هلال احمر کوردستان کنفرانس خود را برگزار کرد

هلال احمر کوردستان کنفرانس سالانه خود را در شهر ترویسدورف آلمان برگزار کرد.

کنفرانس سالانه سازمان‌های امدادی همکار در شهر ترویسدورف آلمان با حضور مدیران، اعضا و کارکنان هلال احمر کوردستان-آلمان و مدیران و کارکنان امدادی همکار در بلژیک، هلند، ایتالیا، سوئیس، اتریش، فرانسه و نمایندگان هلال احمر کورد در روژاوا برگزار شد.

سخنرانی افتتاحیه توسط رئیس هلال احمر کوردستان-آلمان، ر. بیلگین انجام شد. در سخنرانی‌ها، بیلگین به نقش و مأموریت سازمان هلال احمر اشاره کرد.

پس از سخنرانی، هیئت رئیسه کنفرانس انتخاب شد و مهمانان پیام‌های خود را قرائت کردند.

پیام سازمان امدادی در روژاوا، هلال احمر کورد، توسط نماینده سازمان، دکتر شَروان بَری، قرائت شد. در این پیام آمده است: «هلال احمر کوردستان از سال ۲۰۱۲ تاکنون همواره حمایت و کمک‌های بزرگی به هلال احمر کورد ارائه داده است تا نیازهای آسیب‌دیدگان در روژاوا را برآورده کند. اخیراً نیز برای آوارگان عفرینی که به دلیل حملات دولت ترکیه مجبور به ترک منطقه تل‌رفعت و شهبا شده بودند، طی ۴۰ روز ۹۰۰ هزار یورو کمک فوری ارسال کرده است.»

طبق دستور کار کنفرانس، گزارش فعالیت‌های امدادی و گزارش مالی سال ۲۰۲۴ قرائت شد و فیلمی از فعالیت‌های امدادی سال ۲۰۲۴ به نمایش درآمد.

در گزارش فعالیت‌های امدادی، ذکر شد که هلال احمر به همراه سازمان‌های همکار در سال ۲۰۲۴ فعالیت‌های امدادی زیادی برای آسیب‌دیدگان و نیازمندان در کوردستان انجام داده است.

فعالیت‌های انجام شده به شرح زیر دسته‌بندی شدند:

پروژه کمک‌های فوری

این پروژه برای افرادی که به دلیل جنگ، حوادث طبیعی و شرایط اضطراری آسیب می‌بینند، اجرا می‌شود. در چارچوب این پروژه، نیازهای زندگی مانند غذا، دارو، لباس و غیره افراد آسیب‌دیده تأمین می‌شود. همچنین اردوگاه‌ها و پناهگاه‌هایی برای آوارگان ساخته می‌شود.

در چارچوب این پروژه، هلال احمر اولین کمک را در ماه مارس انجام داد و به دلیل وقوع سیل، ۱۵ هزار یورو به صورت فوری برای آسیب‌دیدگان در منطقه بلوچستان ایران ارسال کرد.

در ماه دسامبر، برای ده‌ها هزار آواره عفرینی که به دلیل حملات دولت ترکیه مجبور به ترک منطقه تل‌رفعت و شهبا شده بودند، هلال احمر کوردستان با نام 'کمک بزرگ برای روژاوا' کارزاری را آغاز کرد.

طبق نتایج به دست آمده تاکنون، هلال احمر توانسته ۹۰۰ هزار یورو به روژاوا برساند تا از طریق هلال احمر کورد بین آوارگان عفرینی توزیع شود.

به طور کلی، مبالغی که در چارچوب پروژه کمک‌های فوری در سال ۲۰۲۴ ارسال شده، ۹۱۵ هزار یورو است.

پروژه فطریه، زکات و قربانی

در چارچوب پروژه جمع‌آوری فطریه و زکات در ماه رمضان؛ ۱۵۵ هزار و ۲۵۰ یورو کمک برای خانواده‌های آسیب‌دیده در باکور کوردستان ارسال شد.

به مناسبت عید قربان، قربانی به ارزش ۱۰۰ هزار یورو در باکور کوردستان بین خانواده‌های آسیب‌دیده توزیع شد.

به طور کلی ۲۵۵ هزار و ۲۵۰ یورو برای فطریه، زکات و قربانی بین افراد نیازمند توزیع شد.

پروژه کودکان

یکی از اساسی‌ترین و مقدس‌ترین فعالیت‌های هلال احمر در طول تاریخ فعالیت‌هایش، حمایت از کودکان آسیب‌دیده از جنگ است. به همین دلیل سال‌هاست که هلال احمر بدون وقفه دست یاری به صدها کودک در باکور، باشور و روژهلات کوردستان دراز می‌کند.

با این هدف، در سال ۲۰۲۴ در مجموع ۹۱۳ هزار و ۱۰۰ یورو ارسال شد.

همچنین ۲۰۰۰ دلار از سوی سازمان سوئدی برای پرورشگاهی در روژاوا ارسال شد.

