م‌س‌د نشست عادی خود را برگزار کرد

در نشست عادی شورای عمومی مجلس سوریه دموکراتیک (م‌س‌د)، نقش م‌س‌د در ساختن سوریه‌ی جدید، ایجاد پل‌های اعتماد و تقویت هویت ملی تعیین شد.

شورای عمومی مجلس سوریه دموکراتیک (م‌س‌د) نشست عادی خود را در شهر حسکه برگزار کرد. در این نشست، ریاست مشترک م‌س‌د، اعضای شورای عمومی و رؤسای احزاب و نیروهای سیاسی تحت چتر م‌س‌د حضور داشتند و تحولات در سطح سوریه، تغییرات منطقه‌ای و بین‌المللی و نقش م‌س‌د در این مرحله و مرحله‌ی آتی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در ابتدا، تغییرات موجود و فروپاشی توازن ژئوپلیتیکی و تاثیرات آن بر سوریه مورد بحث قرار گرفت. شرکت‌کنندگان اظهار داشتند که لازم است با دیدگاه ملی فراگیر و مطابق با انتظارات مردم سوریه، با این تغییرات تعامل شود.

در همین راستا، محمود المسلط، رئیس مشترک م‌س‌د، اظهار داشت که «بیانیه‌ی قانون اساسی» نماینده‌ی مؤلفه‌های سوریه و طبیعت چندگانه‌ی جامعه‌ی سوریه نیست و گفت: «مردم سوریه در برابر نادیده گرفته شدن و تبعیض قیام کردند، نباید بخش بزرگی از مردم سوریه بار دیگر نادیده گرفته شوند.»

المسلط خاطرنشان کرد که م‌س‌د به عنوان پل سیاسی بین مؤلفه‌ها و نیروی محرک به سوی تغییر سیاسی مسالمت‌آمیز و دموکراسی، نقش اساسی دارد.

لیلا قَرَمان، رئیس مشترک م‌س‌د، اظهار داشت که در این مرحله نیاز به یکپارچه‌سازی تلاش‌ها و جلوگیری از فتنه‌ها بین مؤلفه‌ها وجود دارد و گفت: «سوریه بیش از هر زمان دیگری به تغییر سیاسی فراگیر، گفتگوی ملی و توافقات نیاز دارد. هر توافقی بین سوری‌ها در خدمت وحدت مؤلفه‌های سوریه قرار می‌گیرد. برای ساختن سوریه‌ی جدید که همه‌ی مؤلفه‌ها را در بر بگیرد، ایجاد پل‌های اعتماد و تقویت هویت ملی ضروری است.»

لیلا قَرَمان در ادامه گفت: «م‌س‌د چارچوب و ائتلاف ملی است، می‌تواند نقش خود را در این مرحله‌ی حساس ایفا کند و می‌تواند با همه‌ی نیروها برای ساختن سوریه‌ی جدید ارتباط برقرار کند.»

شرکت‌کنندگان در این نشست سخنرانی کردند و بر اهمیت برقراری آتش‌بس در سراسر سوریه، جلوگیری از تلاش‌ها برای تبدیل سوریه به عرصه‌ی جنگ‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و آماده‌سازی زمینه‌ی آرام برای هر روند سیاسی آتی تاکید کردند.

در این بحث‌ها، توجه به شکل دولت آینده‌ی سوریه و ماهیت نظام سیاسی که در آن حقوق همه‌ی سوری‌ها تضمین شده باشد، جلب شد. شرکت‌کنندگان اظهار داشتند که هم تنوع ملی و هم تنوع باورداشتی و سیاسی در «بیانیه‌ی قانون اساسی» و ساخت دولت جدید سوریه نادیده گرفته شده‌اند. همچنین خاطرنشان شد که عدم نمایندگی واقعی همه‌ی مؤلفه‌ها، شکاف را عمیق‌تر می‌کند و مغایر با دیدگاه ساخت دولت دموکراتیک مدرن مبتنی بر شهروندی برابر، عدالت و چندگانگی است. بنابراین، روند سیاسی باید از نو و بر اساس مبانی جدید و فراگیر تنظیم شود.

ریاست مشترک م‌س‌د نتایج دیدارهای خود در دمشق و دیدارهای انجام شده با بسیاری از نیروهای سیاسی در سوریه، همچنین نشست‌ها با وزیر امور خارجه‌ی آلمان، هیئت‌های دیپلماتیک در اروپا، مصر و آمریکا را ارائه داد و آنها را مثبت و سازنده توصیف کرد.