تصویر

حقوقدان کاچان: «حق امید» یک لطف نیست

محمود کاچان، از وکلای کانون وکلای وان، اظهار داشت که «حق امید» نمی‌تواند به عنوان یک لطف ارائه شود؛ و باید مطابق با تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا مقررات قانونی وضع شود.

وکیل محمود کاچان خاطرنشان کرد که طبق ماده ۹۰ قانون اساسی که تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا را به بخشی از حقوق داخلی تبدیل می‌کند، «حق امید» باید اجرایی شود.

وکیل محمود کاچان در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF)، با بیان اینکه «حق امید» یک واقعیت حقوقی است که توسط تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا پیش‌بینی شده است، گفت: «این اصطلاح به این دلیل استفاده شده است که به واقعیتی اشاره دارد که برای افرادی که به حبس ابد یا حبس ابد تشدید شده محکوم شده‌اند، سازوکارهایی ایجاد کند که به آنها اجازه می‌دهد روزی آزاد شوند. هنوز هیچ مقررات و سازوکار قانونی در ترکیه وجود ندارد. این تصمیمی است که با رویه قضایی دادگاه حقوق بشر اروپا ایجاد شده و مربوط به امید افرادی است که به حبس‌های سنگین محکوم شده‌اند مبنی بر اینکه روزی آزاد خواهند شد.»

«'حق امید' باید اجرایی شود»

وکیل محمود کاچان با تکرار اینکه «حق امید» که توسط رئیس کل م‌ه‌پ، دولت باغچلی نیز به آن اشاره شده است، سازوکاری است که مطابق با رویه قضایی دادگاه حقوق بشر اروپا ذکر شده است، اظهار داشت: «این یک لطف یا امتیازی نیست که توسط قدرت سیاسی به افراد خاص ارائه شود، بلکه کاملاً بر اساس یک مبنای حقوقی، تعریفی در مورد آزادی افرادی است که محکومیت سنگین دریافت کرده‌اند. باغچلی نیز به این موضوع اشاره کرده است. در حال حاضر در قوانین ترکیه وجود ندارد، اما با استناد به ماده ۹۰ قانون اساسی، از آنجایی که تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا بخشی از حقوق داخلی است، بسیار واضح است که باید یک مقررات قانونی ایجاد شود. 'حق امید' باید اجرایی شود و دادگاه‌ها نیز باید به آن عمل کنند.»