کاراسو: پ.ک.ک و دموکرات بر سر 4 ماده به توافق رسیدند
کاراسو: پ.ک.ک و دموکرات بر سر 4 ماده به توافق رسیدند
کاراسو: پ.ک.ک و دموکرات بر سر 4 ماده به توافق رسیدند
«مصطفی کاراسو» عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» در مورد توافق میان «حزب کارگران کردستان, پ.ک.ک» و «حزب دموکرات جنوب کردستان» مسایل مهمی بر زبان راند و خاطرنشان ساخت که با حزب دموکرات در مورد 4 ماده اساسی به توافق دست یافتهاند. کاراسو بیان داشت که دیدارها در این زمینهها چند ماه پیش برنامهریزی شد, اما بخاطر انتخابات جنوب کردستان و مسایل مربوط به کنگره ملی به تعویق افتاد. کاراسو خاطرنشان ساخت که دولت ترکیه بخاطر اینکه نمیخواهد پ.ی.د نیرومند گردد, در غرب کردستان ایجاد مشکل میکند. وی بیان داشت که اظهارات بارزانی در خصوص غرب کردستان و حزب پ.ی.د موجب بیزاری بیشتر شد و در نتیجه این دیدارها این مشکلات برطرف شد. کاراسو افزود که امری عادی است که در دوران انقلاب برخی نیروها قد علم کنند و گفت:«اساسیترین محور توافق, غرب کردستان است».
«مصطفی کاراسو» عضو شورای رهبری ک.ج.ک مسایلی از قبیل توافق میان پ.ک.ک و دموکرات, فعالیتهای مقدماتی کردها برای شرکت در کنفرانس ژنو2, و فعالیتهای کنگره ملی کردها را در مصاحبه با خبرگزاری فرات مورد تحلیل قرار داد.
«نشست هولیر در 2012 در پی تشویق ما برگزار شد
کاراسو بیان داشت که مدام خواستهاند همه سازمانها و احزاب غرب کردستان متحد شوند و مبارزه کنند. وی افزود:«نه تنها برای غرب کردستان بلکه باید همه جنبشهای کردها در بخشهای مختلف متفقا مبارزه کنند. بویژه اگر نیروهای سیاسی جنوب کردستان از قبیل دموکرات, ی.ن.ک, گوران و اسلامگرایان با پ.ک.ک متحد شوند و در قبال غرب کردستان مواضعی مشترک در بر گیرند, مسلما این امر در دموکراتیزاسیون سوریه و چارهیابی مسئله کرد نتایجی مهم در برخواهد داشت. ما مدام به دنبال تحقق چنین اتحادی هستیم.
در این چارچوب, ما تشویق کردیم که در سال 2011 در شهر هولیر زیر سقف «شورای عالی کرد نشستی مشترک برگزار گردد. این نشست با تلاشها و تشویقهای ما پی ریزی شد. ما تلاش کردیم که احزاب دموکرات, ی.ن.ک, گوران, اسلامیون و همه جنبشها در قبال غرب کردستان مواضع مشترک اتخاذ کنند. نتیجه آن هم توافقات هولیر بود. شورای عالی کرد تشکیل شد که در غرب کردستان راه را برای کسب دستاوردهای مهم گشود».
پیشاهنگی پ.ی.د
کاراسو ضمن اشاره به تجارب انقلابی در سراسر جهان , خاطرنشان ساخت که در انقلابات امری عادی است که یک حزب پیشاهنگ شود و بیشتر پیشرفت کند. وی گفت:«همانطور که در نتیجه تحولات جنوب کردستان دموکرات و ی.ن.ک در اولویت قرار گرفتند, در غرب کردستان هم پیشاهنگی حزب پ.ی.د کاملا طبیعی و عادی است. اما برخی نیروها تحمل دیدن این پیشاهنگی پ.ی.د را ندارند. بویژه ترکیه که بر ضد پیشرفت پ.ی.د است, به تلاشهایی دست زد».
کاراسو بیان داشت که حزب دموکرات جنوب کردستان با برخوردی قدرتطلبانه با این خیال که «من در همه بخشها حاکمیت یابم» با پشتیبانی ترکیه و قدرتهای جهانی این اعتماد به خود را یافته بود و میخواست در غرب کردستان حاکم شود . کاراسو افزود:«بر این اساس اختلافات میان پ.ی.د و دیگر احزاب , بویژه پ.ی.د و حزب دموکرات بالا گرفت. ما نمیگوییم که پ.ی.د هیچگاه اشتباه نکرده و همه کارهایش صحیح بوده, بلکه پ.ی.د هم اشتباهاتی داشت, اما میشد با مواضع صادقانه و صمیمانه این اشتباهات را رفع کرد. اما نشد و اختلافات شدیدتر شد. در این گیرودار هم بارزانی برخی اظهارات نادرست برزبان راند و گفت «در غرب کردستان چیزی به نام انقلاب وجود ندارد و دستاوردهای آن از سوی رژیم بعث ارایه شده» و با این برخوردهایش که در تضاد با احترام به انقلاب عظیم خلق و مبارزات عظیم و شهدای تقدیم شده است, بر اختلافات دامن زد. چنین برخوردهایی صحیح نیست. به همین دلیل برای حل این مسایل و اختلافات, ما به تلاشهایی دست زدیم».
