آیا مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی جهت دوبهم‌زنی دو کره است؟

آیا مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی جهت دوبهم‌زنی دو کره است؟

آمریکا و کره جنوبی مانور مشترک سالانه نظامی خود را در خلال تنش شدید با کره شمالی که در پی دور تازه تحریم های سازمان ملل متحد پدید آمد شروع کرده اند.

پیونگ یانگ شدیدا این مانور را محکوم و تهدید کرده است که از پیمان آتش بس که به جنگ کره پایان داد خارج خواهد شد.

کره‌شمالی پیمان آتش‌بس با کره جنوبی را چندروز پیش لغو کرد و این امر کماکان خطر جنگ را تشدید می‌نماید. جنگی که بیشتر آمریکا بدلیل ناتوانی در رویارویی با کشورهای دیگر از قبیل ایران, سوریه و غیره تمایل به دو به هم‌زنی دو کشور متخاصم دارد. بازی سیاسی‌ای که آمریکا از 1945 آغاز نموده و میراث کمپانی هندشرقی است که از انگلستان برایش بجای مانده. اینکه حمله آمریکا به عراق بسیار مورد نکوهش قرار گرفت و هم‌اکنون آن را بزرگترین اشتباه آمریکا می‌دانند, حدیثی است که رویکردهای آمریکا برای رویارویی با کشورهایی از قبیل سوریه و کره شمالی را تغییر داده است. تغییر چگونگی عملکرد در استفاده از گزینه نظامی علیه کشورهایی از قبیل سوریه و کره‌شمالی می‌تواند انرژی نظامی این کشور را که می‌بایست صرف ایران شود, به هدر دهد. آمریکا همانطور که برای رویارویی با کره‌شمالی «کارت کره‌جنوبی» را در دست دارد, برای رویارویی با ایران درحال حاضر کارتی در دست ندارد, لذا در نظر دارد از کارت ناتو را در رویارویی ایران بکار گیرد و کارت کره جنوبی را علیه کره‌شمالی.

سئول می گوید به نظر می رسد که کره شمالی تهدید خود دایر بر قطع یک خط تماس مستقیم اضطراری میان دو کشور را عملی کرده باشد.

این مانور چند روز پس از تصویب تحریم های تازه شورای امنیت علیه کره شمالی در واکنش به آزمایش اتمی آن در ماه فوریه انجام می شود. «آزمایش‌ اتمی کره شمالی» و «مانور مشترک آمریکا و کره‌جنوبی» نقطه عطف دخالت دوم آمریکا در خاور دور پس از گذشت چند دهه از دخالت در ژاپن است. این دخالت هم ‌می‌تواند کره‌شمالی را زمین‌گیر کرده و هم تضعیف چین در خاور دور باشد. چراکه چین به دنبال قدرتمند ساخت و تقویت پیمان شانکهای در مقابل پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» است.

آزمایش ماه گذشته سومین آزمایش اتمی حکومت کمونیستی کره شمالی بود و علیرغم تقاضاهای بین المللی انجام می شد.

کره شمالی در ماه دسامبر هم یک موشک سه مرحله ای را با موفقیت آزمایش کرد که در نقض ممنوعیت آزمایش این نوع فناوری موشکی تلقی می شد.

کشورهای رقیب کره شمالی و آمریکا می ترسند که این کشور درحال تلاش برای ساختن یک کلاهک اتمی در ابعادی که بتوان بر یک موشک سوار کرد باشد اما بر این باورند که پیونگ یانگ هنوز توانایی کامل کردن چنین سیستمی را ندارد. پس چرا باید تنش‌ها در خاور دور با حضور نظامی آمریکا درست در همسایکی کره‌شمالی باردیگر ملتهب شود؟!

مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی موسوم به "عزم اساسی" دو هفته طول می کشد و بیش از ۱۳ هزار سرباز در آن شرکت دارند. یک مانور مشترک دیگر از ابتدای مارس در جریان بوده است.

هر دو رزمایش به طور سالانه برگزار می شوند که معمولا با واکنش لفظی تند کره شمالی روبرو می شود.

وزارت اتحاد کره جنوبی روز دوشنبه گفت که تلاش ها برای تماس با شمال از طریق خط تماس اضطراری مستقیم میان دو کشور ناکام مانده است. این خط از سال ۱۹۷۱ برقرار بوده و قبلا در پنج مورد قطع شده است.

کره جنوبی می گوید که به نظر می رسد کره شمالی این هفته یک مانور نظامی برگزار کند. برگزاری این مانورها در خاور دور کامل شبیه مانورهای متعدد ایران و آمریکا در خلیج فارس است.

رئیس جمهور جدید کره جنوبی هفته پیش هشدار داد که وضعیت امنیتی در شبه جزیره کره "بسیار ناگوار" است.

دو کره رسما در جنگ هستند زیرا پیمان آتش بس که در پایان مناقشه ۱۹۵۳-۱۹۵۰ امضا شد هرگز بدل به پیمان صلح نشد. کماکان می‌توان گفت که پدیده دولت دارای چنان خصلتی است که هیچگاه با «صلح» انس ندارد. بزرگترین جنگ هنگامی است که میان دو دولت آتش‌بس برقرار شده و جنگ نرم جریان یابد.