دوران کالکان, عضو کمیته رهبری پ.ک.ک ضمن اشاره به برخی ادعاها در مورد برزمین گذاشتن سلاح از سوی پ.ک.ک, گفت:«پ.ک.ک سلاح برزمین نمیگذارد, چرا چنین کاری بکند؟ کردها سلاح را کناری نخواهند گذاشت. باید دولت ترک خلع سلاح شود».
دوران کالکان, عضو کمیته رهبری پ.ک.ک در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «مدنوچه» ضمن اشاره به برخی ادعاها در مورد برزمین گذاشتن سلاح از سوی پ.ک.ک, پاسخ داد:«پ.ک.ک سلاح برزمین نمیگذارد, چرا باید چنین کاری بکند؟ کردها سلاح را کناری نخواهند گذاشت. باید دولت ترکیه خلع سلاح شود». کارلکان در مورد قتل «دوزگجان» دختر جوان کرد, گفتک«تحت حاکمیت دولت آ.ک.پ آنچه در شنگال انجام گرفت, در ترسوس ترکیه هم انجام میگیرد». کالکان بیان کرد که برای رهایی از دست آ.ک.پ, انتخابات 7 ژوئن و حضور حزب ه.د.پ یک فرصت بزرگ است.
کالکان ضمن محکوم کردن توطئه بینالدولی 15 فوریه که علیه رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان صورت گرفت, سخنان خود را آغاز و بیان کردکه دیگر ملت کرد در سال هفدهمین توطئه تحمل اسارت اوجالان را نداشته و سیستم امرالی را رد میکنند. کالکان افزود که در هفدهمین سال توطئه , گامهایی مهم برای آزادی اوجالان برداشته خواهد شد.
حاضر برای هرگونه مبارزه
دوران کالکان بیان کرد که برای انجام هر گونه مبارزهای حاضرند و افزود:«ما مشخص نخواهیم کرد که با کدام راهکار مبارزه کنیم, اما باید همگان بدانند که همچو جنبش و خلق کرد برای هر گونه مبارزهای حاضریم. در هر صورت به پیروزی خواهیم رسید. هیچگاه این اندازه صریح و شفاف حاضربودنمان را اعلام نکردهایم. بسیار به حقیقت رهبری خود نزدیک و با ایشان یکی گشتهایم.»
پیروزی کوبانی پیروزی انقلاب دموکراتیک است
کالکان در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به پیروزی کوبانی علیه تبهکاران داعش, گفت:«چنان وضعیتی به میان آمد که مقاومت و پیروزی کوبانی در ترکیه روندی از انقلاب دموکراتیک نوین را آغاز کرد. مقاومت غرب کردستان, شنگال و کرکوک در جنوب کردستان راه را بر دموکراتیزاسیون و انقلاب دموکراتیک نوین گشود. این مقاومت موجب دموکراتیزه شدن کردها در همه بخشهای کردستان,ترکیه, عربستان و خاورمیانه میشود».
قتل دختر جوان کرد
کالکان همچنین قتل «اوزگجان اصلان» دختر جوان کرد را بشدت محکوم کرد و گفت:«تحت حاکمیت دولت آ.ک.پ آنچه در شنگال انجام گرفت, در ترسوس ترکیه هم انجام شد».
وی ضمن درود به اقشار مختلف مردم که قتل اوزگجان را محکوم کردند, درود گفت و تأکید کرد که آزادی زنان, معیاری برای آزادی جامعه و دموکراتیزه شدن آن است.
انتخابات آینده و ه.د.پ
کالکان در مورد انتخابات آینده ترکیه هم گفت:«حقیقت این است که نمیتوانند هر چیزی را با توسل به مسئله انتخابات توجیه کنند. ما توان مبارزه دایمی در هر عرصهای را داریم, اما دولت سعی میکند اذهان را به نفع خود شکل دهد». کالکان ضمن اشاره به عملکردهای دولت ترکیه, گفت:«نباید هیچ کس به حزب آ.ک.پ رأی بدهد. باید همه ضد آن باشند. آ.ک.پ چنان وانمود میکند که انگار جایگزینی برای او وجود ندارد. نیروهای دموکراتیک میتوانند جایگزینی مهم بیابند و آن, حزب ه.د.پ است.»
