کنفرانس «ابتکار عمل را باز پس بگیر» که از روز جمعه با حضور ۸۳۶ نماینده از ۳۰ کشور اروپایی در دانشگاه وین آغاز شد، امروز با اعلام بیانیه پایانی خاتمه یافت.
در روز سوم این کنفرانس ابتدا گروههایی که کارگاههایی تحت عناوین «ایجاد خودمدیریتی»، «کنشگری و سازماندهی»، «مبارزه علیه سیاست نسلکشی» و «رسانه دموکراتیک» را برگزار کرده بودند، سمینارهایی ارائه کردند. پس از سمینارها، برخی از شرکتکنندگان به بیان دیدگاهها و انتقادات خود پرداختند.
پس از وقفهای کوتاه، به نمایندگی از کمیته برگزار کننده پلتفرم خلقهای اروپا، ارزیابیهایی در خصوص بیانیه پایانی انجام شد. در این بیانیه اعلام شد: «ما از ۳۰ کشور مختلف اروپا و از جوامع مختلف گردهم آمدیم. پلتفرم خلقهای اروپا که با شعار «ابتکارعمل را بازپس بگیر» برگزار شد، به دلیل به اشتراک گذاشتن تجربیات کسانی که در مقابل نیروهای فشار مبارزه کردند و ضرورت گفتگو درباره الزامات جستجوی زندگی آزاد، برگزار شد. نه صرفا جهت تحلیل مدرنیته سرمایهداری یا وضعیت موجود، بلکه برای گردهم آمدن به شکلی جمعی و ورود به این راه، دور هم جمع شدیم.»
به اندازه سختیها، با فرصت نیز مواجه هستیم
در بیانیه پایانی این کنفرانس اعلام شد که جهان در آستانه یک تحول قرار دارد و برای مبدل شدن به نیروی چارهیابی، باید از سازماندهی برخوردار باشیم. در ادامه بیانیه اعلام شد: «جهان در آستانه یک تحول تاریخی قرار گرفته است و تحولات ژئوپولیتیکی که با آن روبه رو هستیم، پیشرفتهای تکنولوژیک، فروپاشی اکولوژیک و بحرانهای اقتصادی-اجتماعی، به سطحی معین رسیدهاند. اما با وجود سختیهای فراوان، فرصتهای بزرگی نیز بر سر راه ما قرار دارند.»
بیانیه افزود: «ما این پلتفرم را برای گردهم آوردن دیدگاههای مختلف در یک مکان، کشف ایدهها، اندیشهها، اشتراک گذاری تجربیات و تحولی معنادار، برگزار کردیم.»
باید در مبانی همنظر باشیم
در ادامه بیانیه موضوعات مورد بحث در این کنفرانس به شرح زیر اعلام شد: «جنگ و صلح»، «آنتی فاشیسم»، «مقاومت اکولوژیک»، «کنفدرالیسم دموکراتیک زنان»، «هویت جوانان و مقاومت»، «برساخت خودمدیریتی»، «کنشگری و سازماندهی»، «مبارزه با سیاستهای نسلکشی» و «رسانه دموکراتیک».
باید با انقلابیون در ارتباط باشیم
در ادامه بیانیه اعلام شد که پلتفرم خلقهای اروپا، محلی برای آزمودن استراتژیها و تاکتیکها، ساختارهای سازماندهی و کنش روزانه و محیطی برای کشف فرصتهای تغییر و تحول در جهان، میباشد. همچنین تاکید شد که این پلتفرم در صدد ایجاد چارچوبی برای ارائه در اروپا میباشد. این بیانیه افزود که گفتگوهای جمعی مداوم برای یک پلتفرم جامع سازمانها، جنبشها و کلکتیوهای دموکراتیک و انقلابی، یک ضرورت است.
زنان پیشاهنگان جهان هستند
در ادامه بیانیه تاکید شد که جنبش زنان دارای پتانسیلی است که میتواند به نحوی فعالانه نقش پیشاهنگی جنبشها وسازمانهای تودهای را بر عهده بگیرد. این پلتفرم، مقطع کمونالیته دموکراتیک را نسخهای مدرن از روابط اجتماعی میداند که از جانب زنان توسعه داده شده است و برای آشکارسازی حقایق نوعی ضرورت به حساب میآید. همچنین تاکید شد که بدون گذار از مردسالاری تحمیل شده بر جامعه، این واقعیت در عرصههای مختلفی نظیر فسلفه، علم، اخلاق، زیباییشناسی و دین، پنهان خواهد ماند.
تفاوتمندیهای ما، غنای ما است
در ادامه ضمن اشاره به تفاوتمندی در فرهنگ، زبان، کنشها و روشها، اعلام شد که پلتفرم، این تفاوتمندیها را به مثابه غنا میبیند و آن را نوعی مانع به حساب نمیآورد. این بیانیه افزود: «تفاوتمندیهای ما، نیروی ما است، این تفاوتمندیها باعث تضعیف ما نخواهند شد، بلکه راه مشترک ما را تقویت خواهند کرد.»
مبارزه علیه سرمایهداری و اصرار بر انسانیت، وجه اشتراک ما است
در بخش دیگری از بیانیه از مبارزه علیه سرمایهداری و اصرار بر انسانیت، به مثابه وجه اشتراک نام برده شده و تاکید شد که در مقابل بحران جهانی، جنگهای فزاینده، فجایع اکولوژیک، بردگی زنان و نظامی که در صدد سلب آینده شرافتمندانه است، باید اختلافات را کنار گذاشت.
وظایفی تاریخی بر عهده ما قرار دارد
بیانیه اینگونه به پایان رسید: «مسئولیتی عظیم و تاریخی بر عهده همه ما قرار گرفته است. به مثابه کسانی که در اروپا مشغول به مبارزه هستیم، وظیفه ما این است که در مقابل فقدان آزادی، بیعدالتی و ویرانگری که از جانب قدرتهای اروپایی در سراسر جهان گسترش یافته است، مبارزه کنیم. بیایید مبارزه کرده، رهنمود و نیروی خود را یکی کرده و برای خلقهای جهان زندگی را ایجاد کنیم که شایاسته آن هستند.»
این کنفرانس با سرداده شدن شعارهای «زندهباد رهبر آپو» و «ژن ژیان آزادی» به زبانهای کوردی و ایتالیایی و انجام رقص و پایکوبی، پایان یافت.