هفتههای جشنواره وین: انقلاب زنان در روژاوا
در هفتههای جشنواره در پایتخت وین، به انقلاب زنان روژاوا درود فرستاده شد.
در هفتههای جشنواره در پایتخت وین، به انقلاب زنان روژاوا درود فرستاده شد.
هفتههای جشنواره وین در شهر وین، پایتخت اتریش آغاز شد. در این مراسم که از ۱۷ می تا ۲۳ ژوئن برگزار میشود، ۴۶ محصول و پروژه هنری از حوزههای تئاتر، اپرا، موسیقی، رقص، اجرا، هنرهای تجسمی و کنشگری ارائه میشود.
اولین سخنرانی این مراسم با حضور هزاران نفر توسط الهام احمد، رئیس مشترک امور خارجه اداره خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه انجام شد. الهام احمد گفت: «ما از صمیم قلب از شمال و شرق سوریه، محل انقلاب دموکراتیک و اکولوژیک زنان به جمهوری آزاد وین درود میفرستیم. ما امیدواریم که شما موتور محرکه نهایی برای گسترش فرهنگ دموکراتیک و آزادی زنان باشید.»
نجیبه قرهداغی و سارا مانچا از مؤسسه ژنئولوژی در بروکسل که سمیناری درباره قرارداد اجتماعی خودمدیریتی در شمال و شرق سوریه ارائه میکنند نیز از این جشنواره بازدید میکنند. به سخنرانان برنامهریزی شده و برگزارکنندگان کارگاه، ریحان تمو و رمضیه محمد اجازه ورود به اتریش داده نشد.
نجیبه قرهداغی به ریشهشناسی روژاوا و ویژگی چند ملیتی/مذهبی کل منطقه اشاره کرد و همچنین به اهمیت سازمانهای زنان خودمدیریتی که ساختارهای محافظهکار در منطقه را در هم میشکند و تغییر رهنمود را تشویق میکنند، توجه کرد. نجیبه قرهداغی گفت: «برای پایان دادن به حملات خارجی مانند کشتار هدفمند توسط پهپادهای دولت ترکیه، کنش جمعی و همبستگی فرامرزی با دیگر گروههای تحت ستم از طریق مضمونسازی گستردهتر بینالمللی و فشار دیپلماتیک ضروری است.»
سارا مارچا نیز گفت: «عبدالله اوجالان، رهبر خلق کورد، چندین دهه در بخشی از کوردستان که تحت اشغال ترکیه است، زمینهسازی فوقالعادهای ایجاد کرده است.»
سارا مارچا اهمیت برابری دیپلماتیک را با ذکر مثالی از دو فعال روژاوا که به دلیل عدم ارائه ویزای ورود اتریش نتوانستند به وین بیایند توضیح داد.
سیستم کنفدرال زن
همچنین در ۲۶ می، کارگاه آموزشی به نمایندگی از «انقلاب زنان در روژاوا - سیستم کنفدرال زن در شمال و شرق سوریه» برگزار خواهد شد. سارا مارچا در این کارگاه حضور خواهد داشت. این کارگاه به معرفی ساختارها و دستاوردهای کنفدرال زنان، تبیین نقش ژنئولوژی و پاسخ به این سوال میپردازد که «اهمیت این تجربیات برای مبارزات بینالمللی زنان چیست و چگونه میتوانیم مبارزات خود را به هم متصل کنیم؟»