“کمپین اتحادیهی آزادی برای عبدالله اوجالان”،که مقر آن در انگلیس است، یک کنفرانس مطبوعاتی در مورد انزوای شدید حاکم بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، در مقابل پارلمان اروپا در بروکسل برگزار کرد.
برگزارکنندگان با اشاره بر اینکه رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان ۲۴ سال است که در زندان انفرادی به سر میبرد و دو سال است که از او خبری در دست نیست. تاکید کردند، آنها در مورد سلامت و امنیت رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، نگران هستند. به دلیل آنکه (سی.پی.تی) وابسته به پارلمان اروپا هیچ اطلاعی از وضعیت وی منتشر نکرده است، یک کنفرانس مطبوعاتی فوری برای پایان دادن به این وضعیت وحشتناک برگزار شد.
در این اطلاعیهی مطبوعاتی در مورد انزوای حاکم بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و قوانین بینالمللی مرتبط با این وضعیت ذکر شده بود.
در مقابل پارلمان و در میدان لوکزامبورگ، بنر بزرگی برای آزادی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان برافراشته شده بود، در همین کنفرانس مطبوعاتی دهها نفر عکس رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را در دست داشتند. نمایندگان کمپین از شمال و شرق سوریه و اقلیم کوردستان شرکت داشتند، از اتحادیه اروپا و (سی.پی.تی) درخواست کردند فورا وارد عمل شوند. همچنین در این تجمع نمایندگان کنگرهی ملی کوردستان (ک.ن.ک) و کنگرهی خلق و نماینده و اعضای انجمنهای کورد کشورهای اروپایی شرکت داشتند.
انزوا بر خلاف اصول حقوق بشر است
نمایندهی تحصن مستمر برای عبدالله اوجالان، نویسنده ساره گلین، با اشاره بر اینکه از همان ابتدای ربودنش در سال ۱۹۹۹، رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، بیشتر اوقات خود را در انزوا بسر برده است و به وضعیت انزوای وی اشاره کرد. وی ادامه داد، دو سال است که هیچ ارتباطی با وکلایش نداشته است و گفت: “انزوا با اصول حقوق بشر بینالمللی متغایر است”، همچنین به معاهدهی لوزان در ۱۰۰ سال پیش که باعث مشکلات و بحرانهای بسیاری شده است اشاره نمود و تاکید کرد، بدون رفع انزوای رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، راه حل دموکراتیک و مسالمتآمیز برای حل مسئلهی خلق کورد پیدا نخواهد شد.
انزوا غیرقابل قبول است
سیمون دوبینس، مدیر بینالمللی اتحادیهیUnite the Union (UNITE) در انگلیس، اعلام کرد که نمیتوان به دیدار رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان رفت و لازم است (سی.پی.تی) در مورد آخرین بازدیدش اطلاعاتی به آنان ارائه دهد.
تاکید کرده است، انزوا هیچ مبنای قانونی ندارد، از اتحادیه اروپا و (سی.پی.تی) خواست فورا وارد عمل شده و اطلاعات را دردسترس قرار دهند. به این تاکید کرد که اینگونه دستگیری زندانیان غیرقابل قبول است، رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان نقش تعیین کنندهای در حل مسئلهی کورد ایفا میکند.
از ایتالیا، آنتونیو آمورسو به نمایندگی از اتحادیه خلق (CUP)، به اهمیت این کنفرانس مطبوعاتی و اهمیت رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در حل مسالمتآمیز اختلافات و درگیریها اشاره کرد.
مایکلا آریکالی، وکیل مرکز تحقیقات و ارزیابی برای دموکراسی (CRED)، از بیمسولیتی (سی.پی.تی) انتقاد کرد. در رابطه با فعالیت و نقش (سی.پی.تی)، سوال کرد: "چه بر سر عبدالله اوجالان خواهد آمد؟".
باز هم از ایتالیا، رییس شهرداری هشتم رم، آمادیو سیاکینری، در مورد پروژهی ملت دموکراتیک رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان سخن گفت، از ایتالیا و اتحادیه اروپا خواست تا برای بهبود وضعیت رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، فشار وارد کنند.
لورا دی بونفیلس از سازمان (ARCI) بروکسل اعلام کرد، آنها وضعیت رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را جویا شدهاند و خواستار پایان دادن به نقض حقوق بشر شدهاند.