وی افزود:«ه.د.پ بصورت گسترده تلاش میکند. باید بیش از پیش مردممحور باشد و به جامعه توجه کند. باید از مواضع بروکراتیک دوری کند. رادیکال باشد و با جامعه یکی گردد. شکستدادن حزب آ.ک.پ در انتخابات تنها با آلترناتیو حزب ه.د.پ ممکن میگردد».
کالکان در ادامه یادآور شد که حزب جمهوریخواه ترکیه هیچ سنخیتی و ارتباطی با چپگرایی در ترکیه ندارد. وی از همه علویان, چپگرایان و نیروهای دموکراتیک در ترکیه خواست که از حزب ه.د.پ پشتیبانی کنند».
دیدارهای امرالی ـ آنکارا ـ قندیل
کالکان دیدارهای امرالی, آنکارا و قندیل را مورد تحلیل قرار داد و گفت:«دیدارها همچنان انجام میگیرند. باید دیدارها با رهبر آپو افزایش یابد, ه.د.پ و آ.ک.پ میتوانند گفتگو کنند, اما یکی از طرفهای مهم مذاکرات, رهبر آپو است. میبایست تاکنون هیأتی تشکیل میشد و جایگاه آن مشخص میگشت. این مذاکرات صرفا میان احزاب ه.د.پ و آ.ک.پ صورت نمیگیرد, باید دیگر جناحها هم مشارکت داده شوند. طرح نوین صلح میبایست عملی میگردید, اما ما چیزی ندیدیم. هنوز مذاکرات آغاز نشده است, درحالی که تا به حال میبایست به اتمام رسیده بود».
کالکان اذعان داشت که بخوبی گفتگوها را دنبال میکنند و افزود که تنها حزب آ.ک.پ ادعاهایی میکند. کالکان یادآور شد:«آ.ک.پ تنها مسئله امنیتی را طرح میکند. انگار تنها وجود گریلا و مسلح بودن پ.ک.ک معضل است, این صحیح نیست و دروغ محض است».
کالکان اظهار کرد:«میخواهید از عفرین تا کوبانی, از شنگال تا کرکوک به کردها حمله کنید, در شمال و شرق هم همه روزه کردها را قتل کنید, اما درمورد کسانی که برای دفاع از این خلق گردهم آمده و سلاح بدست گرفتهاند, میگویید باید سلاح را برزمین بگذارید. کردها احمق نیستند. چنین ادعاهایی در جامعه کردها راه را بر نارضایتی و نفرتی بزرگ میگشاید. آ.ک.پ با این کار خود به برخی جناحهای شوونیست و فاشیست ترکیه پیام میدهد, اما باید بداند که در داخل جامعه کردها هم نارضایتیها را افزایش میدهد». کالکان عیان کرد هر کردی نسبت به این ادعاهای آ.ک.پ نارضایتی نشان ندهد, باید به کردبودن آن شک کرد. وی افزود:«زیرا کردها با قتلعام روبرو هستند. ما نباید از یک سازمان و یا فلان حزب دم بزنیم, زیرا همه با خطر روبرو هستند. امروزه آزادترین بخش کردستان, جنوب است, اما بیش از همه با خطر روبرو است. مثلا آنکه میبایست بیش از همه با حمله روبرو نمیشد , حزب دموکرات کردستان عراق بود, اما برعکس بیش از همه مورد حمله قرار میگیرد. از آمریکا درخواست کمک کرد. با این اوضاع و احوال خود با دشواریهای زیادی روبرو شد».
