جنگ سوریه بر غرب کردستان هم تأثیرات سوء خود را بیش از پیش بر غرب کردستان نشان میدهد. از طرفی جنگ و از طرف دیگر هم ترکیه و حکومت اقلیم کردستان دروازههای مرزی را بستهاند. این امر موجب قرارگرفتن حیات روزانه کردهای غرب کردستان در مضیقه است. کمبود مواد غذایی, دارو, برق, مواد سوختی از جمله مشکلات معیشتی کردهاست. اما علیرغم تمامی این مشکلات, خلقکرد در غرب کردستان از انقلاب خود حمایت قاطع میکند و امیدوارانه به آینده مینگرند.
خلقکرد, جمعهها پس از اقامه نماز جمعه به خیابانها میآیند. در راهپیماییهای جمعه کنونی محاصره اقتصادی بویژه از ناحیه حکومت اقلیم کردستان, توسط مردم محکوم گردانده شد. هزاران کردستانی با شعارهای «اراده ما از محاصره نیرومندتر است» دست به راهپیمایی زدند. سخنرانان این راهپیماییها تأکید کردند که علیرغم وجود محاصره اقتصادی شدید, از انقلاب خود صاحبداری میکنند و با امکانات و توان موجودشان راهحل خاص خود را خواهند یافت.
در تمامی شهرها و شهرستانها آنچه بیش از همه جالب توجه است, صفهای طولانی مقابل نانواخانههاست. شهروندان ساعتها در صف نان منتظر میمانند با چند نان را به خانه خود برند.
«خالد فارس» یکی از شهروندان ساکن «دربسیه» است که 5 ساعت در صف نان منتظر مانده است. وی میگوید بخاطر نبود نفت , نانواخانهها هم تعطیل میشوند. این درحالی است که شمار زیادی از ساکنان شهرهای حلب و دیرالزور هم به این شهر کوچ کردهاند و جمعیت زیاد شده است.
فارس میگوید:«ما انقلاب کردیم. این انقلاب بدل میطلبد. حیات کنونی ما بهایی است که برای آزادیمان میپردازیم. آزادی بدون بها حاصل نمیشود.». فارس همچنین یادآور میشود که دولت ترکیه درصدد است دستاوردهای کردها را نابود کند.
وی ضمن اشاره به بستن مرزهای جنوب کردستان, گفت که حکومت اقلیم کردستان با این موضع خود از سیاستهای دولتهای دیگر حمایت میکند. وی از حکومت اقلیم کردستان خواست که هرچه زودتر مرزها را باز کند.
ممنوعیت و آزمون
در دوران حاکمیت رژیم بعث, وجود آسیاب خانگی و یا انبار آرد در خانهها ممنوع شده بود. دولت دو نانواخانهها ساخته و از مردم خواسته که مایحتاج خود را از آن نانواها بخرند. فارس در این زمینه گفت: این سیاست یکی از سیاستهای خاص رژیم بعث بود و کسی حق نداشت در خانه خودش نان بپزد.
بخشهای دیگر کردستان سکوت نکنند
فارس همچنین ضمن اشاره با این مسئله که مواد سوختی هم یکی از مایحتاجهای اساسی مردم است, گفت:«نانواییها با استفاده از نفت کار میکنند. اگر نفت نباشد, نان هم نیست. انتقال آب به شهرها هم با استفاده از وسایلی صورت میگیرد که با سوخت کار میکنند. موتورهای چاه آب به گازوئیل و بنزین نیاز دارند. اگر آب شهر هم قطع میشود.
وی میگوید ما هماکنون مورد محاصره اقتصادی قرار گرفتهایم. از خلقکرد در شمال, شرق و جنوب کردستان میخواهیم که در قبال محاصره اقتصادی غرب کردستان سکوت نکنند.
با وجود اینهمه مشکل اما خلقکرد در غرب کردستان به انقلاب خود بسیار امیدوار و پایبند میباشند. آنها میگویند, ما تا به آخر دست به مقاومت میزنیم.