کنک خواستار به رسمیت شناخته شدن نسلکشی ۱۹۱۵ شد
کنک نسلکشی سال ۱۹۱۵ را که توسط عثمانیها علیه مردم بومی مسیحی انجام شد، به شدت محکوم کرد و خواستار به رسمیت شناخته شدن این نسلکشی از سوی تمامی سازمانها و نهادهای ذیربط شد.
کنک نسلکشی سال ۱۹۱۵ را که توسط عثمانیها علیه مردم بومی مسیحی انجام شد، به شدت محکوم کرد و خواستار به رسمیت شناخته شدن این نسلکشی از سوی تمامی سازمانها و نهادهای ذیربط شد.
شورای اجرایی کنگره ملی کوردستان (کنک) به مناسبت سالگرد نسلکشی ارامنه، آشوریها، سریانیها و کلدانیها که در سال ۱۹۱۵ توسط امپراتوری عثمانی انجام شد، بیانیهای صادر کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
«در سال ۱۹۱۵، امپراتوری عثمانی و همدستانش نسلکشی بزرگی را علیه مردم بومی مسیحی ساکن در جغرافیای مزوپوتامیا و آناتولی انجام دادند. تعداد زیادی از کوردهای ایزدی نیز قربانی این نسلکشی شدند. در این نسلکشی، نمایندگان جمعیت اتحاد و ترقی، تبهکاران تشکیلات مخصوصه، هنگهای حمیدیه و ارتش عثمانی، افسران (ستوانها) شاغل در ارتش عثمانی، مرتکب جنایت علیه بشریت شدند. مردم ارمنی و آشوری-سریانی-کلدانی، با هدف نابودی تاریخ و فرهنگشان، قتلعام شدند. این نسلکشی جنایتی علیه بشریت است که انکار آن ممکن نیست. سند آشکار و واقعی، تعداد کشتهشدگان بیش از یک و نیم میلیون نفر است. اسناد جمعیتی امپراتوری عثمانی نیز این واقعیت را تایید میکنند.
بیش از نیم میلیون نفر از مردم آشوری-سریانی-کلدانی و بیش از یک میلیون نفر از مردم ارمنی به طرز وحشیانهای و به اشکال مختلف و در مکانهای مختلف کشته شدند. صدها هزار نفر نیز بر اساس قانون تبعید (تهجیر) از خانه و کاشانهشان تبعید شدند. دهها هزار نفر، عمدتا دختران و زنان جوان، مسلمان شده و به طرز غیرانسانی و به زور ازدواج کردند. هزاران سکونتگاه، کلیسا و صومعه، مدرسه و کتابخانه و کارگاه ویران شدند. تعداد نامشخصی از اموال و داراییها مصادره و غصب شدند. کشتار و قتلعام مردم آشوری-سریانی-کلدانی و ارمنی و تخریب سکونتگاهها و آثار فرهنگی و تاریخی آنها مباح تلقی شد؛ با فراخوانهای جهاد و با فرمانها، پاکسازی اتنیکی و باورداشتی انجام شد.
امپراتوری عثمانی، سرزمینهای مزوپوتامیا و آناتولی را اشغال و برای قرنها غارت کرد و در سال ۱۹۱۵ نیز این مردم را قتلعام کرد که هنوز از زخم این نسلکشی خون میچکد. این ترومایی که بر سر این مردم آمد، برای صد و ده سال به تراژدی برای نسلهای جدید تبدیل شده است که مملو از خاطرات تلخ است. پس از گذشت صد و ده سال از نسلکشی، اگر جمهوری ترکیه که وارث امپراتوری عثمانی است، این نسلکشی را به رسمیت نشناسد، شریک این جنایت میشود که این به معنای ادامه دادن نسلکشی به شکلی دیگر است. به مناسبت ۱۱۰مین سالگرد نسلکشی، ما از جمهوری ترکیه میخواهیم که این نسلکشی را به رسمیت بشناسد و الزامات آن را برآورده کند.
ما به عنوان کنک، بار دیگر نسلکشی سال ۱۹۱۵ را به شدت محکوم میکنیم و خواستار به رسمیت شناخته شدن آن از سوی تمامی سازمانها و نهادهای ذیربط هستیم.»