تدارک نشتها میان پ.ک.ک و دموکرات از چند ماه قبل
«مصطفی کاراسو» عضو شورای رهبری ک.ج.ک بیان داشت که دیدارها میان پ.ک.ک و دموکرات از چند ماه پیش برنامهریزی شده بود و افزود که در این دیدارها نه تنها موضوع پ.ی.د, بلکه روابط میان پ.ک.ک و حزب دموکرات, اوضاع جنوب و شمال کردستان مورد ارزیابی قرار گرفتند. کاراسو گفت:«اما انتخابات جنوب کردستان فرارسید, سپس بخاطر عدم برگزاری کنگره ملی,این دیدارها به تعویق افتاد. ما نخواستیم که این اختلافات ادامه یابد, به همین دلیل درست در موقعی که اختلافات بسیار بالا گرفته بود, ما در سطح بالا دیدارهایی بعمل آوردیم. با انجام چنین دیدارهایی دو جانبه, مشکلات بر سر غرب کردستان بصورت طبیعی حل شد».
توافق 4 مادهای
کاراسو بیان داشت که این دیدارهای دوجانبه بر سر 4 ماده اساسی به توافق انجامید. وی افزود:
«دیدارهای ما با توافق بر سر 4 ماده اساسی به نتیجه رسید. روابط میان پ.ک.ک و حزب دموکرات, اوضاع و تحولات غرب کردستان, پروژه چارهیابی دموکراتیک در شمال که رهبر ما آن را آغاز کرده و همچنین اوضاع جنوب کردستان و کنگره ملی کردها, موضوعاتی بودند که مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفتند. ما در این 4 مورد که ذکر کردم به توافقاتی دست یافتیم. چارهیابی مسایل غرب کردستان, شرکت در کنفرانس ژنو2 در قالب یک هیأت و با مواضع مشترک نخستین محور این مذاکرات دوجانبه ما بودند. حزب پ.ک.ک و دموکرات به توافق رسیدند که برای عادیسازی روابط میان سازمانها و احزاب غرب کردستان, با آنها همکاری کنند. برگزاری نشست احزاب غرب کردستان در هولیر, یکی از نتایج مهم این توافقات است.
پ.ک.ک در این نشستها دیدگاهها و نظرات خود را بیان داشت. حزب دموکرات هم همینطور. هر دو طرف به نام هیچ جناحی ابراز نظر نکردیم. چهبسا صحیح نیست که ما و یا حزب دموکرات تحت نام حزب پ.ی.د و یا یک حزب دیگر سخن بگوییم. ما تلاشکردیم که برای حل اختلافات و مسایل, همگان را تشویق کرده و به آنها کمک کنیم. اساسیترین نیرویی که باید مسایل را چارهیابی کند, خود نیروهای غرب کردستان هستند. ما دیدارهای دوجانبه را در مجموع مثبت و مفید ارزیابی میکنیم».
اساسیترین محور توافقات, غرب کردستان بود
کاراسو در ادامه یادآور شد که مهمترین پایه برای توافقات ما, غرب کردستان است و افزود:«اگر در غرب کردستان اتحاد ملی کردها تحقق نیابد, و روابط میان کردها عادیسازی نشود و اشتباهات تصحیح نشود, آنگاه این اختلافات و تنشها در بخشهای دیگر کردستان هم ادامه خواهد یافت. غرب کردستان همانند فلسطین کردها است. منشأ روحیهطلبی برای کردهاست. برخورد ما در قبال غرب کردستان چنین است. بخشی کم مساحت است, اما به همه بخشهای کردستان نیرو بخشیده است. بخاطر کممساحت بودن غرب کردستان, دیگر بخشها موظف به ادای دین و اجرای مسئولیت در قبال آن هستند. نباید خلقمان در آنجا را تنها بگذارند. لذا همکاری در زمینه غرب کردستان بر دیگر عرصهها هم تأثیراتی مثبت خواهد داشت.»
کاراسو تأکید کرد که اگر در زمینه انقلاب غرب کردستان تحولات و پیشرفتهایی به میان آید, بر برگزاری کنگره ملی کردستان هم تأثیر خواهد گذاشت.
وی در خاتمه افزود که تشکیل «شورای عالی کرد» روحیه زیادی به مردم و انقلاب بخشید و باید فعال گردانده شود. وی گفت شورای میهنی کردهای سوریه با کنار کشیدن از شورای عالی کرد, موجب تضعیف این شورا شدند. کاری کردند که این شورا نقش ایفا نکند. اینکه چه تحولاتی به میان خواهد آمد نمیتوان از هماکنون چیزی گفت. زیرا دیدارهای دوجانبه ادامه دارند و هنوز نتایج آن اعلام نشده است. اما ما امیدواریم که نتیجه خواهد داد.
مهم, حیات آزاد است نه مدل سیاسی
کاراسو در خصوص اهمیت همکاریهای مشترک کردها در زمینه کنفرانس ژنو2 گفت:«باید در قالب هیأتی مشترک به ژنو بروند و جایگاه سیاسی کسب کنند. حال فدراسیون باشد و یا خودمدیریتی دموکراتیک, زیاد مهم نیست, آنچه برای ما مهم است, آزادی است. پروژه خودمدیریتی دموکراتیک پ.ی.د پروژهای برای آزادی است. چه فدراسیون و چه خودمدیریتی اقلیمی باشد و یا سیستم کانتون و یا خودمدیریتی دموکراتیک, زیاد مهم نیست. اما پروژه خودمدیریتی دموکراتیک پروژه حیات آزاد ملت کرد است و اندیشه آزادانه ما این است. مدل کلی سوریه هرچه باشد, میتوان در چارچوب آن خودمدیریتی دموکراتیک را پیشبرد داد. شیوه و مدل آن زیاد مهم نیست, مهم محتوای آن است. کردها در این زمینه میتوانند به توافق برسند. باید درخواست کردها برای کسب جایگاه سیاسی از سوی مخالفان, دولت و نیروهای بینالمللی پذیرفته و به رسمیت شناخته شود. لذا فعالسازی شورای عالی کرد موجب نیرومندی کردها در کنفرانس ژنو 2 خواهد شد».