پروژه بهداشت

سال‌هاست که به دلیل سیاست‌های جنگ و تبعیض، تعداد زیادی از بیماران کورد از حق درمان محروم مانده‌اند. در مقابل این، هلال احمر کوردستان از طریق پروژه بهداشت تلاش کرده است مشکلات بخشی از بیماران را حل کند. در چارچوب این پروژه، بیمارستان‌هایی در مناطق جنگی یا مناطق فقیرنشین ساخته می‌شود. همچنین دارو، آمبولانس، تجهیزات پزشکی تهیه می‌کنند و هزینه‌های درمان افراد نیازمند را پرداخت می‌کنند.

در چارچوب این پروژه در سال ۲۰۲۴ در مجموع ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ یورو کمک برای درمان بیماران و برای تهیه دارو و تجهیزات بهداشتی به باکور، روژهلات، باشور، روژاوا، اردوگاه مخمور و شنگال ارسال شد.

حمایت از مادران صلح

در ترکیه و باکور کوردستان، ابتکار مادران صلح سال‌هاست برای پایان جنگ فعالیت می‌کند. برای حمایت از فعالیت‌های آنها، هلال احمر کوردستان در سال ۲۰۲۴، ۷ هزار و ۸۰۰ یورو کمک مالی به ابتکار مادران صلح ارائه داد.

حمایت از زندانیان بیمار

سال‌هاست که تعداد زیادی از زندانیان بیمار کورد در زندان‌های ترکیه در شرایط سخت نگهداری می‌شوند. هم دوری این زندانیان از خانواده‌هایشان و هم بی‌توجهی دولت ترکیه نسبت به درمان آنها، منجر به نتایج وخیمی شده است. به همین دلیل هلال احمر کوردستان لازم دید که دست یاری به سوی زندانیان بیمار دراز کند.

در چارچوب این پروژه، هلال احمر کوردستان در سال ۲۰۲۴، ۱۹ هزار و ۸۰۰ یورو کمک برای زندانیان بیمار در باکور کوردستان ارسال کرد.

پروژه خانواده‌های خواهر و برادر

هدف این پروژه تأمین نیازهای خانواده‌های آسیب‌دیده و حمایت روانی است. در این پروژه، ارتباط خواهر و برادری بین خانواده‌های آسیب‌دیده و خانواده‌های حامی ایجاد شد و کمک صورت گرفت.

در چارچوب پروژه خانواده‌های خواهر و برادر در سال ۲۰۲۴، ۲۲ خانواده آسیب‌دیده از این پروژه کمک‌های ماهانه خود را دریافت کردند.

پروژه ساخت مدرسه‌ای در مخمور

هلال احمر، پروژه‌ای برای ساخت مدرسه‌ای در اردوگاه مخمور در حال اجرا دارد. ساخت مدرسه ادامه دارد. در سال ۲۰۲۴، ۵۰ هزار یورو برای این پروژه ارسال شده است.

در نتیجه، در سال ۲۰۲۴ در چارچوب پروژه‌های هلال احمر کوردستان، ۲ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۳۵۰ یورو و ۲ هزار دلار کمک برای باکور، باشور، روژهلات، روژاوا، مخمور و شنگال ارسال شده است.

نمایندگان، گزارش‌های فعالیت و مالی را تأیید کردند و قول دادند که در آینده بیشتر برای افراد آسیب‌دیده در کوردستان فعالیت‌های امدادی انجام دهند.

در ارزیابی‌ها گفته شد که در کوردستان به دلیل حملات دولت‌های اشغالگر، به دلیل جنگ، بلایای طبیعی، فقر و بیماری‌ها، تعداد افراد آسیب‌دیده و نیازمند به کمک افزایش یافته است. همچنین بیان شد که لازم است هلال احمر کوردستان در ابتدا فعالیت عضوگیری و همچنین همه بخش‌های جمع‌آوری کمک مانند صندوق‌ها، کارزارها، ایجاد پروژه با سازمان‌های خارجی و بین‌المللی را ایجاد و فعالیت‌های خود را تقویت کند تا نیازهای افراد آسیب‌دیده را برآورده کند.

در پایان کنگره، برنامه‌ریزی‌های فعالیتی برای آینده مشخص و تصمیماتی اتخاذ شد.

بر اساس این، تصمیمات اتخاذ شده در کنفرانس به شرح زیر است:

- همه سازمان‌های امدادی همکار باید فعالیت‌های خود را مطابق با این دوره دیجیتال نوسازی کنند و مطابق با آن عمل کنند.

- همه سازمان‌های امدادی باید از نظر حرفه‌ای خود را توسعه دهند و برای این منظور هم دفاتر خود و هم در مناطق، کارکنان جوان و کارکنان زن زبان‌دان را در فعالیت‌ها مشارکت دهند.

- باید راه‌های جایگزین برای افزایش درآمدهای سازمان‌ها پیدا شود تا بتوانند نیازهای آسیب‌دیدگان را برآورده کنند.

- ایجاد پروژه با سازمان‌ها، نهادها، انجمن‌ها، کلیساها و شهرداری‌های خارجی باید به عنوان یک فعالیت اصلی در نظر گرفته شود.

- باید تعداد کودکانی که از پروژه کودکان یتیم و بی‌سرپرست کمک دریافت می‌کنند، افزایش یابد.»