جمیل بایک: توطئه نوین و تلاش برای نابودی کردها اقدامی پلید است
جمیل بایک: توطئه نوین و تلاش برای نابودی کردها اقدامی پلید است
جمیل بایک: توطئه نوین و تلاش برای نابودی کردها اقدامی پلید است
«جمیل بایک» عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» گفت:«اخیرا نخستوزیر ترکیه زندانی کردن ژنرالهای ارتش را مورد انتقاد قرار میدهد». بایک این پرسش را مطرح ساخت:«چه شد که ناگهان نخستوزیر نسبت به ژنرالها ابراز دوستی کرد؟» و در ادامه گفت:«بدون شک این مسئله با جنگ علیه جنش آزادیخواهی خلق کرد در ارتباط است». بایک ضمن اشاره به توطئههای نوین و تلاش ترکیه برای نابودی کردها, گفت:«توطئه نوین و تلاش برای نابودی کردها اقدامی پلید است».
جمیل بایک, عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک, در مقاله خود که در روزنامه «آزادیا ولات» و «ینی اوزگور پلتیکا» منتشر شده, ضمن اشاره به توطئه نوین ترکیه , گفت:«چنین تقلایی این پرسش را به ذهن خطور میدهند که چرا اقدام به گفتگو با رهبر ملتکرد نمودند؟ بدونشک حکومت آ.ک.پ ترکیه در سال 2012 علیه جنبش آزادیخواهی خلقکرد شکست خورد, لذا در تنگنا قرار گرفت و مجبور شد که به انجام دیدارهای امرالی تن دردهد».
بایک در مقاله خود که با عنوان « توطئه نوین و تلاش برای نابودی کردها اقدامی پلید است» میگوید:
«دولت حزب عدالت و توسعه, آ.ک.پ , اخیرا چنان وانمود میکند که گویا در صدد حل مسئلهکرد است, اما از طرف دیگر برای جنگ آماده میشود. اخیرا نخستوزیر ترکیه زندانیکردن ژنرالهای ارتش ترک را مورد انتقاد قرار میدهد. یکی از ژنرالها به بهانه «بیمار بودن» آزاد میشود. فراتر از آن مطبوعات و رسانههای ترکیه به شیوهای مثبت از این اقدام استقبال کردند. حتی نخستوزیر طی تماسی تلفنی با دختر آن ژنرال حرف زد که بخواهی نخواهی این مسئله در ذات خود پرسشبرانگیز است.
چندی پیش حزب اردوغان با حمایت آمریکا و اروپا این ژنرال را به زندان انداخته بود, اما به یکباره چه اتفاقی افتاد که از آنها دفاع میکند؟ دولت اردوغان و حزبش که ادعا میکنند خطر ارتش را رفع کرده, چرا هماکنون با آنها مدارا میکند و ازشان دفاع میکند؟ این امر دلایل خاص خود دارد. درحقیقت نخستوزیر بطور ضمنی به دلایل آن اشاره کرد. او گفت زندانیکردن ژنرالها موجب تضعیف مقابله علیه ترور میشود.
چرا نخستوزیر ناگهان دوستدار ژنرالها شد؟ بدون شک این امر با جنگ علیه جنبش آزادیخواهی کرد در ارتباط است. در سال 2012 پروژه او به نام استخدام سربازان حقوقبگیر شکست خورد. سالها دست به تبلیغات در مورد سربازان حرفهای حقوقبگیر میزدند که در سال 2012 اثبات شد که اینها نمیتوانند بجنگند. این نیروهای حقوقبگیر در رویارویی با گریلاها شکست خوردند. هراندازه پول خرج کنند, بازهم این سربازان توانایی جنگ را ندارند. این مسئله بخوبی اثبات شد. به همین دلیل بازهم مجبور شدند در تابستان 2012 نیروهای قدیمی را به صحنه ارتش بازگردانند.
این بود دلیل دفاع ناگهانی نخستوزیر از ژنرالها. اخیرا هم به دادگاه دستور داده که فرماندهانی که تازه دستگیر شدهاند را آزاد کند که این تصمیم آنها نشان میدهد برای جنگ در سال 2013 حاضر میشوند. دولت اردوغان خود را برای جنگی سنگین آماده میکند و به همین دلیل میخواهد ژنرالها را آزاد کند. حزب آ.ک.پ سالها خود را ضد ژنرالها و ارتش نشان داد و جامعه را بسوی خود جذب نمود. از این نظر تا حدی موفق عمل کرده و دولت را به این قناعت رسانده که بسیاری عرصهها را تحت کنترل در آورده و بعنوان یک قدرت با نظامیان سازش کرده. لذا بدنبال این سازش, آزاد کردن ژنرالها هم برای او سودمند خواهد بود. پس با مشاهده چنین وضعیتی, بصورت آشکارا اثبات میشود که دولت اردوغان و حزبش سیاستی برای چارهیابی مسئله کرد ندارند. اگر نه مجبور نمیشد از این ژنرالها دفاع کند.
