تصویر

«برای برقراری صلح، قیم‌ها باید کنار گذاشته شوند!»

شهرداران مشترکی که سمت‌شان غصب شده است، با تکرار خواسته‌های خود برای دموکراسی و صلح، اظهار داشتند که بی‌قانونی قیم‌ها باید پایان یابد. شهرداران مشترک همچنین تاکید کردند که در این روند آغاز شده، دولت باید هر چه زودتر گام‌های قانونی بردارد.

غصب اراده

در این روند که مذاکرات صلح و دموکراسی دوباره در دستور کار قرار گرفته است، شهرداران مشترکی که از سمت خود برکنار و به جای آن‌ها قیم منصوب شده‌اند، با بیان اینکه اقدامات قیم‌ها مداخله آشکار در اراده مردم است، خواستار کنار گذاشتن قیم‌ها و پایان دادن به بی‌قانونی‌ها شدند. شهرداران مشترک تاکید کردند که باید از ارزش‌های دموکراتیک محافظت شود و مدیریت محلی باید توسط نمایندگان منتخب اداره شود.

گلستان سونوک، شهردار مشترک الح، و عبدالله زیدان، شهردار مشترک کلانشهر وان، در مورد روند جاری با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کردند.

«باید گام‌های ملموس برداشته شود»

گلستان سونوک، شهردار مشترک الح، در این روند بر لزوم آزادی زندانیان بیمار و پایان دادن به اقدامات قیم‌ها تاکید کرد. گلستان سونوک اظهار داشت که «فراخوان جامعه دموکراتیک و صلح» که در ۲۷ فوریه انجام شد، با استقبال اجتماعی مواجه شده و مردم از این فراخوان حمایت کرده‌اند. گلستان سونوک ضمن ابراز امیدواری نسبت به مذاکرات انجام شده با احزاب حاکم و مخالف، خاطرنشان کرد که برای پیشرفت صادقانه این روند، باید گام‌های ملموسی برداشته شود.

گلستان سونوک با بیان اینکه روندی در حال انجام است، با یادآوری اینکه یکی از طرف‌های این روند حزب حاکم است، گفت: «عدم آزادی زندانیان بیمار، به تعویق نیفتادن مجازات‌ها و جلوگیری از آزادی‌ها در این روند، نشان می‌دهد که بی‌قانونی‌ها ادامه دارد. اگر اراده صادقانه‌ای برای صلح وجود دارد، اولین گام باید آزادی زندانیان بیمار و آزاد کردن زندانیانی باشد که با وجود اتمام دوران محکومیت‌شان، آزادی‌شان به تعویق افتاده است.»

«قیم‌ها باید کنار گذاشته شوند»

گلستان سونوک با اشاره به اینکه دولت باید در این زمینه گام بردارد تا مردم بتوانند با اطمینان به روند صلح نگاه کنند، ادامه داد: «به این ترتیب می‌توان یک صلح صادقانه و شرافتمندانه بنا کرد. ساختن یک جامعه دموکراتیک و صلح با غصب اراده مردم همخوانی ندارد. قیم‌های منصوب باید فورا کنار گذاشته شوند و این سیاست ترک شود.»

گلستان سونوک با بیان اینکه «ما به عنوان منتخبین مردم، در هر بستری از اراده مردم حمایت می‌کنیم»، تاکید کرد که شهرداری‌هایی که مردم با هزاران زحمت به دست آورده‌اند، باید دوباره به مردم تحویل داده شوند.

گلستان سونوک با بیان اینکه «در این روند، نه قیم‌ها، بلکه دموکراسی و صلح باید مورد بحث قرار گیرد»، سخنان خود را به پایان رساند و افزود که مبارزه آن‌ها علیه بی‌قانونی‌ها ادامه خواهد داشت.

«همه باید از این روند حمایت کنند»

عبدالله زیدان، شهردار مشترک کلان‌شهر وان نیز با بیان اینکه فراخوان صلح با استقبال مردم مواجه شده است، بر لزوم پایان دادن به اقدامات قیم‌ها و آزادی زندانیان بیمار تاکید کرد.

زیدان با افزودن اینکه «فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک» که در ۲۷ فوریه انجام شد، بازتاب گسترده‌ای در بین مردم داشته است، اظهار داشت که حمایت مردم از این فراخوان در میادین ۸ مارس و نوروز، نشان‌دهنده اعتقاد آن‌ها به این روند است. زیدان با بیان اینکه این روند باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد، از دولت نیز خواست تا گام بردارد.

زیدان با بیان اینکه «این صلح برای همه مردم آزادی به ارمغان خواهد آورد»، تاکید کرد که برای برقراری صلح، باید حق امید اعمال شود و زندانیان بیمار فورا آزاد شوند. زیدان با اظهار اینکه باید با یک قانون اساسی دموکراتیک، آزادی‌خواه و تکثرگرا، پایه‌های روند صلح گذاشته شود، گفت: «ما در مورد یک روند تاریخی صحبت می‌کنیم، همه باید از این فراخوان حمایت کرده و با جدیت به آن نگاه کنند.»

«غصب باید پایان یابد»

عبدالله زیدان با انتقاد شدید از اقدامات قیم‌ها، گفت: «قیم یعنی دزدی و غارت. قیم‌ها، زبان، هویت و حافظه شهرها را نادیده می‌گیرند. باید فورا از این اقدامات غیردموکراتیک دست برداشت. ما در شهر وان در مدت کوتاهی حدود ۱۰ ماه، به اندازه ۱۰ سال کار کردیم. ما به همراه مردم در مقابل غصب به کار در عرصه ادامه می‌دهیم. از همان جایی که ما را کنار گذاشتند به کارها ادامه داده و به همراه مردم‌مان در عرصه خواهیم بود.»

زیدان در پایان اظهار داشت که دولت باید سیاست قیم را کنار گذاشته و به اراده مردم و ارزش‌های دموکراتیک روی آورد.