محکومکردن نقض حقوقکردها و موج اعدامها در ایران در روز اهدای جوایز نوبل
محکومکردن نقض حقوقکردها و موج اعدامها در ایران در روز اهدای جوایز نوبل
محکومکردن نقض حقوقکردها و موج اعدامها در ایران در روز اهدای جوایز نوبل
درست در ساعاتی که جوایز نوبل اهدا میشدند, در شهر استکهلم, کردها تجمع کرده و موج اعدامها در ایران و سازمانهای مدنی هم فروش تسلیحات را محکوم کردند.
4 نویسنده و هنرمند چینی به منظور محکوم ساختن نقض حقوق بشر در این کشور, عریان شدند که پلیس علیه آنها اعدام کرد. پلیس استکهلم اینبار علیه کردها دست به اقدامی نزد.
کردهایی که برای محکوم ساختن موج اعدامها در ایران در میدان سرگل در 300 متری محل اهدای جوایز نوبل تجمع کردند. کردها پرچمهای ملی را در دست گرفته و پلاکاردهایی برای توقف اعدامها زندانیان سیاسی حمل کردند. در این مراسم سخنرانیهایی صورت گرفت و خواسته شد که اعدامهادر ایران متوقف گردد و خواسته شد که اتحادیه اروپا و دولت سوئد هم از ایران بخواهد اعدامها را متوقف کند.
«هانس لایند» پارلمانتار حزب چپ بیان داشت که فعالان در ایران بخاطر بیان افکار و عقایدشان بازداشت و اعدام میگردند.
ارتقای مبارزه علیه اعدام
لایند گفت وقتی که حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور ایران انتخاب شد, دستکم میگفت که فشارها را کم خواهد کرد. وی افزود:«بنا به گزارش سازمان عفو بینالملل پس از برسرکار آمدن روحانی, 367 نفر اعدام شدهاند.
موج اعدامها موجب خشم و نارضایتی می شود, اما مهم این است که نباید سکوت کرد. برای توقف اعدامها, باید مبارزات را ارتقاء داد».
لایند در خواستهایش را چنین برزبان راند: باید دیپورت پناهجویان ایرانی متوقف شود. باید حکومت سوئد روابط شرکتهای آ.ب.ب, تترا پاک, اریکسون, الفا لاوال و غیره با رژیم ایران را متوقف سازد و علیه موج اعدامها در ایران, موضعگیری کند.
مواضع حزب سوسیالدموکرات کارگران
«شادیه حیدری» پارلمانتار عضو «حزب سوسیالدموکرات کارگران» سوئد هم بیان داشت که عدم رعایت حقوق شهروندان در ایران در واقع نوعی دیکتاتوریت است و افزود که صدور احکام اعدام برای کردها, آذریها, فعالان حقوق بشر و دانشجویان , قابل پذیرش و تحمل نیست. ایران پس از کشور چین دومین کشوری است که بیشترین مورد اعدام را دارد. حزب سوسیال دموکرات کارگران سوئد هم علیه این سیاستها مبارزه خواهد کرد.
«آیجان سرمین بوزارسلان» رئیس «فدراسیون کردها در سوئد» هم طی ایراد سخنانی گفت که سازمان ملل و کشورهای غربی مدام از برنامه اتمی ایران سخن میگویند, اما هیچگاه از نقض فاحش حقوق بشر در این کشور دم نزدهاند. بوزارسلان افزود که قبل از هرچیز باید در این زمینه اقدامی انجام دهیم.
بوزارسلان بیان داشت:«کشورهای غربی بجای حقوق بشر, از تسلیحات اتمی میگویند. این شرم آور است. در این کشور پدران و مادران مدام در ترس مرگ فرزندانشان هستند».
«کوردو باکسی» از نویسندگان کرد هم بیان داشت که 10 دسامبر روز جهانی حقوق بشر است که در این روز جوایز نوبل اهدا میشوند. وی افزود:«هنوز هم حقوق اساسی و طبیعی کردها در کشورهای ترکیه, ایران و سوریه نقض میگردد».
«فردریک مالم» پارلمانتار حزب خلق و سخنگوی روابط خارجی سوئد هم گفت از روزی که روحانی رئیسجمهور شده تاکنون بیش از 300 تن اعدام شدهاند.
محکوم کردن صادرات اسلحه
«جمعیت آشتی سوئد, جنبش آشتی مسیحیان, جمعیت آشتی زنان و سازمان افق» فروش تسلیحات از سوی سوئد را محکوم کردند. در این تجمع اعتراضی تصریح شد که از سال 2000 تا کنون میزان فروش تسلیحات سوئد 4 برابر افزایش یافته و گفته شد که سوئد آینده صلح را تهدید میکند.