پس از این حزب آ.ک.پ در انتخابات سال 2011 پیروز شد و تصمیم گرفت که جنبش آزادیخواهی خلقکرد را امحا کند, برخی از موارد ترجیحی خود را هم تغییر داد. چه بسا پس از انتخابات سال 2012 کسانی را که به لحاظ اقتصادی به او پایبند بودند را بر پارلمانتارانی که درصدد بحث بر سر مسئله کرد بودند, ترجیح داد. با این سازش نوین به گسترش جنگ در کردستان پرداخت. دیگر چنان عمل کردند که حتی لیبرالها را هم آنچنان که باید و شاید, جدی نگیرند. برخی از جناحها در سالهای نخست اقتدار دولت اردوغان, سعی کردند کردها و لیبرالها را به خدمت خود درآورند, لذا وقتی که در درون دولت جایگاهی یافتند, دیگر نسبت به کردها و لیبرالها بیتوجه شدند. لذا در ارتباط با مسئله جنگ کسانی ترجیح داده شدند که از آنها حمایت میکردند.
این تقلاهای دولت ترکیه, این پرسش را مطرح میسازد که چرا گفتگوها با رهبر ملتکرد را آغاز کردند؟ بدونشک دولت ترکیه در سال 2012 در رویارویی با جنبش آزادیخواهی شکست خورد , لذا در تنگنا قرار گرفته و مجبور شد که این گفتگوها را آغاز کند. زیرا بخوبی میدانست که در سال 2013 با دشواریهای زیادی روبرو خواهد شد. اما سیاست و پروژهای برای چارهیابی مسئله کرد هم ندارد. برای اینکه نوعی انتظار کاذب در میان مردم بیافریند, که همانا به شکست انجامید, به راهکار جنگ متوسل شد. سیاست نوین این دولت همین است که عنوان کردم. رهبر ملتکرد هم به مسئله در تنگناقرارگرفتن دولت اردوغان پی برده. همچنین میداند که جامعه ترکیه جانبدار چارهیابی مسئله کرد است و جنبش آزادیخواهی در موقعیتی نیرومند قرار دارد, لذا از شرایط منطقهای و بینالمللی استفاده مثبت میکند تا دولت ترکیه را ناچار به چارهیابی صلحجویانه کند. رهبر ملتکرد و جنبش آزادیخواهی کرد میخواهد از کوچکترین فرصت برای چارهیابی مسئله کرد استفاده کند, اما چنانچه مشاهده میشود سیاستهای دولت ترکیه پاسخی مثبت به مطالبات رهبر ملتکرد نمیدهد. اگر چنانچه دولت آ.ک.پ در برخوردهایش تغییری بزرگ ایجاد نکند, از هماکنون عیان است که در سال 2013 جنگی سنگین و شدید گریبانگیرش خواهد شد.
هماکنون دولت آ.ک.پ از مسئله گفتگوهای امرالی سوء استفاده میکند و چنان جو سازی میکند که در صدد چارهیابی است و با این کار درصدد مشروع ساختن جنگ پیشرو است. این دولت از سیاستی برای چارهیابی برخوردار نیست, لذا به این تبلیغات متوسل میشود و میگوید:«ما درصدد چارهیابی مسئله کرد بودیم, اما پ.ک.ک اجازه نداد». لذا باید بخوبی به جنگ روانی و رسانهای این دولت و ادعاهای آنها برای چارهیابی, پی برد.باید خلقکرد و نیروهای دموکراتیک هوشیار باشند. باید به دولت آ.ک.پ بگویند: دست از عوامفریبی بردار».
هنوز هم به عوامفریبی دست میزنند و میگویند: دولت ما با امرالی گفتگو نخواهد کرد و ما نمی توانیم این مسئله را برای افکار عمومی اعلام کنیم... اگر به این سیاستها ادامه دهند, بجای برداشتن گامهای دموکراتیک و آزادی کردها, بگویند اسلحههایتان را زمین بگذارید و به خارج از مرزهای بروید, آنگاه هیچگونه چارهیابیای درمیان نخواهد بود. تنها چیزی که اردوغان میگوید, این است که از مرزهای ترکیه خارج شوید ما هم حمله نمیکنیم. همچنین میگویند اگر رهبران پ.ک.ک بخواهند میتوانند در کشوری سوم بسر برند و ترکیه با آن موافقت خواهد کرد. این برخورد دولت, حقارت به یک خلق است. درحالی که مسئله کرد اینهمه مهم و جدی است, آنها اینگونه بصورت غیرجدی رفتار میکنند. درصدد انکار کردها هستند. ما هماکنون با چنان جهالتی روبرو هستیم که هنوز هم خیال میکنند میتوانند سیاست انکار را با روپوشی نوین بر کردها تحمیل کنند.
هنوز هم نیروی مقاومتگری جنبش ما درک نشده. رهبر ملتکرد و جنبش آزادیخواهی توطئه بینالدولی را خنثی ساختهاند. برای چنین جنبش , رهبر و ملتی, بزرگتر از این توطئه چیزی دیگر روی نخواهد داد. رهبری و جنبشی که میداند براحتی از چنین وضعیتی خطرناک رهایی یابد, مسلما بخوبی هم میتواند دولت آ.ک.پ مغرور را هم شکست دهد.
جنبش ما با هزاران شهید و با مقاومتگریای عظیم از سوی خلقش, توطئه را خنثی نمود. قطعا تلاش مجدد آ.ک.پ برای انجام توطئهای نوین به شکست خواهد انجامید. پایبندی ما به خلقمان برای کسب آزادیهایش مسلما به پیروزی واصل خودهد شد.
به خلق قهرمان خود که شهدایی قهرمان به جنبش آزادیخواهی تقدیم کردند, درود میفرستیم و توطئهگران را بخاطر ستم به خلقمان محکوم کرده و نفرینشان میکنیم».