در بیانیهای که از سوی اتحادیه شهرداریها منتشر شد، آمده است: «ما با آگاهی از مسئولیت ملی و وظیفه انسانی خود عمل میکنیم. برای مهار آتشسوزی، وظیفهای را که بر عهده داریم انجام میدهیم.»
در این بیانیه با تاکید بر اینکه بلایای طبیعی مرز نمیشناسند، اعلام شد که در این مرحلهی بحرانی، کمکرسانی ادامه خواهد داشت و به مردم وعدهی حمایت داده شد. همچنین از تمامی تیمهای آتشنشانی، داوطلبان و کارگرانی که در مبارزه با آتشسوزیها مشارکت دارند، بهطور ویژه قدردانی شد.
از سوی دیگر، شورای اکولوژی اداره خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه نیز روز گذشته اعلام کرد که برای جلوگیری از فاجعهی زیستمحیطی، آماده است تمام امکانات خود را بسیج کند.
آتشسوزیهای جنگلی که هفت روز است در استان لاذقیه ادامه دارد، حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع از مناطق جنگلی را به خاکستر تبدیل کرده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) اعلام کرد که این آتشسوزیها بیش از ۳ درصد از پوشش جنگلی کل سوریه را نابود کرده و حدود ۵ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است. برخی روستاها در منطقه لاذقیه تخلیه شدهاند.
در ماه ژوئن، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) اعلام کرده بود که سوریه با بدترین شرایط اقلیمی در ۶۰ سال گذشته مواجه است.
این کشور علاوه بر ویرانی زیرساختها و فروپاشی اقتصادی ناشی از جنگی طولانیمدت، اکنون با بحران اقلیمی، خشکسالی و گرمای شدید نیز دستوپنجه نرم میکند.