تصویر

کنفرانس آتن: پارادایم اوجالان در سوریه تعیین‌کننده خواهد بود

توماس شمیدینگِر، دانشیار دانشگاه هَولیر و از شرکت‌کنندگان در کنفرانس «مسئله کورد و تحولات خاورمیانه»، گفت: «پارادایم رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، برای سرنوشت علویان، دروزیان و سایر جوامع سوریه تعیین‌کننده است.»

کنفرانس «مسئله کورد و تحولات خاورمیانه»، در شهر آتن پایتخت یونان ادامه دارد. غریب حِسو، رئیس مشترک حزب اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د)، الهام احمد، رئیس مشترک اداره روابط خارجی خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه، و سما بَگداش، رئیس مشترک دفتر روابط دیپلماتیک پ‌ی‌د، و تعداد زیادی از آکادمیسین‌ها، سیاستمداران و روزنامه‌نگاران در این کنفرانس حضور دارند.

پس از وقفه‌ای در ساعات ظهر، نیکوس کوتزیاس، وزیر امور خارجه سابق یونان، سخنرانی کرد.

کوتزیاس اعلام کرد که خلق کورد یکی از خلق‌هایی است که از تعصب دینی رایج در خاورمیانه دور بوده و به همین دلیل خلق کورد باید از سوی تمامی کشورها مورد حمایت قرار گیرد و افزود: «ما می‌خواهیم به کوردها کمک کنیم، اما در ترکیه افرادی هستند که از این وضعیت آزرده خاطر می‌شوند. اگر ترکیه از این بابت ناراحت می‌شود، این مشکل ما نیست. همه باید کمک کنند. زیرا کوردها در خاورمیانه در صدد ایجاد یک مدیریت دموکراتیک هستند.» نیکوس کوتزیاس در پایان سخنان دولت‌ یونان را به حمایت از کوردها فراخواند.

در نشست دوم نیز درباره خودمدریتی دموکراتیک روژاوا و تاثیرات منطقه‌ای رهبر آپو گفتگو انجام شد. مدیریت این نشست بر عهده یوانیس آلبانیس بود.

«کوردها در سوریه موجودیت خود را اثبات کرده‌اند»

توماس شمیدینگر، دانشیار دانشگاه هولیر، اعلام کرد که پس از فراخوان رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در سال ۲۰۱۲، کوردها در روژاوا سازماندهی شده و به موثرترین نیرو تا به امروز تبدیل شدند که خود را تا به امروز رسانده‌اند. شمیدینگر خاطرنشان کرد که پ‌ی‌د از ابتدای انقلاب در آن حضور داشت و با اعراب، آشوری‌ها و دیگر اجزای خود به گسترده‌ترین حزب تبدیل شده است. وی در ادامه گفت: «کوردها با مقاومت تاریخی خود در کوبانی و بهایی که پرداختند، موجودیت خود را در سوریه اثبات کردند. پارادایم رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، برای سرنوشت علویان، دروزیان و دیگر جوامع سوریه تعیین‌کننده است.»

«کوردها با وجود موانع دولت ترکیه گام‌های بزرگی برداشتند»

روزنامه‌نگار استاورس لیگروس، خاطر نشان کرد که دولت ترکیه در پی تحقق سیاست نئوعثمانی است که کوردها را نیز در بر می‌گیرد و افزود: «تلاش برای آسیمیلاسیون خلق کورد از سوی دولت ترکیه، بدون شک و به نحو بی‌بازگشتی پایان یافته است.»

روزنامه‌نگار پِتروس پاپاکونستانتینو نیز اعلام کرد که کوردها با وجود تمامی موانع ایجاد شده از سوی دولت ترکیه، در سوریه گام‌های بزرگی برداشتند.

پس از پایان سخنرانی‌ها، نشست دوم پایان یافت و استراحت اعلام شد.

کنفرانس ادامه خواهد داشت

پس از وقفه‌ای کوتاه، الهام احمد، رئیس مشترک اداره روابط خارجی خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه، سخنرانی خواهد کرد. در نشست پایانی درباره نیروهای منطقه‌ای و مسئله کورد سخنرانی انجام خواهد شد. در این نشست که با مدیریت سوتیرس روسوس برگزار می‌شود، پروفسور کنستانتینوس فیلیس، استاد دانشگاه لِفکوشا استاوروس دراکولاراکوس، و کمال چومانی، آکادمیسین دانشگاه لایپزیگ، حضور خواهند داشت. کنفرانس با سخنرانی پایانی سما بگداش، رئیس مشترک دفتر روابط دیپلماتیک پ‌ی‌د، پایان خواهد یافت.