پ.ک.ک سلاح برزمین نمیگذارد
دوران کالکان, عضو کمیته رهبری پ.ک.ک ضمن اشاره به برخی ادعاها در مورد برزمین گذاشتن سلاح از سوی پ.ک.ک, گفت:«پ.ک.ک سلاح برزمین نخواهد گذاشت, چرا بایدچنین کاری بکند؟ کردها سلاح برزمین نخواهند گذاشت. باید دولت ترکیه خلعسلاح شود. باید دیگر دولتها خلعسلاح گردند. چرا آنهمه خود را مسلح می سازند؟ میگویی تو سلاح را برزمین بگذار و من هم هرکاری دلم خواست انجام دهم! هماکنون همه نیروهای فاشیست به کردها حمله میکنند, آنگاه کردها چگونه از خود دفاع کنند؟ به همین دلایل به جامعه ترکیه بصورت غلط اطلاعرسانی میشود. حقیقتا آنها میخواهند وقتکشی کنند و برای انتخابات رأی جمعآوری نمایند. اگر اینگونه باشد, روند صلح هم ادامه نخواهد یافت. باید همه بر این حقیقت واقف باشند».
گریلا از جنوب کردستان عقبنشینیخواهد کرد؟
کالکان در مورد این مسئله که آیا گریلاها از جنوب کردستان عقبنشینی خواهند کرد, گفت:«حقیقتا این مسئله بسیار دردآور است. نباید اینگونه میبود. نباید چنین بحثهایی صورت میگرفت. اما ما ناچار شدیم چنین چیزی را میگفتیم. باعث و بانی آن هم ما نیستیم. نژادپرستی و قدرتطلبی هم حدی دارد, باید دموکرات باشند. باید همه برای دموکراسی آغوشی باز داشته باشند».
کالکان ضمن اشاره به مقاومت کردها در غرب و جنوب کردستان, گفت:«مقاومت کوبانی , مقاومت شنگال, کرکوک و مخمور اثبات کرد که کردها تاچه اندازه متحد هستند. نشان دادند که تاچه حد میتوانند نیروهای خود را یکی سازند و علیه هرگونه حملهای مقاومت نمایند و به پیروزی برسند.
ما هماکنون در مورد این مسئله گفتگو میکنیم. ما در منطقهای که با حضورمان مخالف باشند, نخواهیم ماند, اما ما برای دفاع از خلقمان به آنجاها رفتهایم نه برای کسانی دیگر. ما هماکنون از خلقمان میپرسیم که اگر از ما بخواهند, میمانیم و تا آخرین قطره خود خود برای موجودیت و آزادی خلق خود میجنگیم. آنچه رهبری ما میگویند, همین است. اگر جامعه با حضور ما موافق باشد, خواهیم ماند. جامعه میگوید بایدگریلا بماند, ولی مقامات حزب دموکرات(بارزانی) میگویند ما خواهان حضور نظامیان آمریکا هستیم. اقدام درست این است که کردها نیروهای خود را متحد سازند, دموکراتیک شوند از موجودیت و میهن خود با توسل به نیروی خود محافظت کنند. استقلال اینگونه حاصل میشود».
کالکان اظهار کرد که برخی طرفها میخواهند با سوءاستفاده از رنج گریلاها که قهرمانانه میجنگند و شهید تقدیم میکنند, به حاکمیت بیشتری برسند. وی افزود:«چنین مواضعی اصلا قابل تحمل نیست». کالکان یادآور شد که باید خلق کرد در شمال کردستان علیه این رفتارها موضعگیری صریح داشته باشد.
کالکان همچنین گفت بیانیه جنبششان در آن مورد شفاف است و گفت:«باید همه مواضع خود را شفاف سازند. ما براین باوریم که کردستانی دموکراتیک با توسل به ارادهای مستقل ایجاد خواهد شد. معتقدیم که این مهم با دموکراسی و اتحاد ممکن میشود. بنیان آن هم کنگره ملی کردها است. قبل از هرچیز باید فعالیتهای دفاعی و برقراری روابط با جهان خارج به شیوهای مشترک برقرار گردد».