ضبط سند محرمانه ترکیه و افشای «توطئه علیه غرب کردستان»

ضبط سند محرمانه ترکیه و افشای «توطئه علیه غرب کردستان»

در جریان اقدام نیروهای امنیتی شهر «کوبانی» غرب کردستان, سندی محرمانه ضبط شد که باردیگر دست‌داشتن ترکیه در حملات به غرب کردستان را به اثبات می‌رساند. بنا به این سند, نشستی در استان اورفا برگزار شده و چنین تصمیماتی در آن اتخاذ شده: دروازه‌های مرزی بروی گروه‌های مسلح (مزدور) و برای انتقال تسلیحات نظامی باز گذاشته شود. گردان‌هایی مسلح نظامی در غرب کردستان تشکیل داده شوند و اشخاص مذهبی در آن بکار گرفته شوند.

هفته گذشته در جریان درگیری‌های نظامی «محمد کرهو» عضو «حزب آزادی» دستگیر شد. در نتیجه تفتیش خانه و محل کار کرهو سندی در ارتباط با نشستی که در ترکیه در 2012 برگزار شده بود, یافت شد. در این سند محرمانه آمده بود که برخی از گروه‌های مسلح و مخالف سوریه و برخی احزاب کرد هم در آن نشست شرکت کرده‌اند.

در جریان تحقیقات بر روی سندی که در نشست اورفا که ترکیه سرگردگی آن را برعهده داشته, برخی موارد و تصمیمات آنها افشا شد.

همانطور که از سند محرمانه هویداست, در نشست اورفا به مسایلی در خصوص انقلاب غرب کردستان و دو مسئله مهم تصمیماتی اخذ می‌گردد.

مسئله نخست این است که همچو نیروی انقلاب و مردمی که به تأسیس خودمدیریتی خود پرداخته‌اند, عمل کنند. بعبارتی وانمود کنند که نیروی انقلاب هستند که اینگونه بر مردم و فعالیت‌های سازمانی آنها تأثیرگذار شوند. مسئله دوم هم این است که ضدیت با انقلاب کردها است.

عملی ساختن طرح و توطئه

در این سند همچنین آمده که در همان نشست تصمیم گرفته اند که کمیته‌های همکاری, پزشکی و نظامی تشکیل داده شوند و برای آن کمیته‌ها هم طرح و برنامه‌ای ارایه گردد. در این سند آمده:«کمیته نظامی در مدتی کوتاه باید در منطقه جزیر, از سریکانی گرفته تا شهرهای دیرک, عفرین و کوبانی 18 گردان نظامی تشکیل دهد. این گردانها هم باید در مناطق مختلف حاکمیت خود را برقرار سازند. همچنین در برنامه آنها آمده که باید در مناطق جزیر, شیخ‌لر, جرابلوس, مومبیج, باب و عفرین هم مراکز فرمانداری تأسیس شوند».

دروازه‌های مرزی و نفت

یکی دیگر از تصمیمات مهم و جالب توجه نشست اورفا, مسئله دروازه‌های مرزی است. دروازه‌های تل‌ابیت, جرابلوس و کوبانی برای گروه‌های مزدور و تردد گردان‌ها باز خواهد بود و تحت کنترل آن گروه‌ها خواهد بود. همچنین اعضای زخمی و اجساد اعضای آن گروه‌های مزدور از همان دروازه‌ها به ترکیه منتقل می‌گردند.

یکی دیگر از تصمیماتی که در آن سند به آن اشاره شده, چپاول منابع و چاه‌های نفت است. بنا به آن تصمیم می‌بایتس در مراکز نفت‌خیز پالایشگاه موبیل احداث گردد و در صورت عملی نشدن آن, نفت استخراج شده برای پالایش به کشورهای همسایه روانه گردد.

محول ساختن مأموریت‌هایی برای اشخاص مذهبی عربستان

در این سند همچنین به نقش عالمان دینی عربستان اشاره شده و به آنها مأموریت‌هایی محول شده. در همان نشست در ترکیه تصمیم گرفته شده که وظیفه صاحبداری از «یتیم‌ها, بیوه‌زنان و معلولین» به برخی از عالمان دینی عربستان محول گردد که بنا به آن می‌بایست عالمان عربستانی در مناطق مختلف کمیته‌هایی تشکیل داده و آغاز به کار کنند.

بنا به آن سند که توسط نیروهای امنیتی شهر کوبانی در خانه و محل کار یکی از اعضای حزب آزادی به نام «محمود کرهو» ضبط شده, در آن نشست ترکیه, «دکتر بختیار کوبانی, شیخ احمد محمد, مصطفی بکر حسن و علاءالدین احمد حمام» هم شرکت کرده‌اند.

نواف بشیر

در همان سند به سخنان «نواف بشیر» اشاره شده. بشیر به گروه‌های مسلح‌شان از کوبانی گرفته تا دیرک, اشاره کرده است. برخی از منابع کردی هم به اقدام برخی از نیروهای کردی برای تشکیل نیروی پیشمرگ, البته ابتدا در دربسی , سپس در شهرهای دیرک, و حومه گرکی‌لگی. این امر هم همزمان است با گذشت مدتی کوتاه از آن نشست ترکیه. سند نامبرده به اهداف فوق که نتایج نشست در اورفای ترکیه, است, اشاره می‌کند.

همچنین پس از آن نشست و تسریع در اقدام برای سازماندهی آن گروه‌ها در مناطق نامبرده, برای بار سوم آن گروه‌ها از ترکیه به سریکانی بازمی ‌گردند و به مردم آن منطقه حمله کردند که همانا بخشی از آن توطئه بوده.

هزاران عضو مزدور که توسط ترکیه سازماندهی شده‌اند, در روز 16 دسامبر از ترکیه وارد شهرهای سوریه شدند و با استفاده از تسلیحات سنگین و تانک به شهر سریکانی غرب کردستان حمله کردند. درگیری‌های نظامی 15 روز میان نیروهای ی.پ.گ و مزدوران ادامه داشت. در جریان همان درگیری‌ها نیروهای ی.پ.گ دو دستگاه آمبولانس متعلق به ترکیه و فرانسه را ضبط کردند که مقادیری تسلیحات نظامی در آن وجود داشت. گروه‌های مزدور پس از تحمل تلفات سنگین جانی و عقب‌نشینی به مرزهای ترکیه و پس از محاصره‌شدن, درخواست آتش‌بس و آغاز گفتگوها کردند.