علی احسان کتای، به اتهام اینکه از روسای پایهبلند حزب کارگران کردستان است، از 12 اکتبر 2011 در زندان دامتور در شهر هامبورگ آلمان در بند میباشد. کتایی که محاکمه او در 13 آگوست آغاز خواهد شد، نیمی از عمر خود را در زندانهای ترکیه به سر برده است.
بنا به گزارش منتشر شده در روزنامه «ینیاوزگور پولتیکا»، کتای در سال 1965 در روستای والرک در شهر چولیک به دنیا آمده است. در سالهای نوجوانی با مسئله کرد آشنا میشود، وی در سال 1981 بازداشت و به مدت 58 روز مورد شکنجه شدیدی قرار میگیرد و بعد از آن به 13 سال و 8 ماه زندان مجازات میشود.
شکنجه و فرار
کتای در زندان نظامی شهر العزیز، مورد شکنجههای شدیدی قرار میگیرد، وی در سال 1987 از زندان آزاد شده و به سوی کوهستانهای کردستان روانه میشود. او در سال 1991 در نتیجه یک توطئه بار دیگر دستگیر میشود. کتای اینبار نیز در زندان مورد شکنجههای شدیدی قرار میگیرد و به همین دلیل نیز از لحاظ جسمی دچار بیماریهای حادی میشود. محاکمه او در دادگاه شهر ارزروم برگزار شده و دادگاه برای او حکم حبس ابد را در نظر میگیرد. وی که به زندان نیوشهر انتقال داده میشود به همراه 18 تن دیگر از رفقایش از این زندان فرار میکنند. اما در شهر چولیک بار دیگر دستگیر شده و به زندان شهر موش انتقال داده میشود.
وی نیمی از عمر خود را در زندانهای ترکیه به سر میبرد و بعد از آزادی به همراه تهدیدهایی که متوجه او است و به پیشنهاد خانوادهاش از آلمان تقاضای پناهندگی میکند. این تقاضای وی توسط آلمان مورد قبول واقع میشود و به آلمان سفر میکند. اما آلمان که به عنوان کشور دموکراتیک اعلان میشود نیز وی را در تاریخ 12 اکتبر 2011 به اتهام مدیریت حزب کارگران کردستان در شمال آلمان، در شهر هامبورگ بازداشت میکند. کتای اکنون در زندان دامتور شهر هامبورگ میباشد.
روز جلسه دادگاهی او روز دوشنبه 13 آگوست ساعت 09:00 برگزار خواهد شد. کردهای مقیم آلمان در راستای حمایت از کتای وی را تنها نگذاشته و در ساعت 08:00 همان روز در مقابل دادگاه تجمعی را برگزار خواهند کرد.