در پرتو افکار و اندیشههای رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، در دومین روز از مجموعه کنفرانسهایی با عنوان «ما میخواهیم جهانمان را پس بگیریم»، «مقاومت کن، باز پس بگیر و مجددا برساز»، «بصورت اتونوم آموزش ببین و خود را سازماندهی کن» با شعار «به چالش کشیدن مدرنیته سرمایهداری»؛ گزاره و پیشنهاد «ژن، ژیان، ئازادی در برابر جنایت زنان» با مدیریت هاوین گونسر با پنل «نسلکشی اجتماعی در عصر کنونی»، «ایدههایی در مورد همبستگی مجدد و برقراری زندگی آزاد» ادامه یافت. نازان اوستونداغ جامعهشناس، مریم فتحی سخنگوی کژار در اروپا، بری گیلز پروفسور توسعه جهانی دانشگاه هلسینکی و ورونیکا مایو فعال از کوردستان محافظت کن (Defend Kurdistan) از ایتالیا در این پنل حضور داشتند.
مریم فتحی، سخنگوی کژار در اروپا در این پنل با بیان اینکه زنان روژهلات و ایرانی گرماگرمی انقلاب «ژن، ژیان، ئازادی» را تجربه میکنند، گفت: نظامی که توسط سرمایهداری مردسالار ایجاد شده منجر به زنکشی میشود. تمام عرصههای زنان از سوی نظام اشغال گردید. وجود تعریف زن در ذهنیت مردانه با وجود مرد پیوند خورده است. زنانی که علیه این امر قیام میکنند در معرض خشونت و قتلعام قرار میگیرند. رژیم اشغالگر و فاشیستی ایران یکی از سرکشان نظام زنستیز است. رژیم ایران بغیر از ازدواج از کودکی، اعدام، تحریک به فحشا و خشونت، عرصهی دیگری از زندگی را برای زنان نمیشناسد. در مقابل این نظام مردانه باید یک نظام دموکراتیک ایجاد شود. انقلاب «ژن، ژیان، ئازادی» که علیه رژیم ایران آغاز شد، از این نظر خیزش بسیار مهمی است. انقلاب «ژن، ژیان، ئازادی» در مرکز رشد و تکامل اجتماعی انقلاب است. ما به عنوان زنان با این انقلاب از خاکستر خود دوباره متولد میشویم. شعار "ژن، ژیان، ئازادی" همه اقشار را علیه نظام ایران متحد کرد. پاسخ جمهوری اسلامی به این انقلاب اعدام، دستگیری و شکنجه غیرانسانی بود. وی همچنین گفت: هزاران نفر از مردمی که با انقلاب "ژن، ژیان، ئازادی" به خیابان ها آمدند به مبارزه خود علیه این ظلم ادامه خواهند داد.
عبدالله اوجالان همبستگی اجتماعی علیه نهاد دولتی را توصیه میکند
نازان اوستونداغ، جامعهشناس پس از وی با اشاره به آمار بالای تلفات و ویرانیهای پس از زلزلههای مرعش گفت: در واقع، ما یک بار دیگر شاهد اتفاقات پس از زلزله بودیم. سه شهر در این زلزله به طور کامل ویران شدند. بسیاری از افرادی که جان خود را از دست دادند در حالی که در انتظار نجات بودند جان باختند. زیرا کمکهای جستجو و نجات تنها سه روز بعد رسید. این منطق ساخت و ساز است که باعث مرگ مردم در ترکیه میشود. بخش ساخت و ساز که بر اساس رانت توسعه یافته بود، به شکلی کنترل نشده ادامه یافت. در این زلزله مشخص شد که شرکتهای ساختمانی بیرویه باعث کشتهشدن خلق شدهاند. سه شهر به طور کامل ویران شده است، اما دولت ترکیه هنوز به مردم وعده ساخت و ساز جدید میدهد. این بدان معناست که بسیاری از بازماندگان بیشتر بدون ملک و زمین خواهند شد. دولت همچنین افرادی را که میخواستند کمک کنند مسدود کرد، زیرا از فرهنگ همبستگی میترسد. زلزله واقعاً ویرانگر است، اما این سیاستهای دولت است که مردم را میکشد، نه طبیعت. این همان چیزی است که ما آن را نسلکشی اجتماعی مینامیم. نسلکشی اجتماعی یکی از مهمترین مفاهیمی است که توسط عبدالله اوجالان توسعه یافته است. عبدالله اوجالان علیه نهاد دولتی، اجتماعیشدن را مبنا قرار میدهد. نسلکشی اجتماعی ارتباط تنگاتنگی با زنکشی و جنایات زیستمحیطی دارد.
نازان اوستونداغ با اشاره به اینکه یکی از شهرهایی که بیشترین آسیب را از این زمینلرزه دید، شهر کوردها و در شهر دیگر که جمعیت کثیری از آنرا علویان و عربها تشکیل میدهند بود، خاطرنشان کرد: ارامنه ساکن در این منطقه در گذشته مورد نسلکشی قرار گرفتند و سپس کوردها و جوامع علوی بارها در معرض همین نسلکشی قرار گرفتند.
عبدالله اوجالان راه حلی برای رهایی از این سیستم است
پروفسور بری گیلز، پروفسور توسعه جهانی دانشگاه هلسینکی، با اشاره به اهمیت این کنفرانس برای خود، گفت: «ما در حال حاضر در بدترین زمان تاریخ بشر زندگی میکنیم. سرمایهداران و درک آنها از سرمایه مبتنی بر نابودگری است. سرمایهداری هیچ محدودیتی ندارد. آنها به آمازونها، به یخچالها (یخهای قطبی)، به بیابانها، همه جا رفتند. تلاش برای توسعه سرمایهداری باعث ایجاد بحرانهای جدید خواهد شد. آنها تمدنهای مختلف جهان را نادیده میگیرند و نابود میکنند. راهحل رهایی از این نظام عبدالله اوجالان است. عبدالله اوجالان راه رهایی را برای کوردها گشود. همانطور که عبدالله اوجالان گفت، ما باید از گذشته درس بگیریم و در مورد مسیری که باید طی کنیم گفتگو کنیم. بنابراین، فرآیندهای تغییر و تحول برای ما بسیار مهم است. لازم است بدون تسلیم شدن در برابر سرمایهداری دست به اقدامات دگرگونکننده زد.
پس از آن، ورونیکا مایو، فعال از کوردستان محافظت کن (Defend Kurdistan) از ایتالیا، که در این پنل سخنرانی کرد، نیز اطلاعاتی در مورد توسعه تاریخی سرمایهداری ارائه کرد. ورونیکا مایو بر اهمیت مبارزه با سرمایهداری در راستای ایدههای عبدالله اوجالان تاکید کرد.