تصویر

ایلیاس پانشارد: اروپا باید موضعی مشخص اتخاذ کند و از روژاوا محافظت کند

ایلیاس پانشارد: «روژاوا که در شرایط دشواری بنا شده، هم برای منطقه و هم برای آینده یک مدل است. اروپا به ویژه سوئیس برای حفاظت از این مدل باید وارد عمل شود.»

ایلیاس پانشارد، عضو شورای لوزان سوئیس و رئیس مشترک (شهرداری) لوزان از حزب سبزها، آخرین وضعیت سوریه و روژاوا را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.

پانشارد با اشاره به سیستم ریاست مشترک در روژاوای کوردستان گفت: «هر شهرداری توسط روسای مشترک زن و مرد به صورت جمعی اداره می‌شود. با وجود وضعیت بسیار پیچیده، اراده‌ای وجود دارد که به درک مدیریت جمعی اجازه می‌دهد.

در مورد دموکراسی نیز همین امر دیده می‌شود؛ با وجود حملات، سختی‌ها و کمبود پیشرفت اقتصادی در برخی مناطق، یک سازماندهی دموکراتیک وجود دارد که از جامعه شروع می‌شود. احترام واقعی به ملت‌های کم‌شمار نشان داده می‌شود. در مورد محیط زیست و مسائل دیگر، رویکردی مطابق با احترام به محیط زیست نشان داده می‌شود. یک پروژه دموکراتیک، حمایتی و مترقی در حال پیشرفت است.»

پانشارد خاطرنشان کرد که خلق‌های روژاوا در شرایط بسیار دشوار، امنیتی و نظامی این نظام را ایجاد کرده‌اند، بنابراین شایسته احترام هستند و بیان کرد که این مدل می‌تواند برای آینده سوریه نمونه باشد.

در این مورد، ایلیاس پانشارد گفت: «باید دانسته شود که در سوریه، ایجاد دولت-ملت دیگر امکان‌پذیر نیست. در عراق نیز وضعیت به همین سمت پیش رفت. ذهنیت دولت-ملت قدیمی که در نتیجه ذهنیت امپریالیستی ایجاد شده بود، دیگر کارساز نیست. نباید فراموش کنیم که مرزها و برخی کشورها آن زمان چگونه توسط انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها تعیین شدند.

به نظر من پارادایم کنفدرالیسم دموکراتیک، سیستم کانتون یا فدرال برای آینده ضروری است. واضح است که سیستمی که در روژاوا وجود دارد، مدلی است که می‌تواند اجرا شود. بنابراین از وزیر امور خارجه سوئیس و عضو شورای فدرال، ایگنازیو کاسیس، درخواست می‌کنم. سوئیس باید از روژاوا محافظت و از این مدل حمایت کند.

نباید نیاز به دموکراسی و علاقه به ایجاد مدلی به روش سوئیس را دست کم بگیریم. ایجاد سیستم در سوئیس سال‌ها، ده‌ها سال، صدها سال طول کشید. دموکراسی یک روند طولانی است و به نظر من سوئیس باید از گذار در سوریه حمایت کند.»

پانشارد در مورد گام‌های مشخص در عرصه بین‌المللی برای حفاظت از روژاوا نیز گفت: «در سطح سیاسی کارهای زیادی هست که باید انجام شود. به نظر من فشار اصلی که سوئیس و اتحادیه اروپا باید اعمال کنند، توقف فروش سلاح به ترکیه است. سوئیس مستقیماً سلاح نمی‌فروشد، اما تجهیزاتی را که می‌توانند به عنوان مواد جنگی استفاده شوند، به ترکیه می‌فروشد.»

پانشارد اظهار داشت که می‌خواهد توجه را به تحریم‌های اقتصادی و حمایت اقتصادی جلب کند و گفت: «به ویژه سوئیس باید تحریم‌هایی را علیه الیگارش‌های ترک، تجار ترک، نمایندگان ترک اعمال کند. چرا از سفیر یا کنسول‌ها دعوت نشود؟ حتی به صورت نمادین هم که شده، باید بتوانیم گام‌های اولیه را برداریم. همانطور که در برابر تجاوز روسیه به اوکراین عمل کردیم، باید به همین شکل رفتار کنیم. ممکن است نیاز به تحریم‌های مشخص و ممنوعیت سفر باشد. همچنین باید از جامعه سوئیس بخواهیم که از جامعه کورد حمایت کنند و وارد عمل شوند.»