کارایلان: بدون مذاکره, روند صلح پیش نمیرود
کارایلان: بدون مذاکره, روند صلح پیش نمیرود
کارایلان: بدون مذاکره, روند صلح پیش نمیرود
مراد کارایلان, فرمانده قرارگاه مرکزی دفاع از خلق بیان کرد که دولت آ.ک.پ ترکیه به روند صلح و حل مسئله کرد پایان داده و افزود:«اگر مذاکره انجام نشود, صلح تحقق نخواهد یافت». کارایلان خاطرنشان ساخت که اوجالان به منشی نیاز دارد و باید هیأت مذاکرهکننده و هیأت ناظر که شخصیتهای بینالمللی در آن جای گیرند, تشکیل شوند».
فرماندهی قرارگاه مرکزی دفاع از خلق , مراد کارایلان در بخش دوم دیدار خود با روزنامه آزادی ولات در مورد مسایلی از قبیل دیدگاه ه.پ.گ در مورد روند صلح, گامهایی که دولت ترکیه باید برای صلح بردارند, هیأت ناظر صلح و غیره نکات مهمی برزبان راند.
کارایلان در اظهار داشت که نیروی ه.پ.گ به سیاستهای دولت آ.ک.پ ترکیه باور ندارد و افزود:«همه نیروهای ما متوجه این مسئله هستند. نیرویی بسیار منظم است که نسبت به همه رهنمودهای جنبش و رهبری آن احترام میگذارد. بویژه رفقای جوان ما اینگونه هستند. پیشتر گفته میشود که نسل جوان به آتشبس وقعی نمینهند. نسل نو زودتر و بهتر به خطر توطئهها پی میبرند. شاید به این خاطر است که میزان پیوستن به جنبش افزایش یافته است. بر این باورم که دیگر همه پی بردهاند که حقیقت چیست. حقیقتا بخشی از دولت و حزب آ.ک.پ خواهان حل مسئله کرد هستند, اما باید بدانند تاوقتی که گامی عملی برداشته نشود, کسی به آنها باور نخواهد کرد. سیاستهای حزب آ.ک.پ بر اساس عوامفریبی استوار است. ادعای آن صرفا محدود به حرف است و در عمل چیزی مشاهده نمیشود».
باید پیشنهادات اوجالان عملی شوند
کارایلان بیان کرد که باید سریعا پیشنهادات رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان عملی شوند و گفت:«باید منشیهای رهبری انتخاب شوند, هیأت مذاکره کننده و هیأت ناظر هم تشکیل شوند. بدون مذاکره چنین کارهایی ناممکن است. رهبری هم برای پیشبرد مذاکره به منشی نیاز دارند. نباید رهبری در شرایط انزوا و زندان بمانند. باید این شرایط تغییر یابد. اگرنه روند گفتگوها ناممکن است. باید سریعا این اقدامات انجام شود. به نظر من وقتی که هیأت در آینده به امرالی رفت باید چنین کارهایی انجام شود, اگرنه بیمعنا خواهد بود. گفتگوی صرفا به حل مسئله کمک نمیکند».
ما عقبنشینی کردیم, شما متوقف کردید
کارایلان در مورد روند عقبنشینی گریلاهای ه.پ.گ از خاک شمال کردستان, هم مسایلی مهم برزبان راند. وی افزود:«هماکنون گفته میشود باید سریعا عقبنشینی کنند. ما هم به آنها میگوییم: ما که عقبنشینی میکردیم , شما آن را متوقف کردید. تو (ترکیه) به وظیفه خود عمل نکردی, ما هم مجبور شدیم متوقف کنیم. حالا روند صلح را پیشبرد دهید و قانون تصویب کنید. در این اواخر رهبری گفت «سنکرونیز» است. یعنی با هم. ترکیه میگوید شما عقبنشینی کنید, آنگاه من میدانم چکار کنم. اینگونه نمیشود. ترکیه پیشتر بارها کردها را فریب داده است. هماکنون هم به توطئههای دیگر دست میزند, اما دیگر نمیتواند ما را فریب دهد. کسی نمیتواند رهبر آپو, جنبش ما و خلقمان را فریب دهد. باید دیگر این را بخوبی درک کنند».
تشکیل هیأت ناظر
کارایلان بیان کرد که از همان اوایل گفتهاند باید «هیأت ناظر صلح» تشکیل شود و مسایل ذیل را برشمرد:«دولت ترکیه مدام به فریبکاری دست میزند. میدانید که سیدرضا چه گفت. گفت «ما بخاطر فریبکاریهای آنها به پیروزی نرسیدیم, این داغی بر دل ما باشد, اما ما هم تسلیم شما نمی شویم, تا داغی بردل آنها باشد». ترکیه مدام به حیله متوسل میشود. من نامهای برای احمد آتالان ارسال کردم. به مثلی کردی در آن اشاره کرده بودم. ریشسفیدان روستای ما قدیمها میگفتند «اگر دولت ترکیه خر هم شد, بر آن سوار نشوید». بله, اگر کسی سوار آن شود, شروع به لگدزدن میکند و به زمین میاندازد. این مثل, بیانگر احساسات درونی جامعه کردها است. لذا ما میگوییم باید هیأتی بیطرف بر روند صلح نظارت کند و هر که به وظایف خود عمل نکند, به آن هشدار دهد. بدون شک روشنفکران شجاع و گرانقدر زیادی در ترکیه بسر میبرند, اما در خارج افراد باتجربهتری وجود دارند. مثلا آنهایی که در حل مسایل ایرلند و باسک اسپانیا دارای تجربه هستند, زیادند. میتوان دولتها را هم بعنوان طرف سوم انتخاب کرد. اما باید بگویم که اگر شخصیتهای بینالمللی سرشناس و با تجربه انتخاب نشوند, هیأت نخواهد توانست نقش خود را ایفا کند. اگر هیأتی متشکل از عقلا تشکیل شود, آ.ک.پ به موجودیت آن بیتوجه خواهد بود. این هیأت ناظر باید توانا باشد. باید هیأت مذاکرهکننده دولت هم اینگونه باشد. حقیقتا اگر دولت ترکیه به صراط مستقیم برای حل دموکراتیک مسئله کرد بیاید و صادق باشد, برقراری صلح ممکن است. اما ما نسبت به بازیهای آنها شک داریم. لذا باید حتما طرف سومی به میانجیگری بپردازد».