گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت: مهم‌ترین بازیگر در انزوا قرار دارد

گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت، معاون رئیس فراکسیون دم پارتی، گفت: «مهم‌ترین بازیگری که می‌تواند گام‌هایی برای صلح و راه حل بردارد، آقای اوجالان است» و اظهار داشت که مهم‌ترین بازیگر هنوز در انزوا قرار دارد.

گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت، معاون رئیس فراکسیون حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها (دم پارتی)، در مجلس کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کرد و تحولات روز را ارزیابی کرد.

گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت در ابتدا یاد قربانیان «انفال» را گرامی داشت و اظهار داشت که دم پارتی در این هفته پیش‌نویس قانونی را برای به رسمیت شناختن رسمی این نسل‌کشی به مجلس ارائه خواهد کرد.

گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت با یادآوری اینکه ۱۴ آوریل همچنین سالگرد حملات دستگیری و سرکوب تحت عنوان ک‌ج‌ک است، گفت: «در آن روز، دست‌های تاریک وارد عمل شدند و با حملات تحت عنوان ک‌ج‌ک تلاش کردند تا تلاش‌های مربوط به راه حل را خراب کنند. متاسفانه این خرابکاری موفقیت‌آمیز بود.»

گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت گفت: «امروز بار دیگر می‌خواهم بر ضرورت راه‌حل و گفتگو تاکید کنم.»

او در ادامه اظهار داشت که آن‌ها برای ترکیه‌ای تلاش می‌کنند که در آن همه بتوانند از حقوق و عدالت بهره‌مند شوند و گفت: «ما این مبارزه را با عزم راسخ ادامه می‌دهیم. یکی از عناوین اصلی این مبارزه نیز مذاکره است.»

گلستان کلیچ کوچ‌ییگیت با یادآوری اینکه هفته گذشته دیداری بین رئیس جمهور اردوغان و هیئت امرالی دم پارتی برگزار شد، گفت: «این دیدار نقطه مهمی برای ورود فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک به مرحله جدیدی بود. به همین دلیل ما خوشحالیم. در این دیدار، طرف‌هایی که تاکنون مانع روند بوده‌اند، ارزیابی شدند. در این دیدار بار دیگر تایید شد که برای پیشبرد اهدافی که آقای اوجالان تعیین کرده‌اند، لازم است شرایط آقای اوجالان اصلاح شده و انزوای امرالی برطرف شود.

هرچه گفته می‌شود که انزوا باید برداشته شود، برخی محافل با اصرار تلاش می‌کنند این را درک نکنند. رویکردهایی نشان داده می‌شود که مسئله را وارونه جلوه می‌دهند. آیا مهم‌ترین بازیگری که می‌تواند گام‌هایی برای صلح و راه حلی بردارد که آرزو و رویای همه ماست، آقای اوجالان نیست؟ بله، خود اوست. آیا او در دیدار با خود، این اراده را به طور ملموس نشان نداد؟ بله، نشان داد. در آن صورت، مادامی که خواسته می‌شود سلاح‌ها خاموش شوند، سلاح‌ها از دور خارج شوند و خشونت پایان یابد، چرا مهم‌ترین بازیگری که می‌تواند این کار را انجام دهد، هنوز در انزوا قرار دارد؟

چرا موانعی بر سر راه او قرار داده می‌شود؟ آیا کسی راه‌حل و صلح نمی‌خواهد؟ ما می‌خواهیم بار دیگر این را در مقابل افکار عمومی بپرسیم. اگر ما تصمیم گرفته‌ایم که این بار تاریخی را با هم بسازیم، مادامی که با هم گام برداشته‌ایم، مادامی که در یک مرحله تاریخی قرار داریم، چرا هنوز صحبت از اجتهاد و روش می‌شود؟ واقعا درک این دشوار است.

ما ده‌ها بار این موضوع را زیر سقف مجلس مورد بحث قرار دادیم و در مورد آن صحبت کردیم. مجلس برای راه حل دموکراتیک مسئله کورد چه خواهد کرد؟ از ماه اکتبر تاکنون بحث‌های زیادی انجام شده است. مراحلی طی شده، دیدارها انجام شده و فراخوان داده شده است. ما ندیده‌ایم که مجلس گامی بردارد، چرا در مجلس هیچ حرکت و فعالیتی وجود ندارد؟ چرا ابتکار عمل نمی‌کند؟ درک این امر برای ما دشوار است.»