تعداد زیادی از مردم غیرنظامی در آن شهید شدند. در برابر این موارد، این مقاومت اساس خود را از سیستمی که ایجاد شده بود گرفته بود؛ بله مردم صلح‌طلب عفرین درخت زیتون را بسیار دوست دارند و خواهان صلح و محافظت از باغات خود بودند، اما مهمترین چیز خودسازماندهی بود که بر اساس اندیشه و فلسفه رهبر آپو توسعه یافته بود. بنابراین می‌توانیم بگوییم که این جنگ و حملات، علیه فلسفه رهبر آپو بود.»

مشیره اظهار داشت که برای بالا بردن مقاومت دوران، وارد مرحله دوم شدند و اینگونه ادامه داد: «۵۸ روز مقاومت بی‌نظیری انجام شد. اما از آنجایی که می‌خواستند مردم عفرین را با یک قتل‌عام بزرگ روبرو کنند، اداره خودمدیریتی کانتون عفرین برای محافظت از مردم خود در برابر قتل‌عام‌ها، با مردم خود تصمیم به ورود به مرحله دوم گرفت و وارد منطقه شهبا شدند. منطقه شهبا نیز با خون فرزندان همان مردم آزاد شده بود. آنها مقاومت دوران خود را در اردوگاه‌های شرافت در منطقه شهبا ادامه دادند.

شروع آن سخت بود، اما از آنجایی که برای عفرین بود، مردم همه سختی‌ها را پشت سر گذاشتند و روزانه مقاومت خود را در آن اردوگاه‌ها بالا می‌بردند. سختی‌های داخل آن اردوگاه‌ها زیاد بود، زیرا از یک طرف رژیم اسد منطقه شهبا را محاصره کرده بود، از طرف دیگر اطراف منطقه توسط تبهکاران دولت ترکیه محاصره شده بود. به همین دلیل بیشتر اوقات نیازهای زندگی مردم عفرین تأمین نمی‌شد، بارها شیر برای کودکان پیدا نمی‌شد. مردم در برابر سرمای زمستان به مدت ۷ سال در آن اردوگاه‌ها برای بازگشت به عفرین مقاومت می‌کردند. بزرگترین مثال آن زمانی است که ۱۱ نفر در منطقه تل‌رفعت شهید شدند که در بین آنها ۸ کودک در نتیجه حملات دولت ترکیه شهید شدند. اما با وجود اینکه همیشه با حوادث شهادت روبرو می‌شدند، باز هم از مقاومت خود دست نمی‌کشیدند، با آن مقاومت خود به جهان می‌گفتند ما اینجا هستیم، ما مقاومت می‌کنیم و ما وجود داریم.»

مشیره مَنله، رئیس مشترک مجلس خلق کانتون عفرین-شهبا، در پایان سخنان خود در مورد روند تغییر وضعیت سوریه و تأثیر آن بر منطقه شهبا و مهاجرت مردم عفرین به کانتون فرات و جزیر صحبت کرد و گفت: «در این اواخر ما شاهد تغییرات بزرگی در سوریه و در کل خاورمیانه بودیم. یکی از آنها در منطقه شهبا رخ داد. از آنجایی که تمام اطراف منطقه را محاصره کرده بودند و برای اینکه بار دیگر این مردم با پلیدی و قتل‌عام‌ها مواجه نشوند، مهاجرت دومی تحمیل شد. در این مهاجرت هزینه‌های سنگینی پرداخت شد، اما هزینه آزادی نیز سنگین است. در برابر دشمنی وحشی و سیاست کثیف باید مقاومت کنیم. امروز مردمی که در مناطق فرات و جزیر هستند، برای اینکه این مردم شایسته ارزش‌های شهدای خود و فلسفه حقیقت باشند و برای بازگشت به عفرین، در همه جا مقاومت می‌کنند.»