تصویر

هایدر: برای آزادی عبدالله اوجالان، باید خود را به دیگر خلق‌ها رساند

ریمار هایدر سردبیر آلمانی کارزار بین المللی «آزادی برای عبدالله اوجالان» گفت: «انزوای تحمیلی را می‌توان با مبارزه شکست داد. برای آزادی عبدالله اوجالان، باید بتوان از خلق‌های مختلف کمک گرفت.»

کارزار آزادی

ریمار هایدر ویراستار پروژه کتاب «آزادی پیروز خواهد شد - در خط عبدالله اوجالان» گفت که در دنیایی که فاشیسم در آن موج می‌زند و جنگ بیداد می‌کند، ایده‌های عبدالله اوجالان به امید انقلاب و آزادی برای مردم تبدیل شده است.

نشست‌های آشنایی و مباحثه با مجموعه رمان «آزادی پیروز خواهد شد – در خط عبدالله اوجالان» درباره رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان ادامه دارد.

نویسنده کتاب شان مایکل ویلسون از اسکاتلند و ویراستار پروژه، ریمار هایدر از ابتکار «آزادی برای عبدالله اوجالان» هستند.

هایدر علاقه به جلسات معرفی کتاب را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: «مهم این است که این کتاب به شکل مجموعه رمان به شیوه‌ای هنرمندانه به دست خوانندگان رسیده است؛ هم زندگی عبدالله اوجالان و هم بخشی از مبارزات آزادی کوردها با تصاویر نمایش داده شده است و این چیزی است که مردم را به این احساس وا می‌دارد.»

ریمار هایدر ادامه داد: «البته ما قبلاً کتابی درباره زندگی رهبر خلق کورد به زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر کردیم که من آن را هم ویرایش کرده بودم. اما این کتاب کمی متفاوت است، کتاب خوبی است که به دلیل وجود تصاویر، خواندنش سخت نیست. آنقدر خوب توضیح داده شده است که همه می‌توانند آن را بفهمند؛ به گونه‌ای که همه از کودکان گرفته تا افراد مسن، از دانشگاهیان تا کارگران بتوانند آن را به راحتی متوجه شوند.»

«علاقه افراد مختلف به عبدالله اوجالان در حال افزایش است»

هایدر یادآور شد که در جلسه معارفه‌ای که در دانشگاه کمبریج برگزار شد، دانشجویان بسیاری از کشورها به آن پیوستند و گفت: «بیشتر کسانی که شرکت کردند یکی از دفاعیات نوشته شده در زندان را خوانده بودند یا بروشورهای آن را دیده بودند. برخی تحت تأثیر ایده ژنئولوژی قرار گرفتند. برخی از آنها تحت تأثیر کنفدرالیسم دموکراتیک و برخی دیگر تحت تأثیر سیستم روژاوا بودند. اما همه آنها اطلاعاتی درباره عبدالله اوجالان داشتند. در دانشگاه کمبریج اوضاع کمی با سایر جاها متفاوت بود. برخی به قدری تحت تأثیر قرار گرفتند که حتی مادرشان را نیز برای شرکت در سخنرانی آورده بودند. بیشتر آنها افرادی از پرتغال، ایتالیا، ایرلند، انگلستان و جاهای دیگر بودند.»

«یک متفکر انقلابی»

هایدر در مورد دیدگاه‌های دانشجویان دانشگاه در مورد عقاید عبدالله اوجالان صحبت کرد و گفت: «آنها بسیار تحت تأثیر عبدالله اوجالان بودند. به خصوص در چنین دوران سختی که فاشیسم در همه جا موج می‌زند، در خاورمیانه و جهان که مذهبی‌های افراطی مردم را می‌کشند و جنگ‌ها در حال وقوع است، رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان به عنوان رهبر امید و آزادی دیده می‌شود. عبدالله اوجالان را متفکری می‌دانند که پایه‌های انقلاب روژاوا را پایه‌ریزی کرد و به این ترتیب نشان داد که در دنیای فعلی همه چیز بد و تاریک نیست، برخی کارها به خوبی پیش می‌رود، انقلاب هنوز قابل انجام است.»

«ما برای آزادی او از همه خلق‌ها کمک می‌گیریم»

هایدر با اشاره به اینکه همه قبول دارند که انزوا پذیرفتنی نیست، گفت: «انزوا تنها با مبارزه خلق‌ها شکسته می‌شود.»

هایدر گفت: «اما اگر می‌خواهیم مبارزه برای آزادی عبدالله اوجالان را افزایش دهیم، باید به افراد دیگری غیر از کوردها برسیم. پتانسیل زیادی وجود دارد. کوردها ممکن است در اروپا سازماندهی شوند، اما این محدودیت دارد. جدا از آنها، خواست و کمک سایر خلق‌ها برای آزادی عبدالله اوجالان مهم است.»

«افکار و ایدئولوژی او بر من تأثیر گذاشت»

هایدر در مورد باورش به رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و دلیل مبارزه‌اش گفت: «چه چیزی عبدالله اوجالان را متفاوت می‌کند؟ مبارزه با داعش، مبارزه و مقاومت در برابر ظلم و ستم دولت ترکیه وجود دارد. اما حتی بیشتر از اینها، مردم تحت تأثیر افکار عبدالله اوجالان هستند. نه تنها مبارزه مسلحانه و مقاومت، بلکه عبدالله اوجالان اندیشه و نفوذی فراتر از اینها دارد. پیشنهادهایی برای ایجاد یک نظام جدید و همچنان دموکراتیک، تبیین این موضوع به بهترین شکل، نشان دادن ریشه‌های تاریخی آن، ایجاد یک فلسفه نوین و ممتاز. تفاوت عبدالله اوجالان این است. متأسفانه گفتن «ما آزادی رهبر خود را می‌خواهیم» کافی نیست. افکار او مهم است. زیرا او با افکار خود بر مردم تأثیر می‌گذارد. روی من هم تاثیر گذاشت. سال‌ها پیش به عنوان دانشجوی جوان با مبارزات آزادی کوردستان آشنا شدم. من ظلم و ستمی که بر کوردها روا داشته می‌شد را دیدم، مقاومت آنها را هم دیدم و این بر من تأثیر گذاشت. با این حال، فکر و ایدئولوژی عبدالله اوجالان بیشتر بر من تأثیر گذاشت.»