خبرگزاری روسیه: غرب کردستان در صدد اعزام هیئتی مستقل به کنفرانس ژنو است
خبرگزاری روسیه: غرب کردستان در صدد اعزام هیئتی مستقل به کنفرانس ژنو است
خبرگزاری روسیه: غرب کردستان در صدد اعزام هیئتی مستقل به کنفرانس ژنو است
تلویزیون بین المللی روسیه، در گزارشی آورده است که غرب کردستان خواهان شرکت هیات مستقل خود در مذاکرات صلح ژنو است. شبکه آر تی یادآور شده هم اکنون با توجه به تزلزل کشورهای خاورمیانه ایجاد کشوری به نام کردستان بیش از هر زمانی امکان پذیر است.
در گزارش شبکه بین المللی روسیه " آر تی" آمده است کردهای غرب کردستان اصرار دارند که در هیاتی مستقل در مذاکرات ماه آینده ژنو شرکت کنند. کردها می گویند چون مطالباتشان متفاوت از خواسته های حکومت سوریه و مخالفان است این مطالبات بایستی شنیده شوند.
این گزارش می افزاید، با روحیه بالای کردها برای مبارزه و دفاع از وطن، نفوذ کردها در خاورمیانه به تدریج رشد می کند. اکنون این در کشور سوریه است که کردها با شدیدترین جنگ برای استقلال روبرو شده اند.
کردها گرفتار یک جنگ خونین داخلی شده اند. وطنشان مورد ادعای القاعده است، روستاهایشان مورد یورش قرار می گیرند و مردمشان کشته می شوند.
گزارش تلویزیون روسیه می افزاید اوایل امسال حدود 450 شهروند کرد از جمله 120 کودک، توسط گروههای وابسته به القاعده سلاخی شدند و صدها شهروند کرد نیز توسط این گروهها ربوده شده اند.
ساکنین روستای کردنشین باسوفانه واقع در 45 کیلومتری شهر حلب به تلویزیون آر تی گفته اند که جنگ داخلی کنونی آنان را به جنگویانی سرسخت تر تبدیل کرده است.
بر اساس این گزارش، کردها در غرب کردستان در ماه نوامبر پس از ماهها درگیری شدید، حکومت موقت را اعلام کردند.
عبدالسلام احمد از رهبران حزب اتحاد دمکراتیک به تلویزیون آر تی گفته برای فرستادن هیاتی مستقل به کنفرانس بین المللی صلح ژنو آنها به تایید سازمان ملل متحد، آمریکا و روسیه نیاز دارند.
در ماه آگوست، روسیه گفت که موقعیت غرب کردستان را که خواستار زندگی در سوریه ای متحد و دمکراتیک که در آن جایی برای تبعیض ملی مذهبی و زبانی وجود ندارد درک می کند.
بر اساس این گزارش، وزیر امور خارجه روسیه به روزنامه کومرسانت دیلی گفته ما بر این عقیده ایم که در کنفرانس ژنو، کردها بایستی به شکلی نمایندگی شوند که به آنها اجازه دهد آرمانهایشان را بیان کنند و به منظور دستیابی به این اهداف بتوانند بطور یکسان همانند دیگر طرفهای بانفوذ و گروههای اپوزیسیون در کنفرانس شرکت کنند.
پاولا سلیر که این گزارش را برای آر تی تهیه کرده می نویسد، کردها در غرب کردستان حاضر هستند برای دفاع از سرزمین و مردمشان کشته شوند.
این گزارش می افزاید آن طرف مرزهای غرب کردستان، 20 درصد جمعیت ترکیه را کردها تشکیل می دهند و جنگشان برای استقلال خار چشم آنکارا بوده است. طی سه دهه گذشته ترکیه کردها را سرکوب کرده و علیه حزب کارگران کردستان جنگ بپا کرده است.
با اعلام خودمختاری غرب کردستان ترکیه شروع به دیوار سازی در مرزهایش نمود، بسیاری بر این عقیده اند که این کشور در تلاش است با این کار کردها را در دو طرف دیوار از هم جدا کند.
شوان زلال یک تحلیگر سیاسی کرد در این مورد به تلویزیون روسیه گفته است، ترکیه از پیشرفتهای بخش غربی کردستان خوشحال نیست. اگر کردها در غرب کردستان دارای خودمختاری باشند، ترکیه در هراس است که این امر کردهای شمال کردستان را تشویق کند که خواستار حقوق و موقعیتی مشابه کردهای غرب کردستان باشند.
خالد عیسی از اعضای حزب اتحاد دمکراتیک می گوید اقدامات ترکیه دارای اثر معکوس برای این کشور است.
به گفته وی اگر حکومت ترکیه به حمایت از شبه نظامیان و جهادیها ادامه دهد و و ورودشان را به مناطق غرب کردستان و سوریه تسهیل کند کردهای شمال کردستان ساکت نخواهند نشست. همچنین اگر جهادیها به مناطق علوی نشین سوریه حمله کنند، علویان ترک دست به کار خواهند شد. همکاری ترکیه با تروریست ها عواقبی به دنبال خواهد داشت. اگر تو با آتش بازی کنی، خواهی سوخت. ترکیه به ثبات علاقمند است و حمایت از تروریست ها به نفع ترکیه و مردمان کرد و عرب منطقه نخواهد بود.
این گزارش در پایان می گوید برای هزاران سال کردها در منطقه ای به نام کردستانی زندگی کرده که توسط ایران، ترکیه، سوریه و عراق تقسیم شده، جایی که جمعیت کنونیشان حدود 40 میلیون نفر است. اما به تازگی اوضاع و احوال به نفع این بزرگترین ملت بدون کشور تغییر کرده است.