نمایندهی حزب (LAB) در باسک، ویسنتی خوسی ریکوندو، تاکید کرد که رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان ضامن راه حل دموکراتیک و مسالمتآمیز برای مسئلهی کورد است.
مایک آرنوت، رئیس اتحادیههای کارگری اسکاتلند (STUC)، حمایت خود را از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و خلق کورد ابراز کرد و گفت: “ماندلا میتوانست خانوادهاش را ببیند و ما همین درخواست را برای عبدالله اوجالان داریم”. آرنوت با اشاره به آخرین ملاقات (سی.پی.تی) و گفت: “میخواهیم در مورد عبدالله اوجالان، خانوادهپی وی و خلق کورد اطلاعاتی به دست آوریم”.
پارلمانتار اسکاتلندی، رزا صالح، با اشاره بر اینکه رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان ۲۴ سال است که در انزوا زندگی میکند، این نیز “نقض آشکار حقوق بشر است” و از پارلمان اروپا خواست تا بر حکومت ترکیه فشار وارد کند.
سخنرانان با چند درخواست، سخنان خود را پایان دادند:
حدوحدوی برای انزوای تحمیلی بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان تعیین شود.
لازم است جنگ علیه سوریه/روژآوا متوقف شود.
همچنین سازمانهای شرکت کننده در کنفرانس، اطلاعیهای را قرائت کردند. بر این تاکید کردند که ۲۹ ماه است هیچ اطلاعی از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در دست نیست، گفتند: "مشخص شده است که عبدالله اوجالان نامههای تهدیدآمیزی بدون آدرس از ادارهی زندان امرالی دریافت کرده است. گفته میشود که تهدید به مرگ نیز وجود داشته است. پس از این تهدیدات ما نگران امنیت و سلامت او هستیم".
همچنین مشخص کردند که از ۱۸ جولای “تنبیه انظباتی” تازهای بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و باقی زندانیان دیگر تحمیل شده است، گفتند: "این مجازاتها چه در قوانین ترکیه و چه در قوانین اروپا هیچ توجیه قانونی ندارد. این اقدامی عمدی برای تمدید انزوا است".
در اطلاعیه ذکر شده است، این تخطیهای قانونی و سازمانی، تنها بر حقوق یک فرد تأثیر نمیگذارد، بلکه بر ثبات و حقوق بشر در سطح منطقه نیز تأثیر میگذارد. در این چارچوب، خواستار اتخاذ سیاستهای زیر در اسرع وقت شد:
دولت ترکیه باید توصیههای قبلی (سی.پی.تی) و دادگاه حقوق بشر اروپا در مورد زندان امرالی را در نظر بگیرد.
باید مجازات شدید حبس ابد لغو گردد که بر خلاف مادهی ۳ میثاقنامهی حقوق بشر است.
برای انجمن وزیران در پارلمان اروپا
در مورد رد پیشنهادات (سی.پی.تی) توسط دولت ترکیه گفتگو صورت بگیرد.
باید اقدامات بعدی برای بازخواست حکومت ترکیه روشن گردد.
برای کمیتهی مبارزه با شکنجه (سی.پی.تی)
اطلاعیهی ویژهای در مورد اینکه آیا در آخرین بازدید، توانستهاند با رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان ملاقات کنند یا خیر؟.
در مورد جزئیات این ملاقات اطلاعاتی ارائه شود.
برای تمامی احزاب سیاسی محلی و منطقهای
تلاش گردد تا شرایطی ایجاد شود و رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان بتواند در مذاکرات برای حل دموکراتیک و مسالمتآمیز مسئلهی خلق کورد در ترکیه شرکت کند.
این پیشنهاد و فراخوان سازمانهای شرکت کننده در کنفرانسهای مطبوعاتی پارلمان اروپا در رابطه با مسئلهی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان است.
اتحادیههای کارگری متحد (CUT)، کوساتو، اتحادیهی عمومی اتحادیههای گالیسی (CIG)، لاب، استیلاس، اتحادیهی عمومی متحد (CGT)، کوباس، اتحادیهی عمومی سندیکاها، اتحادیهی کارگری آلترناتیو کاتالونیا (IAC)، اتحادیهی عمومی اتحادیههای کارگری (GFTU)، اتحادیهی کارگران والنسیا (Intersindical Valenciana)، STUC، اتحادیه باسک (ELA)، مرکز تحقیقات و بازرسی برای دموکراسی، CSI، SAT، ARCI، برای اکولوژی جمعی و اجتماعی (PEPS)، TUC، فرانسه_کوردستان.